Βρέθηκε νεκρός ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη Benoit Violier

Βρέθηκε νεκρός ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη Benoit Violier Facebook Twitter
5

Νεκρός βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του, σε ηλικία 44 ετών, ο θεωρούμενος ως κορυφαίος σεφ του πλανήτη, Μπενουά Βιολιέ. Η Αστυνομία αναφέρει σαν αιτία του θανάτου την αυτοκτονία.

Ο 44χρονος σεφ, το εστιατόριο του οποίου κοντά στη Λοζάνη είχε τρία αστέρια «Michelin», είχε τιμηθεί και από το γαλλικό κράτος. Εξι μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει ο Φιλίπε Ροσά, προκάτοχός του στο Restaurant de l'Hotel de Ville. Ο Βιολιέ ανέλαβε το εστιατόριο το 2012 μαζί με τη σύζυγό του.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του Βιολιέ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ελβετική αστυνομία, ο 44χρονος σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best".


Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάνη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.


"Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Vatel μου θύμισε λίγο αυτή η ιστορία. Ο άνθρωπος έφυγε όταν κατέκτησε την κορυφή. Η ζωή ανανεώνεται σε κάθε στροφή, σε κάθε περιστροφή. Κανένας δεν πρέπει να χάνει ελπίδα. Τα αδιέξοδα δεν υπάρχουν, μόνο οι αυταπάτες.
Μάλλον 'τον έφαγαν'... Λίγο δύσκολο για έναν 44χρονο επιτυχημένο και διάσημο άνδρα να αυτοκτονεί επειδή έχασε τον πατέρα του και έπειτα τον δάσκαλο του στην μαγειρική...Οι ευαίσθητοι άνθρωποι συνήθως δεν αντέχουν τον χαμό της μητέρας τους.Πάντως έτσι όπως το πάει το 2016, έως το τέλος της χρονιάς θα χάσουμε τους μισούς famous του πλανήτη. Ήδη διάβασα ότι οι γιατροί δίνουν στον Michael Douglas άλλους τρείς μήνες ζωή...
Εσείς που τρέξατε να ρίξετε τις αρνητικές αναρωτηθείτε μήπως ο υπότιτλος του άρθρου ήταν διαφορετικός όταν έστειλα το σχόλιο και διορθώθηκε κατόπιν της υπόδειξής μου...