Βρέθηκε νεκρός ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη Benoit Violier

Βρέθηκε νεκρός ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη Benoit Violier Facebook Twitter
5

Νεκρός βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του, σε ηλικία 44 ετών, ο θεωρούμενος ως κορυφαίος σεφ του πλανήτη, Μπενουά Βιολιέ. Η Αστυνομία αναφέρει σαν αιτία του θανάτου την αυτοκτονία.

Ο 44χρονος σεφ, το εστιατόριο του οποίου κοντά στη Λοζάνη είχε τρία αστέρια «Michelin», είχε τιμηθεί και από το γαλλικό κράτος. Εξι μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει ο Φιλίπε Ροσά, προκάτοχός του στο Restaurant de l'Hotel de Ville. Ο Βιολιέ ανέλαβε το εστιατόριο το 2012 μαζί με τη σύζυγό του.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του Βιολιέ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ελβετική αστυνομία, ο 44χρονος σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best".


Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάνη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.


"Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Vatel μου θύμισε λίγο αυτή η ιστορία. Ο άνθρωπος έφυγε όταν κατέκτησε την κορυφή. Η ζωή ανανεώνεται σε κάθε στροφή, σε κάθε περιστροφή. Κανένας δεν πρέπει να χάνει ελπίδα. Τα αδιέξοδα δεν υπάρχουν, μόνο οι αυταπάτες.
Μάλλον 'τον έφαγαν'... Λίγο δύσκολο για έναν 44χρονο επιτυχημένο και διάσημο άνδρα να αυτοκτονεί επειδή έχασε τον πατέρα του και έπειτα τον δάσκαλο του στην μαγειρική...Οι ευαίσθητοι άνθρωποι συνήθως δεν αντέχουν τον χαμό της μητέρας τους.Πάντως έτσι όπως το πάει το 2016, έως το τέλος της χρονιάς θα χάσουμε τους μισούς famous του πλανήτη. Ήδη διάβασα ότι οι γιατροί δίνουν στον Michael Douglas άλλους τρείς μήνες ζωή...
Εσείς που τρέξατε να ρίξετε τις αρνητικές αναρωτηθείτε μήπως ο υπότιτλος του άρθρου ήταν διαφορετικός όταν έστειλα το σχόλιο και διορθώθηκε κατόπιν της υπόδειξής μου...