Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς

Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς Facebook Twitter
Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.
1

O Γιάννης Τρίμμης είχε μείνει για κάποιο καιρό χωρίς δουλειά. Προηγουμένως είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και του ντιζάιν αλλά και ως ηθοποιός.

Στη συνέχεια ξεκίνησε με κάποιους φίλους του μια οικοκοινότητα κατασκευάζοντας ανεμογεννήτριες, βαρελόκηπους, γεωδαιτικούς θόλους και άλλα τέτοια ωραία και οικολογικά.

Τότε δεν ήξερε ακόμα ότι κάποια στιγμή θα έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα προϊόντα και ότι θα έβρισκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στους υπέρμαχους του υγιεινού τρόπου ζωής.

«Η ιδέα βέβαια είχε πέσει στο τραπέζι αρκετά χρόνια πριν» μας λέει ο κ. Τρίμμης και συνεχίζει: «Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό ρόφημα συνδυάσαμε το τζίντζερ με το μέλι και το λεμόνι.

»Η αποκαλούμενη τότε "τζιντζεράδα" βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση απ' όσους τη δοκίμασαν, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης και τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου που τελικά οδήγησε στο "Holy Ginger"».

Η τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους. Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Το εν λόγω προϊόν είναι ένα πλούσιο, τονωτικό μείγμα από μέλι ανθέων, φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με γλυκιά, ελαφρώς όξινη και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση.

Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.

Επίσης, δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα συντηρητικά, καθώς το μέλι λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ο συνδυασμός της πιπερόριζας με το λεμόνι και το μέλι είναι πολύ αναζωογονητικός, ειδικά αυτή η ωραία ελαφριά κάψα που σου αφήνει στον λαιμό.

«Το τζίντζερ (πιπερόριζα), το μέλι και το λεμόνι λειτουργούν ως "φάρμακα" της φύσης και μπορούν να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να τονώσουν τον οργανισμό και να λειτουργήσουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά.

»Έτσι το ζητούμενό μας ήταν να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα τζιτζερόλης ανά μερίδα και παράλληλα τη γευστική ισορροπία στην παρασκευή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας», μας εξηγεί ο κ. Τρίμμης.

Στα επιπλέον συν είναι ότι τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς Facebook Twitter
Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα.

Μάλιστα, όπως μου λέει ο κ. Τρίμμης, αν και προς το παρόν το τζίντζερ το εισάγουν από την Ασία και τις χώρες της Νότιας Αμερικής, έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με καλλιεργητές και βιοκαλλιεργητές ευελπιστώντας στο κοντινό μέλλον να καλύπτει τις ανάγκες του σε πιπερόριζα από εγχώρια παραγωγή, ώστε να έχει ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν.

Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και φυσικά είναι τέλειο μέσα σε κοκτέιλ, σε συνδυασμό με λευκό ρούμι, τζιν ή βότκα.

Προσωπικά μου αρέσει, εκτός από ρόφημα, να το πίνω σαν φάρμακο: ένα κουτάλι της σούπας κάθε πρωί. Νιώθω κατευθείαν ότι μου κάνει καλό.

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για τη γεύση θα συμφωνήσω. Φαντάζει πολύ γευστικό.Τα υπόλοιπα περί θωράκιση2 υγείας και superfoods δεν έχουν πλέον πέραση.Αν πίνεις, καπνίζεις, έχεις άγχος, πλακώνεσαι στα πιτόγυρα, δεν σε σώζει ένα χωράφι ιπποφαές.