Άρωμα και γεύση καφέ

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter
0

Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτό που ξεκινά στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου και καταλήγει στο φλιτζάνι μας. Στα μακρινά εκείνα εδάφη οι καλλιεργητές μαζεύουν με τα χέρια τους ώριμους καρπούς του δέντρου Coffea Rubiaceae, τους διαλέγουν και τους καβουρδίζουν για να δώσουν τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ της Nespresso.      

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Κάθε φορά που απολαμβάνω τον αγαπημένο μου espresso φέρνω στη σκέψη μου το άρωμα από το καβούρδισμα και το άλεσμα των κόκκων που καταλήγουν στη μηχανή του καφέ μου. Αυτή η μηχανή συνδυάζει τη σχεδίαση και την τεχνολογία για να προσφέρει μια εικόνα design στην κουζίνα μου και ένα γευστικό αποτέλεσμα για την προσωπική μου απόλαυση. Η Latissima Touch Glam White είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς που κάνει ο καφές της Nespresso αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς αφού είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αναδεικνύει το άρωμα και τη γεύση της ποικιλίας που επιλέγω κάθε φορά. Ο τελικός προορισμός σε αυτή τη διαδρομή είναι τα φλιτζάνια της σειράς pure που είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα για τον καφέ που επιλέγω. Pure espresso, pure lungo, pure cappuccino.       

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής ο τελικός προορισμός είναι οι φίλοι μου. Οι αυθεντικοί μου φίλοι με τον ιδιαίτερο τύπο τους για τους οποίους χαίρομαι να επιλέγω τον αντίστοιχο τύπο καφέ:  Dharkan, για τον Αντρέα που είναι η ήσυχη δύναμη με την ισχυρή προσωπικότητα. Dulsao do Brasil, για τη Σοφία με τους λεπτούς τρόπους, τον ισορροπημένο χαρακτήρα και την ντελικάτη όψη. Για την Αλεξάνδρα έχω πάντα έναν Ristretto που ταιριάζει στην έντονη παρουσία της σε συνδυασμό με τη διακριτικότητα του χαρακτήρα της.    

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

 

Ο Ciocattino ταιριάζει στον Ηλία που λατρεύει τη σοκολάτα. Ο συνδυασμός με τις νότες καραμέλας είναι η επίγευση που τον ενθουσιάζει. Για την Ελένη επιλέγω τον Arpeggio Decaffeinato που ταιριάζει στην ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Η πλούσια γεύση αυτού του καφέ με την ξεχωριστή επεξεργασία που διατηρεί τον πλούτο και την ένταση των αρωμάτων είναι φτιαγμένη για εκείνη. Και τέλος για τον Δημήτρη ο Vivalto Lungo που ταιριάζει στην πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Το ίδιο χαίρομαι όταν διαλέγω δώρα για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Για να γιορτάσουμε τις αμέτρητες στιγμές με άρωμα καφέ που έχουμε μοιραστεί μαζί. Τι άλλο να ζητήσεις;    

  

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσω τα νέα αρώματα από τη σειρά Variations που θα διατίθενται για περιορισμένο χρόνο: Vanilla Amaretti,  Ciocco Ginger και Vanilla Cardamom είναι τα νέα αρώματα της Nespresso που πρέπει κανείς να ανακαλύψει. Άλλωστε οι Nespresso Boutiques είναι εκεί για να μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του καφέ στον χώρο που της ταιριάζει περισσότερο. Μια εμπειρία που ξεκινάει από τον καρπό και φτάνει στο φλιτζάνι σκορπίζοντας το άρωμα και τη γεύση του καφέ στην πιο αυθεντική τους μορφή.    

 

 


 

Οι πλήρεις σειρές καφέ της Nespresso είναι διαθέσιμες στο www.nespresso.com, σε ειδική εφαρμογή της Nespresso για κινητά, σε Boutiques και στο τηλεφωνικό κέντρο 24/7.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ