Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα

Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα Facebook Twitter
0
Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα Facebook Twitter
Στο Vinarte η τέχνη δίνει το παρών με τη φωτογραφική έκθεση τοπίων από τη Βόρεια Ιταλία.

Η καινούργια σεζόν βρίσκει το μενού του Vinarte στη Γλυφάδα με νέα πιάτα και μεγαλύτερη ποικιλία ορεκτικών, που δίνουν ιδέες για τη συνοδεία του κρασιού. Για να ερεθίσεις την όρεξη, ξεκινάς με πετυχημένη μπρουσκέτα με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα (€7 η μεγάλη και €3,50 η μικρή) που δίνει τη γευστική ένταση ευχάριστα. Τσιμπολογάς τις μπουκιές μελιτζάνας με provola και μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας (€5,50) που σε στέλνουν στην Τοσκάνη. Για πιο δημιουργική επιλογή, θα στραφείς στη μους ρικότας με κόκκινο πιπέρι, καπνιστή πέστροφα και χέλι (€6,50), όπου οι γεύσεις και οι υφές ισορροπούν όμορφα. Ένα από τα δυνατά χαρτιά του μενού είναι η πίτσα Contandina, μια τυπική πίτσα της Βόρειας Ιταλίας με πατάτα, δενδρολίβανο και πανσέτα που έρχεται καλοφτιαγμένη και ευωδιαστή και βάζει σε δοκιμασία τους σιελογόνους – τρώγεται απνευστί. Το ζουμερό φιλέτο που συνοδεύεται με πατάτες στυλ country βρίσκει το οινικό του ταίρι ανάμεσα στις 120 ετικέτες κρασιού του Vinarte. Από τη λίστα των γλυκών κρασιών σίγουρα θα βρεις αυτό που θα ταιριάξει με τη νέα Sbrisolona –τυπικό γλυκό της Μάντοβας– με ricotta και φλοίδες λεμονιού. Το ενδιαφέρον σου θα μονοπωλήσουν οι ποικιλίες ελληνικών και ιταλικών τυριών ή αλλαντικών που θα σταθούν γευστικά δίπλα σε ένα ιταλικό κρασί, όπως αυτά από τη σειρά «Telos», στο λευκό και τις ποικιλίες chardonnay και garganega ή ένα ερυθρό amarone. Live βραδιές δίνουν τον χαρούμενο τόνο τις Πέμπτες και, φυσικά, η τέχνη δίνει το παρών με τη φωτογραφική έκθεση τοπίων από τη Βόρεια Ιταλία.

Άρωμα Ιταλίας με ποιότητα Facebook Twitter
Νέα πιάτα και μεγαλύτερη ποικιλία ορεκτικών, που δίνουν ιδέες για τη συνοδεία του κρασιού...


☛ Vinarte, Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 2108941511

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ