Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
12 πρωτότυπες γεύσεις που είναι διαθέσιμες σε μερικά από τα αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία και που θέλουμε να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά
0

Ρακόμελο

Fatto a mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Μια γεύση που θυμίζει ξεκάθαρα Κρήτη, με αυθεντική ρακή από το νησί και θυμαρίσιο μέλι.

Τριαντάφυλλο

Χαρά, Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266

Όταν δοκιμάζεις αυτήν τη γεύση του παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου στα Πατήσια, είναι σαν να γεύεσαι το πατροπαράδοτο λουκούμι τριαντάφυλλο.

Σορμπέ σουσάμι

Παγωτό -14, Αθηναΐδος 3, πλ. Αγ. Ειρήνης / Διαγόρα 28, Σπάτα, 210 6025130

Πρωτότυπος συνδυασμός από σουσάμι και ταχίνι σε ένα σορμπέ χωρίς γάλα που τιμά την ελληνική διατροφή.

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Ιταλική κρέμα με χυμούς εσπεριδοειδών στο Zuppa Inglese

Fondente

L' arte del gelato, λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 136, Ηλιούπολη, 210 9901669

Σορμπέ σκούρας σοκολάτας χωρίς γάλα που κυκλοφορεί περιοδικά, αρωματισμένο με διαφορετικά συστατικά, όπως η κανέλα, ο αστεροειδής γλυκάνισος, το πορτοκάλι, τα φρούτα του δάσους και η πιπεριά τσίλι.

Zuppa Inglese

Mattonella, Ερμού 82, Μοναστηράκι, 210 3315165

Ιταλική κρέμα με χυμούς εσπεριδοειδών, ρούμι χωρίς αλκοόλ και παντεσπάνι με λικέρ τριαντάφυλλο σε έναν γεμάτο συνδυασμό.

Red velvet

Zuccherino, Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9830869 / Αγίου Αλεξάνδρου & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλ. Ν. Σμύρνης, 210 9357590 / Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015

Το πιο αγαπημένο μας κέικ σε βερσιόν παγωτού με αληθινά κομμάτια red velvet.

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Ινδική καρύδα με καραμέλα από το Άριστον.

Φιστίκι με αλατισμένη καραμέλα

The Ice Cream Shop, πλ. Μοναστηρακίου 7, 210 3213153

Συνήθως τα απολαμβάνουμε ξεχωριστά, γι' αυτό ο συνδυασμός της αλατισμένης καραμέλας με το γνωστό μας αράπικο φιστίκι είναι δυναμίτης.

Πράσινο μήλο με μούρα

Gatoh – Desserts - Dodoni, Μαρίνου Γερουλάνου & 25ης Μαρτίου, Αργυρούπολη, 210 9960600

Γεύση από τις επιλογές με άρωμα Ελλάδας της δημοφιλούς εταιρείας, που ενώνει δύο φαινομενικά ετερόκλητα φρούτα σε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Mediterraneo

Solo Gelato, Ανδρ. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622

Πάστα αμυγδάλου και πάστα φιστικιού μαζί με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια γεύση που φωνάζει «Μεσόγειος».

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Μαστίχα με ροζ πιπέρι από το Kayak

Ινδική καρύδα/καραμέλα

Άρτιστον, Σπυρίδωνος Τρικούπη 61, 210 8211029 / Σόλωνος 91, 210 3629489 / Σκουφά 41, 210 3607907 / Χαριλάου Τρικούπη 80, 211 1838071

Άλλη μια δημιουργία που αγκαλιάζει δύο πολύ αγαπημένες γεύσεις σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό.

Μουστάρδα

Τούλα, Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, 210 7218255

Η διάσημη γεύση της Τούλας περιέχει ανθόνερο, μέλι, καραμελωμένα αμύγδαλα, πρόβειο βιολογικό γάλα, αλλά όχι πραγματική μουστάρδα (θυμίζει όμως το χρώμα της).

Μαστίχα ροζ πιπέρι

Kayak

Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις της αγαπημένης εταιρείας, συνδυάζει τη δροσιά της μαστίχας με τη διακριτική ένταση που προσθέτει το ροζ πιπέρι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ