Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
12 πρωτότυπες γεύσεις που είναι διαθέσιμες σε μερικά από τα αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία και που θέλουμε να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά
0

Ρακόμελο

Fatto a mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Μια γεύση που θυμίζει ξεκάθαρα Κρήτη, με αυθεντική ρακή από το νησί και θυμαρίσιο μέλι.

Τριαντάφυλλο

Χαρά, Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266

Όταν δοκιμάζεις αυτήν τη γεύση του παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου στα Πατήσια, είναι σαν να γεύεσαι το πατροπαράδοτο λουκούμι τριαντάφυλλο.

Σορμπέ σουσάμι

Παγωτό -14, Αθηναΐδος 3, πλ. Αγ. Ειρήνης / Διαγόρα 28, Σπάτα, 210 6025130

Πρωτότυπος συνδυασμός από σουσάμι και ταχίνι σε ένα σορμπέ χωρίς γάλα που τιμά την ελληνική διατροφή.

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Ιταλική κρέμα με χυμούς εσπεριδοειδών στο Zuppa Inglese

Fondente

L' arte del gelato, λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 136, Ηλιούπολη, 210 9901669

Σορμπέ σκούρας σοκολάτας χωρίς γάλα που κυκλοφορεί περιοδικά, αρωματισμένο με διαφορετικά συστατικά, όπως η κανέλα, ο αστεροειδής γλυκάνισος, το πορτοκάλι, τα φρούτα του δάσους και η πιπεριά τσίλι.

Zuppa Inglese

Mattonella, Ερμού 82, Μοναστηράκι, 210 3315165

Ιταλική κρέμα με χυμούς εσπεριδοειδών, ρούμι χωρίς αλκοόλ και παντεσπάνι με λικέρ τριαντάφυλλο σε έναν γεμάτο συνδυασμό.

Red velvet

Zuccherino, Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9830869 / Αγίου Αλεξάνδρου & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλ. Ν. Σμύρνης, 210 9357590 / Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015

Το πιο αγαπημένο μας κέικ σε βερσιόν παγωτού με αληθινά κομμάτια red velvet.

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Ινδική καρύδα με καραμέλα από το Άριστον.

Φιστίκι με αλατισμένη καραμέλα

The Ice Cream Shop, πλ. Μοναστηρακίου 7, 210 3213153

Συνήθως τα απολαμβάνουμε ξεχωριστά, γι' αυτό ο συνδυασμός της αλατισμένης καραμέλας με το γνωστό μας αράπικο φιστίκι είναι δυναμίτης.

Πράσινο μήλο με μούρα

Gatoh – Desserts - Dodoni, Μαρίνου Γερουλάνου & 25ης Μαρτίου, Αργυρούπολη, 210 9960600

Γεύση από τις επιλογές με άρωμα Ελλάδας της δημοφιλούς εταιρείας, που ενώνει δύο φαινομενικά ετερόκλητα φρούτα σε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Mediterraneo

Solo Gelato, Ανδρ. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622

Πάστα αμυγδάλου και πάστα φιστικιού μαζί με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια γεύση που φωνάζει «Μεσόγειος».

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Μαστίχα με ροζ πιπέρι από το Kayak

Ινδική καρύδα/καραμέλα

Άρτιστον, Σπυρίδωνος Τρικούπη 61, 210 8211029 / Σόλωνος 91, 210 3629489 / Σκουφά 41, 210 3607907 / Χαριλάου Τρικούπη 80, 211 1838071

Άλλη μια δημιουργία που αγκαλιάζει δύο πολύ αγαπημένες γεύσεις σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό.

Μουστάρδα

Τούλα, Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, 210 7218255

Η διάσημη γεύση της Τούλας περιέχει ανθόνερο, μέλι, καραμελωμένα αμύγδαλα, πρόβειο βιολογικό γάλα, αλλά όχι πραγματική μουστάρδα (θυμίζει όμως το χρώμα της).

Μαστίχα ροζ πιπέρι

Kayak

Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις της αγαπημένης εταιρείας, συνδυάζει τη δροσιά της μαστίχας με τη διακριτική ένταση που προσθέτει το ροζ πιπέρι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM