Άδολη Γη Ροζέ, Αντωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter
0

Το χρώμα του καλοκαιρινού ουρανού την ώρα που δύει ο ήλιος είναι η μαγεία αυτής της εποχής. Μια παλέτα από ροζ αποχρώσεις ξεδιπλώνεται μπροστά σου εκείνη τη στιγμή που η μέρα τελειώνει κι εσύ θέλεις να την απολαύσεις όσο δυνατόν περισσότερο.

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter

Η καλοκαιρινή απόλαυση έχει έτσι κι αλλιώς χρώμα ροζέ. Το χρώμα του κρασιού που συνοδεύει τις γευστικές σου αναζητήσεις και τα τελευταία χρόνια κατακτά τη θέση που του αξίζει. Είτε ως ποτό, είτε ως συνοδευτικό του γεύματος, το ροζέ κρασί αποδεικνύει τη μοναδική αξία του αφού συνδυάζει μέρος του αρωματικού προφίλ των ερυθρών οίνων, όπως κάποια κόκκινα φρούτα, βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο, φράουλα, με τη δροσιά και τη ζωντάνια λευκών. Ένα πάντρεμα που γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό χάρη στη δροσιά που συναντάς σε ένα ροζέ ποτήρι το οποίο σερβίρεται σε χαμηλή θερμοκρασία και γίνεται ιδανική επιλογή από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter
Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Ορεινή Άδολη Γη ροζέ είναι το κρασί που θα σημαδέψει τις καλοκαιρινές σου στιγμές. Οι ορεινοί αμπελώνες του Οινοποιείου Αντωνόπουλου προσφέρουν τις δύο ποικιλίες Cabernet sauvignon και Syrah, οι οποίες δημιουργούν ένα εξαιρετικό blend. Αυτό είναι που χαρίζει στην πρώτη ύλη τα μοναδικά της χαρακτηριστικά ώστε να δημιουργηθεί αυτό το κρασί με τα λεπτεπίλεπτα αρώματα, τη βελούδινη υφή και τη δροσιστική οξύτητα.

Άδολη Γη Ροζέ, Ανωνόπουλου: Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που χρωματίζει τους μήνες του καλοκαιριού Facebook Twitter

Ένας ροζέ ημίξηρος οίνος που συνδυάζει τα αρώματα των κόκκινων φρούτων με μια δροσιστική οξύτητα και τα λιγοστά σάκχαρα. Χαρακτηριστικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία και προσδίδουν πλούτο στο στόμα. Οι νύξεις κρέμας ζαχαροπλαστικής το κάνουν ακόμα πιο πολύπλοκο και προσφέρουν εξαιρετικό pairing με έντονες γεύσεις, όπως οι έθνικ κουζίνες του καλοκαιριού και οι γλυκόξινες σάλτσες της ασιατικής μαγειρικής. Αλλά και μόνο του, ως ένα παγωμένο ποτήρι που σε ταξιδεύει με τη γεύση του, αυτό το κρασί ισορροπεί τέλεια την οξύτητα με τα υπολειμματικά σάκχαρα και σε μαγεύει.

Η Ορεινή Άδολη Γη ροζέ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου, είναι το κρασί του καλοκαιριού, της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και της γευστικής ανακάλυψης καθώς προκαλεί τους καλύκές σου να περάσουν από όλο το φάσμα γεύσεων. Αυτή η εμπειρία είναι που κάνει τους ζεστούς μήνες πιο απολαυστικούς καθώς χρωματίζει όλο το καλοκαίρι με τις ροζέ αποχρώσεις του.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ