5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter
0

Μαργιώρα

Στη χώρα της Κύθνου θα βρεις ένα all-day spot που ζωντανεύει τις κυκλαδίτικες γεύσεις.

Η Κύθνος, αυτή η ομορφιά των Κυκλάδων, σου αποκαλύπτεται κομμάτι-κομμάτι καθώς τριγυρνάς στα στενά της ή εξερευνάς τις υπέροχες παραλίες της. Ανάμεσα στις εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει το νησί είναι και η Μαργιώρα, το all-day στέκι της Χώρας που εκφράζει την αυθεντικότητα της κυκλαδίτικης φιλοξενίας. Το εντυπωσιακό αρχοντικό του 1866 ήταν το σπίτι της εμβληματικής Μαργιώρας (Μαρίας) Βλαστάρη. Ο δισέγγονός της Φώντας Διαλεισμάς και ο Μιχάλης Δανεσσής δημιούργησαν σε αυτό το υπέροχο κτίριο έναν χώρο που τιμά όχι μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη της αρχόντισσας της Κύθνου. 

Η Μαργιώρα, εκτός από αρχοντική, είναι και πολύπλευρη. Εδώ θα απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ και θα γευτείς νόστιμα πιάτα για κάθε στιγμή. Στο μενού που επιμελείται ο Αμοργιανός σεφ Άρης Ρούσσος πρωταγωνιστούν οι κυκλαδίτικες πρώτες ύλες και η δημιουργική ματιά του που αλλάζει τις παραδοσιακές συνταγές.
Στον πρωινό κατάλογο θα βρεις ιδιαίτερα πιάτα όπως καγιανά με φέτα, χοιρινή λούζα από την Κέα, ντοματίνια confit, τσίλι και σχοινόπρασο, αλλά και αυγά ποσέ με καβουρμά Αμοργού, μυρωδικά βότανα και γραβιέρα Κύθνου πανέ. Το βραδινό μενού περιλαμβάνει μπόλικη ελληνική παράδοση μέσα από ένα σύγχρονο εντυπωσιακό twist. Στα must try οι φωλιές μπριάμ από φύλλο ρυζιού με μους φέτας, το τραχανότο με καπνιστές γαρίδες και τραγανή λούζα Κέας.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter
5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Ο κορυφαίος σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης δημιουργεί μια λίστα με 70 ετικέτες ελληνικών κρασιών για να συνοδεύσεις το γεύμα σου, ενώ δεν λείπει η επιλογή ανάμεσα σε αποστάγματα και κοκτέιλ από τον κατάλογο που επιμελείται ο Πάνος Κανατσούλης – μη φύγεις από το νησί χωρίς να δοκιμάσεις το «Ω να σου!» ή το «Φύκι- Φύκι»!
Στην κυριακάτικη σάλα του αρχοντικού –μα πόσο ωραία ακούγεται!– λειτουργεί ένα delicatessen για να μπορείς να πάρεις μαζί σου όλα τα κυκλαδίτικα εδέσματα αλλά και επιλεγμένα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Στην αυλή της Μαργιώρας θα πετύχεις διάφορα πολιτιστικά events, βραδιές κινηματογράφου, παραστάσεις stand-up comedy και μουσικά lives, που φέρνουν την τέχνη σε έναν χώρο που πραγματικά της ταιριάζει. Η Μαργιώρα είναι η έκφραση της διασκέδασης, της γεύσης και ενός πολιτισμού που μοιάζει να αναβιώνει στο αρχοντικό που θα δεις καθώς μπαίνεις στη Χώρα της Κύθνου.

Χώρα Κύθνου, 22810 31809, Facebook: Margiora, Instagram: margiora.kythnos 
09:30-14:00 για πρωινό/brunch, 19:00- 00:30 για φαγητό, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ για κρασί/ποτό

Robinson

Γευστική εξερεύνηση στη μεσογειακή παράδοση.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Για να λατρέψεις έναν τόπο, πρέπει να βρεις και τα στέκια που θα φιλοξενήσουν τις στιγμές σου. Tο Robinson είναι o χώρος που εκφράζει όλη την άγρια ομορφιά της Σερίφου και γίνεται σημείο συνάντησης στο πιο κεντρικό σημείο του ΛΙβαδιού.

Η μέρα ξεκινάει με τον ήλιο να ανατέλλει κι εσένα να απολαμβάνεις φρεσκοκομμένο καφέ και μια σειρά από πιάτα πρωινού και brunch, που σερβίρεται μέχρι τις 15:00 για όλους τους late sleepers, αλλά και σπιτικά pancakes και waffles που σερβίρονται όλη μέρα.

Ανάμεσα στα φανταστικά πιάτα, θα βρεις τη Pinsa Romana σε διαφορετικές εκδοχές –Margherita και Tartufata είναι οι πρώτες που θα δοκιμάσεις – η οποία επανασυστήνει την κλασική συνταγή που έρχεται από την αρχαία Ρώμη με ένα ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης από σόγια, ρύζι και αλεύρι σιταριού που θα σε καταπλήξει. 

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Εξάλλου, η σεφ Έλλη Ικονιάδου παρουσιάζει ένα comfort μενού που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα με πιάτα βασισμένα σε εκλεκτά προϊόντα της χώρας μας, προκαλώντας τη γευστική μας οικειότητα. Στα specials θα βρεις κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, πιπεριές και γραβιέρα που σερβίρεται με νιόκι, φιλέτο λαβράκι σοτέ με σεριφιώτικα χόρτα και ένα καταπληκτικό rib eye με καπνιστό αλάτι. Φανταστικά και τα small plates με εύκολες επιλογές που θα μοιραστείς οποιαδήποτε στιγμή με την παρέα – εδώ τα early drinks είναι must!

Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το εκπληκτικό ριζότο με γαρίδες σαγανάκι και μους φέτας και μην παραλείψεις να συνοδεύσεις το γεύμα σου με το κατάλληλο κρασί από τη wine list του Robinson. Τα κοκτέιλ που δημιουργούν οι mixologists είναι ένας ακόμα καλός λόγος να βρεθείς στο Robinson ή να συνεχίσεις τη βραδιά σου μετά το γεύμα, απολαμβάνοντας στο μπαλκόνι του μαγαζιού μουσικές μέχρι να ανατείλει ο ήλιος! Οι ήχοι ξεκινούν από electric με Caribbean ήχους και φτάνουν μέχρι τα ελληνικά ακούσματα που σε ξεσηκώνουν, ώστε κάθε βραδιά να κλείνει με το κέφι που ξέρει να δημιουργεί η ομάδα του Robinson.

Λιβάδι Σερίφου, www.robinsonserifos.com, Facebook: Robinson.serifos, Instagram: robinson.serifos

Iguana beach bar

Διασκέδαση από ελληνικό καλοκαίρι σε μια πανέμορφη παραλία.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

To Iguana βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και είναι το all day café beach bar που θα θυμάσαι για καιρό από τις διακοπές σου στη Σύρο. Από τη στιγμή που θα το ανακαλύψεις, δεν θα ξεκολλήσεις εύκολα. Και δεν θα δυσκολευτείς να το ανακαλύψεις, αφού ο ολόλευκος σχεδιασμός του το κάνει να ξεχωρίζει δίπλα στα γαλανά νερά, ενώ οι τροπικές λεπτομέρειες του χώρου κλείνουν το μάτι στις καλοκαιρινές στιγμές που θα ζήσεις εδώ.

Αν είσαι τύπος που ξυπνά νωρίς, πρέπει να ξεκινήσεις την ημέρα σου με πρωινή βουτιά και καφέ, ενώ η ομάδα του Iguana ετοιμάζει λαχταριστά πιάτα για να γίνει η αρχή της ημέρας ακόμα πιο απολαυστική. Η συνέχεια θα σε βρει στο ίδιο σημείο να απολαμβάνεις τη θάλασσα, τις κρύες μπιρίτσες, τα χορταστικά σνακ αλλά και τα γλυκά του καταλόγου και φυσικά τα δροσιστικά κοκτέιλ που ταιριάζουν τέλεια με την ατμόσφαιρα του Iguana. 

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Μια ατμόσφαιρα που καθώς νυχτώνει γίνεται ακόμα πιο μαγευτική και σε παρασύρει να ζήσεις με όλη σου την καρδιά την έννοια του ελληνικού καλοκαιριού. Θάλασσα, γεύσεις, ποτά και μουσικές από reggae μέχρι chill out, είναι όλα όσα σου προσφέρει απλόχερα το Iguana και το κάνει πολύ καλά. Καθώς η νύχτα προχωρά οι ρυθμοί γίνονται πιο uplifting και ξεχνάς τον χρόνο, όπως άλλωστε επιβάλλεται όταν βρίσκεσαι σε διακοπές!

Αν αποφασίσεις να πας στη Σύρο οικογενειακώς, το Ιguana έχει να σου προσφέρει και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, έναν παιδότοπο χωρίς είσοδο, όπου απασχολούνται ευχάριστα τα παιδιά, ενώ οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν στη θέα του Αιγαίου. Αυτό είναι που λέμε ίσα δικαιώματα στην καλοπέραση!

Κωνσταντίνου Καραμανλή & Ακτή Γ. Παπανδρέου, Αζόλιμνος, Σύρος, 22810 80674, Facebook: Iguana beach bar Syros, Instagram: iguana__beach__bar 

Barrio

Μια all-day γειτονιά στην καρδιά της Ερμούπολης.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Αν έχεις πάει στη Σύρο, σίγουρα έχεις να θυμάσαι τα καλύτερα. Αν πάλι είναι ο επόμενος σταθμός για τις διακοπές σου, μην παραλείψεις τη βόλτα στο Barrio, το νέο hot στέκι που βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης και θα σε κερδίσει με τη μοναδική του ατμόσφαιρα νύχτα και μέρα.  
Στα ισπανικά η λέξη «barrio» σημαίνει συνοικία, γειτονιά. Αυτό ακριβώς θα νιώσεις στο νέο all-day bar που έρχεται με εξωτικό αέρα σε έναν χώρο ιδιαίτερα ζεστό και ατμοσφαιρικό. Το Barrio, όπου συνδυάζονται με έναν μοναδικό τρόπο η παραδοσιακή πέτρα, το ξύλο και η φύση, μοιάζει βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Βελούδινα καθίσματα, επιβλητική μπάρα, εντυπωσιακή κάβα, ιδιαίτερα φωτιστικά, ζωγραφική και τεχνοτροπίες στους τοίχους αλλά και αμέτρητα φυτά συνδυάζονται δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Το πρωί θα απολαύσεις εξαιρετικό καφέ 100% Arabica από ένα ιδιαίτερο premium χαρμάνι της Three Continents. Λίγο αργότερα το brunch menu έχει να σου προτείνει νόστιμα πιάτα για το ξεκίνημα της ημέρας, ενώ, καθώς το απόγευμα διαδέχεται το μεσημέρι, θα δοκιμάσεις προτάσεις από το bar food menu που συνδυάζονται εξαιρετικά με μια κρύα μπίρα ή μια ετικέτα από την ενημερωμένη wine list. Ό,τι κι αν επιλέξεις, ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης που επιμελείται το μενού φροντίζει για μια εμπειρία γεύσεων που θα σε ενθουσιάσει.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Καθώς πέφτει η νύχτα, η μπάρα γεμίζει και τα πρώτα αποστάγματα από τη μεγάλη κάβα του Barrio σερβίρονται στα ποτήρια. Πρέπει να δοκιμάσεις τα signature cocktails με αρώματα και γεύσεις του κόσμου. Μη διστάσεις να ζητήσεις από τους έμπειρους bartenders να σου προτείνουν αποστάγματα και κοκτέιλ που ταιριάζουν απόλυτα στο γούστο και τη δική σου ιδιοσυγκρασία.

Η μουσική από τα ηχεία, προσεγμένη και ευχάριστη, δένει αρμονικά με το περιβάλλον και οι DJs ανεβάζουν τους ρυθμούς όσο η ώρα περνά. Η ευγένεια, η όρεξη και το χαμόγελο των ανθρώπων του Barrio θα σε κάνει να νιώσεις τη ζεστασιά της γειτονιάς. Γιατί το Barrio είναι ακριβώς αυτό, η δική μας γειτονιά. 
Ανοιχτά καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Χίου 31, πλατεία Μιαούλη, Σύρος, 22810 80955 / 690 6272880 
Facebook:
BarrioSyros, Instagram: barrio_syros

Girea Elia Χαλκιδική

Fine dining μέσα από μια φιλοσοφία απλότητας και αυθεντικής φιλοξενίας.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Αν οι φετινές σου διακοπές σε οδηγήσουν στη Βόρεια Ελλάδα, τότε η Χαλκιδική είναι ο παράδεισος που σε περιμένει για μια φανταστική καλοκαιρινή εμπειρία. Στο Anna Maria Paradise Hotel, ένα εντυπωσιακό boutique hotel στο Πευκοχώρι, στεγάζεται ένας χώρος γαστρονομικής απόλαυσης που δεν πρέπει να χάσεις.
Η Γηραιά Ελιά, από το όνομα και μόνο, εκφράζει όλη τη γευστική παράδοση της χώρας μας που τιμά τη μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη εκδοχή της. Ένα μοντέρνος χώρος που αποπνέει ποιότητα και ταυτόχρονα μια οικεία αίσθηση η οποία σε καλεί να απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις τις δημιουργίες του μενού.

Ο Διονύσης Καπουράνης μαζί με την μπριγάδα της κουζίνας του ξενοδοχείου Anna Maria παρουσιάζουν μεταμοντέρνες, γνώριμες συνταγές, βασισμένες στον πλούτο της ελληνικής φύσης. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες έρχονται από μικρούς παραγωγούς της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και αναδεικνύονται σε κάθε πιάτο με έναν ξεχωριστό τρόπο.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Κολοκυθάκια γεμιστά με καβουρμά και πλιγούρι, σπανακοριζότο, τραχανότο με αρνίσιο κότσι   –μια συνταγή που βασίζεται στο γαμοπίλαφο της Κρήτης–, μπακαλιάρος με κρούστα από φουντούκι, αγιολί και μαύρο σκόρδο, αλλά και ο μαύρος χοίρος από φάρμα του Πολύκαστρου φρικασέ με μαρούλι baby gem είναι κάποιες από τις εντυπωσιακές προτάσεις του μενού. Θα συνδυάσεις το γεύμα σου με μια ετικέτα από τη wine list όπου πρωταγωνιστούν τα φυσικά βιοδυναμικά κρασιά βιολογικής καλλιέργειας και χαμηλών παρεμβάσεων.

Η εκλεπτυσμένη μουσική της Γηραιάς Ελιάς με διασκευές από αγαπημένα παλιά κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου αλλά και σύγχρονες επιλογές συμβάλλει στη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας μέσα στην οποία απολαμβάνεις την αυθεντική εξυπηρέτηση των ανθρώπων που γνωρίζουν την ουσία της φιλοξενίας.
Άλλωστε, όλα αυτά δεν είναι που συνθέτουν την ελληνική παράδοση; Αγνές γεύσεις και φιλόξενη διάθεση με πρωταγωνίστρια τη φύση του τόπου μας.

Πευκοχώρι Χαλκιδικής, Anna Maria Paradise, 23740 61063 
Facebook:
Anna Maria Hotel - Pefkohori – Halkidiki 
Instagram:
annamaria_hotel, www.hotelannamaria.gr
Facebook:
Girea Elia, Instagram: @girea_elia

Τάκης

Σταθερή αξία που σε περιμένει όσες φορές κι αν πας στη Σέριφο.

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Αν έχεις πάει στη Σέριφο, δεν μπορεί να μην έχεις καθίσει στον Τάκη. Κι αν έχεις φάει στον Τάκη, δεν μπορεί να μη θυμάσαι μια εμπειρία ζεστή, φιλόξενη και άκρως καλοκαιρινή εκεί στο Λιβαδάκι της Σερίφου.

Εννοείται ότι οι καλοκαιρινές διακοπές ανοίγουν την όρεξη και στον Τάκη το γνωρίζουν πολύ καλά. Με μια ιστορία που ξεκινά από το 1981, αυτή η οικογένεια έχει φιλοξενήσει άπειρο κόσμο, αλλά πάντα με το ίδιο χαμόγελο, την ίδια αγάπη και κυρίως με τις συνταγές που αναδεικνύουν την ελληνική παράδοση στην καλύτερη εκδοχή της.

Τα φρέσκα τοπικά προϊόντα πρωταγωνιστούν και συνδυάζονται με κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες και, φυσικά, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια του Τάκη. Εννοείται ότι οι ψαρομεζέδες εδώ είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα που θα συνοδεύσουν τις διακοπές σου, ενώ τα ψαράκια στα κάρβουνα είναι άκρως απολαυστικά – μάλλον επειδή τα γεύεσαι στο πιο κατάλληλο μέρος. Αλλά από τον κατάλογο δεν λείπουν και τα μαγειρευτά και παραδοσιακά πιάτα που έρχονται να ολοκληρώσουν αυτό που λέμε «ελληνικό καλοκαίρι».

5+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αττικής Facebook Twitter

Θα συνοδεύσεις με κρασί από τις αντιπροσωπευτικές ετικέτες των Κυκλάδων και γενικά του ελληνικού αμπελώνα ή με αποστάγματα που δεν λείπουν ποτέ από τις μεσημεριανές βόλτες στον Τάκη.

Εξάλλου εδώ το κρασί και οι μεζέδες συνδέονται με την έννοια της καλής παρέας, των αληθινών φίλων και των ανθρώπων που νιώθεις ότι είναι δικοί σου, ακόμα κι αν τους συναντάς στον τόπο των διακοπών σου. Αυθεντικότητα, οικειότητα και πολλή ελληνική φιλοξενία είναι όλα όσα θα βρεις στον Τάκη που γίνεται σταθερή αξία των διακοπών σου όσες φορές κι αν βρεθείς στη Σέριφο.

Λιβάδι, Σέριφος, Facebook: TAKIS Serifos, Instagram: serifos.takis

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM