3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Κάθε Σαββατοκύριακο το 7 Food Sins σερβίρει brunch, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, που αξίζει επίσης την προσοχή σας.
0

7 Food Sins

Η πρώτη ελληνική gastro pub στην Πλάκα υποδέχεται τη νέα σεζόν με ακόμα περισσότερες γευστικές... αμαρτίες.

Αν αναρωτιέστε πόσες γευστικές... αμαρτίες μπορούν να χωρέσουν σε ένα μαγαζί, μη σας ξεγελά το όνομα, γιατί στο 7 Food Sins το σίγουρο είναι ότι μπορείτε να παρασυρθείτε σε πολύ περισσότερες από επτά!


Μια ελληνική gastro pub στην καρδιά της Πλάκας που ήρθε πριν από περίπου δύο χρόνια για να μας μυήσει σε ένα διαφορετικό είδος φαγητού που συνδυάζει τη φιλοσοφία του street food με την τεχνική της υψηλής γαστρονομίας και να δώσει νέο νόημα σε κλασικές αγαπημένες γεύσεις, όπως ο μουσακάς.


Το 7 Food Sins στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό με μια ευχάριστη σάλα αλλά και τραπεζάκια έξω για τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου. Μια συνολική πρόταση εξόδου, αφού ξεκινά απο τις 4 το μεσημέρι τις καθημερινές, και το Σάββατο από τις 12, με πολύ ιδιαίτερα πιάτα και όσο προχωρά η ώρα στο παιχνίδι μπαίνουν πολλές μπίρες κυρίως από ελληνικές μικροζυθοποιίες, επιλεγμένες ετικέτες κρασιού με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα αλλά και δροσερά aperitivo.


Δύο χρόνια αφότου μας συστήθηκε με δύο κάρτες του σεφ Τάσου Στεφάτου και με αρκετά πιάτα να έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, την κουζίνα του 7 Food Sins έχει αναλάβει πια ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Φώτος με ένα ολοκαίνουριο μενού που βασίζεται κυρίως στην εποχικότητα και στα ελληνικά προϊόντα. Γι' αυτό και ανά τρίμηνο το μενού θα αλλάζει, ώστε να χρησιμοποιούνται πάντα υλικά εποχής. Χωρίς υπερβολές, ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του 7 Food Sins είναι χειροποίητο. Καθημερινά ζυμώνουν το αφράτο ψωμί που φτάνει στο τραπέζι και παράλληλα διαθέτει δικό του καπνιστήριο, δίνοντας έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Εκτός όμως απ' το νέο μενού που αξίζει να ανακαλύψετε, παραμένουν στην κάρτα κάποια αγαπημένα πιάτα του Τάσου Στεφάτου, όπως το Black Fish 'Ν' Chips, το Crunchy Mousaka (ένας διαφορετικός μουσακάς), τα χτένια, το χορτοφαγικό Greek Salad Burger (η χωριάτικη σε μπέργκερ), το Burger Trilogy και το σουβλάκι Ιnside Οut (όπου το κρέας παίρνει τον ρόλο της πίτας), καθώς και η πορτοκαλόπιτα και το Liquid Chocolate Cake.


Αν μπορούσαμε να πούμε όμως ποιο είναι το κορυφαίο επιδόρπιο που παρουσιάζει το 7 Food Sins, αυτό θα ήταν σίγουρα το Σοκολατένιο Δάσος! Έρχεται σε ζεστά σουφλεδάκια με κρύα κρέμα σοκολάτας καθώς και feuilletine με πραλίνα φουντουκιού. Τα δέντρα του δάσους είναι φτιαγμένα από κανταΐφι, ενώ τριγύρω ξεφυτρώνουν τραγανά μανιτάρια φτιαγμένα από μαρέγκα. Οι πέτρες από βανίλια Μαδαγασκάρης ολοκληρώνουν το σκηνικό, ενώ τη δροσιά δίνει το παγωτό φουντούκι που δένει τέλεια με τη ρευστή καραμέλα μπαχαρικών. Ένα πραγματικό γλυκό έπος που δύσκολα θα ξεχάσει ο ουρανίσκος σας.


Κάθε Σαββατοκύριακο σερβίρει brunch, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, που αξίζει επίσης την προσοχή σας. Θα βρείτε από φρεσκοζυμωμένο πεϊνιρλί, αυγοφέτες από μοσχομυριστό μπριός, αυγά Benedict, vegetarian ομελέτα μέχρι το Burger Trilogy και το σουβλάκι Inside Out.

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Aνά τρίμηνο το μενού θα αλλάζει, ώστε να χρησιμοποιούνται πάντα υλικά εποχής. Χωρίς υπερβολές, ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του 7 Food Sins είναι χειροποίητο.

7 Food Sins, Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, Αθήνα, 210 7011108, Facebook, www.7foodsins.com

Ωράριο λειτουργίας κουζίνας: Καθημερινές: 16.00-00.30, Σάββατο & Κυριακή: 12.00-00.30

Beertime

H μπιραρία του Ψυρρή που για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές βραβεύεται με το πιστοποιητικό διάκρισης του TripAdvisor

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Beer happy hour, κάθε μέρα 16:00-17:00 για κάθε μία μπύρα που παραγγέλνεις παίρνεις δώρο άλλη μία! Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το beertime είναι μια μπυραρία στην πλατεία του Ψυρρή που από την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι είναι ξεχωριστή. Καθώς φτάνεις σε υποδέχεται το επιβλητικό χειροποίητο ρολόι που με τους λάθος τοποθετημένους αριθμούς του σου υπενθυμίζει ότι ο χρόνος δεν έχει σημασία, κάθε ώρα είναι ώρα για μπύρα, it's beertime!

Στην είσοδο, ακριβώς κάτω από τα πόδια σου, αντικρίζεις τον ψυκτικό θάλαμο με όλα τα βαρέλια συνδεδεμένα με τις δέκα κάνουλες να σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις – γιατί στο beertime πρώτα δοκιμάζεις και μετά παραγγέλνεις. Κι αν θέλεις να τις γευτείς όλες; Τότε ιδανικό για σένα είναι το beer sample. Όλες οι μπύρες σε ποτήρια των 250 ml καθεμία για να κάνεις beer tasting. Εκμεταλλεύσου και το beer happy hour, κάθε μέρα 16:00 με 17:00, ανά άτομο, για κάθε ποτήρι μπύρας που παραγγέλνεις σου έρχεται δώρο άλλη μία! Στο beertime θα βρεις και εμφιαλωμένες, πάνω από 20 μικροζυθοποιίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας (ίσως η μοναδική μπυραρία που έχει τόσες πολλές βαρελίσιες αλλά και ετικέτες ελληνικές) αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένες ζυθοποιίες απ' όλον τον κόσμο καθώς και μπύρες χωρίς αλκοόλ ή γλουτένη. Και για όποιον δεν πίνει μπύρα, υπάρχουν κοκτέιλς, μηλίτης, κρασιά και αποστάγματα.

Η μπύρα όμως χρειάζεται και τους μπιρομεζέδες της και στο beertime θα βρεις για όλα τα γούστα. Παραδοσιακοί όπως λουκάνικα, mix grill, σνίτσελ, spare ribs αλλά και ποικιλίες, δροσερές σαλάτες, κεμπάπ, σουβλάκια, burgers, πιάτα για χορτοφάγους και φυσικά τα πλέον κλασικά του beertime – το άπαχο κότσι με τον χειροποίητο πουρέ (μόνο τον χειμώνα) και τις τραγανές φλούδες πατάτας με σος εστραγκόν. Και στο φαγητό υπάρχει happy hour, κάθε μέρα 22:00 με 23:00 για δύο burgers με πατάτες τηγανιτές θα πληρώσεις μόνο 11 ευρώ!

Όλα αυτά θα τα απολαύσεις σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν το ξύλο, η πέτρα και το σίδερο -όλα φτιαγμένα στο χέρι- ακούγοντας ευχάριστη μουσική. Αν θέλεις πιο ήσυχα θα διαλέξεις το πατάρι του beertime . Και αν θέλεις εντελώς prive υπάρχει το ατμοσφαιρικό υπόγειο του που διατίθεται και για εκδηλώσεις και το οποίο διαθέτει τρεις κάνουλες για να έχεις τα δικά σου βαρέλια αλλά και μηχανήματα για την μουσική σου ή τον dj.

Το beertime θα σ' ενθουσιάσει! Support local, think global!

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Η μπύρα όμως χρειάζεται και τους μπυρομεζέδες της και στο beertime θα βρεις για όλα τα γούστα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Beertime, Πλατεία Ηρώων 1, Ψυρρή, 210 3228443

 

 

Athens Beer restaurant

Ένας all day προορισμός με δεκάδες διαφορετικές μπίρες και γευστικά πιάτα στο κέντρο της πόλης.

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Η Athens Beer Restaurant, με απλό και ζεστό σκηνικό που δημιουργούν η πέτρα και το ξύλο που κυριαρχούν στον χώρο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στην καρδιά της Αθήνας, λίγα βήματα απ' την πλατεία Συντάγματος, υπάρχει μια μπιραρία που αν δεν έχετε γνωρίσει ακόμα, αξίζει να μπει άμεσα στην ατζέντα σας. Η Athens Beer Restaurant, με απλό και ζεστό σκηνικό που δημιουργούν η πέτρα και το ξύλο που κυριαρχούν στον χώρο, είναι ένας all day προορισμός, αλλά, πάνω απ' όλα, σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας που θέλουν να τη συνοδεύουν με καλό φαγητό. Ένας χώρος που δημιούργησε μια παρέα φίλων τους οποίους ενώνει η αγάπη τους για την μπίρα και τις γεύσεις που της ταιριάζουν. Εδώ θα βρείτε σχεδόν 70 διαφορετικές μπίρες όλων των ειδών, από lager, pilsner, ale, weiss, red, monastery, black, 7 διαφορετικά drafts, με φρούτα και χωρίς αλκοόλ, αλλά και μια προσεκτικά επιλεγμένη wine list, αν δεν είστε σε φάση για μπίρα. Απ' την κουζίνα του Athens Beer Restaurant βγαίνουν αρκετά ενδιαφέροντα πιάτα αλλά και ορεκτικά, ποικιλίες αλλαντικών, τυριών και κρεατικών, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στο μενού ξεχωρίζουν το κότσι, χοιρινό και αρνίσιο, αλλά και το συκώτι σβησμένο με καραμελωμένο μπαλσάμικο, αρωματισμένο με δεντρολίβανο. Το Athens Beer Restaurant σερβίρει απ' το πρωί καφέ και είναι ιδανικό για χαλάρωση μετά τη δουλειά αλλά και για επαγγελματικές συναντήσεις με γευστικές απολαύσεις.

3 μαγαζιά για μπίρες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μπίρες ελληνικών μικρών ζυθοποιών. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Athens Beer restaurant, Nίκης 20, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3210790, Facebook, www.athensbeer.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ