1993: H Bjork στην κουζίνα της

Facebook Twitter
0

“Το τραγούδι είναι για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά είμαι πολύ προστατευτική. Δεν έχω πει ποτέ στον τύπο για ποιόν είναι ένα τραγούδι και πάντα φροντίζω να το μάθει το αναφερόμενο πρόσωπο. Δείχνω σε κόσμο τους στίχους και τους ζητάω να ζήσουν μαζί τους για μια εβδομάδα, για να σιγουρευτώ ότι αισθάνονται άνετα.» Bjork, σε συνέντευξη που έδωσε στον David Hemingway

“Την ρωτάω για το βίντεο, όπου χαϊδεύει ένα αβγό με υποννούμενα ενώ τραγουδάει για αισθησιασμό. Τελικά στο βίντεο το αβγό τηγανίζεται. Αυτό είναι ένα ευαίσθητο σημείο για τη Bjork. Έδωσε στη σκηνοθέτιδα του βίντεο, Sophie Muller, το βιβλίο Story of the Eye του Ζωρζ Μπατάιγ λίγες μέρες πριν τα γυρίσματα αλλά δεν της είπε να το διαβάσει. Η Muller δεν είχε χρόνο.

Επέμενε ότι έπρεπε να τηγανιστεί, αναστενάζει η Bjork. Έλεγα «το βιβλίο αποκλείεται να μιλάει για τηγανιτό αβγό! Λυπάμαι. Ποσέ; Ναι. Βραστό; Ναι. Ωμό; Ναι. Αλλά όχι τηγανιτό. Και γιατί δεν είναι κατάλληλο το τηγανιτό; Γιατί είναι πολύ σκληρό. Είναι άγριο και λιπαρό. Πρέπει να είναι κάπως υδαρές και υγρό και μαλακό… όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, η Muller τηλεφώνησε στη Bjork. Είχε διαβάσει το βιβλίο. Τώρα συμφωνούσε: το τηγανιτό αβγό ήταν το λάθος αβγό.

Details, 1994

(Η κουζίνα της ήταν πράγματι τόσο πολύχρωμη, και πολλά από τα κουζινικά ήταν δικά της)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ