— Κορίτσια, τι είναι το Laundrettes Project που βλέπω στο Instagram;

Η δράση μας ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες, δύο χρόνια μετά τη γνωριμία μας στη σχολή μόδας όπου φοιτήσαμε. Θελήσαμε να ασχοληθούμε με το styling και oυσιαστικά χρησιμοποιούμε το hype του Instagram ως μέσο προβολής της δουλειάς μας, δημιουργώντας ένα διαδικτυακό portfolio που στόχο έχει να αναδείξει την αισθητική μας με τη χρήση αναλογικής κάμερας.


— Δηλαδή τι ακριβώς κάνετε;

Έχουμε κάνει κάποια δικά μας αυτόνομα editorials/projects. Στη συνέχεια προέκυψαν κάποιες συνεργασίες με διάφορα ελληνικά brands τα οποία θεωρούμε σούπερ-κουλ, όπως τα DxD, Mohxa clothing, Somf και Brainshot. Γενικά, το πρότζεκτ δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο της βιομηχανίας της μόδας, καθώς έχουμε πάρει μέρος σε βιντεοκλίπ και σε ταινίες μικρού μήκους ως ενδυματολόγοι και σκηνογράφοι.

 

Μας ενδιαφέρει η δημιουργία της εικόνας σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Ένας από τους στόχους μας στο άμεσο μέλλον είναι η παραγωγή κάποιων δικών μας κομματιών, ρούχων και αξεσουάρ.


— Ποια είναι η πιο τρελή φωτογράφιση που κάνατε μέχρι στιγμής;

Σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίσεις υπάρχουν αστεία περιστατικά. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μία, αυτή θα ήταν μια φωτογράφιση σε μια αποθήκη με φιάλες οξυγόνου.

 

Το fun fact της υπόθεσης είναι ότι ανακαλύψαμε την υψοφοβία της Jo όταν έπρεπε να τραβήξουμε μια φωτογραφία σε ένα ανυψωτικό μηχάνημα. Και την καθόλου ψύχραιμη στάση της Κωνσταντίνας μπροστά σε μια σπασμένη λάμπα φθορίου και στους κινδύνους του υδραργύρου.


— Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ σας;

Jo: Το δικό μου έχει αναφορές στα late '60s και '70s, είναι androgene, japan culture με πιο μίνιμαλ τάσεις.

Κωνσταντίνα: Στα '90s, στο trash, στο πoπ, στην υπερβολή.

 

— Τι σας αρέσει στο στυλ των Αθηναίων;

Όλα τα μπερδεμένα, αυθεντικά και μοναδικά στυλ που βλέπουμε στον δρόμο.

 

— Τι φοράτε σήμερα και πόσο κοστίζει;

Jo: Tresure House Vintage Kimono (€60,00), Mohxa Socks (€12,00).

Κωνσταντίνα: DxD T-shirt (€40), O-mighty Skirt (€45,00).

 

Info:

The Laundrettes Project, Instagram: @thelaundrettes