Η νεα εποχη στην εργασια και την τεχνολογια
Ενας ολοκληρωμενος οδηγος ευρεσης εργασιας
Πρακτικές συμβουλές για να ξεκινήσεις το search journey σου ως υποψήφιος
30/6/2021 | 17:30 μμ
Πως χτίζω το προφίλ μου ως επαγγελματίας στην αγορά εργασίας
1/7/2021 | 17:30 μμ
Πώς να συντάξω ένα αποτελεσματικό CV
7/7/2021 | 17:30 μμ
Πρακτικές συμβουλές για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στον ψηφιακό κόσμο
8/7/2021 | 17:30 μμ
Webinars

Πώς η πανδημία δημιούργησε τις συνθήκες για μια νέα εποχή στην εργασία και την τεχνολογία

Η νεα εποχη στην εργασια και την τεχνολογια
αρχικη
SCROLL DOWN

Το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για έναν ολοκληρωμένο οδηγό εύρεσης εργασίας και επαγγελματικής ανέλιξης, μέσα από σύγχρονες πρακτικές καθοδήγησης, που θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σύντομα.

Ζούμε σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν. Η τεχνολογία είναι βασικό κομμάτι της ζωής μας και επεκτείνεται σε κάθε φάσμα της καθημερινότητάς μας - από την εργασία, μέχρι την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Καθώς η πανδημία του Covid-19 έφερε εξαιρετικά μεγάλες αλλαγές παγκοσμίως, ταυτόχρονα «άνοιξε» τις πόρτες για μια αλλαγή που θα ορίσει τις επόμενες δεκαετίες.

Ένας από τους πρώτους και βασικότερους τομείς που επηρέασε η πανδημία είναι, φυσικά, η εργασία. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ξεκίνησε να εργάζεται από το σπίτι (το λεγόμενο πλέον WFH ή αλλιώς Work From Home) και μάλιστα, πολλοί δεν θα επιστρέψουν καθόλου στα γραφεία τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκε πως η δουλειά μπορεί να πραγματοποιηθεί και εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν από το σπίτι. Είναι οι άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, είτε λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων, μείωσης προσωπικού ή για λόγους περιορισμών των μέτρων ασφαλείας που τέθηκαν για την ασφάλεια της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2020 οι προσλήψεις μειώθηκαν κατά μέσο όρο 40% (-38% άνδρες και -42% γυναίκες), οι ώρες εργασίας μειώθηκαν κατά μέσο όρο 27% (-25% άνδρες και -31% γυναίκες), ενώ ο μισθός περίπου ενός 10μηνου μειώθηκε κατά μέσο όρο 10% (από 885€ το 2019 σε 802€ το 2020).

Παράλληλα, δεξιότητες που θεωρούνταν δυσεύρετες πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης μπορεί να είναι πλέον ήδη ξεπερασμένες, ενώ νέα επαγγέλματα έχουν αναδυθεί τον τελευταίο έναν χρόνο - κι όλα αυτά, λόγω του internet και της διασυνδεσιμότητας. Ουσιαστικά, η νέα αυτή εποχή προστάζει έναν ψηφιακό μετασχηματισμό τον οποίο οφείλουμε να ακολουθήσουμε.

Αυτό δε σημαίνει πως για πολλούς ανθρώπους και επαγγελματίες, ο ανασχηματισμός αυτός αποτελεί εύκολη υπόθεση. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτόν πρόκειται να έχουν, φυσικά, οι επιχειρήσεις που τους τελευταίους μήνες έχουν κληθεί να αλλάξουν τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και να υιοθετήσουν νέα ψηφιακά εργαλεία και πρακτικές. Την ίδια στιγμή, πολλοί εργαζόμενοι ή άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν ανάγκη από την κατάλληλη καθοδήγηση και τα σωστά τεχνολογικά εργαλεία έτσι ώστε, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να αναδειχθούν στη νέα αυτή εποχή της τεχνολογίας και της εξέλιξης σε ό,τι αφορά την εργασία.

Κι εδώ έρχεται το Jobseekers.Connected. Πρόκειται για μια σειρά δράσεων και ενεργειών που δημιούργησε η Vodafone με στόχο να απαντήσει στην ανάγκη της ευρέσεως εργασίας που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες και να στηρίξει έμπρακτα όσους επιδιώκουν να είναι σε διαρκή online επαφή με την αγορά εργασίας και προετοιμάσουν το επόμενο βήμα τους.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για έναν ολοκληρωμένο οδηγό εύρεσης εργασίας και επαγγελματικής ανέλιξης, μέσα από σύγχρονες πρακτικές καθοδήγησης, που θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σύντομα.

Webinars

Μπορείς να Αρχίσεις Ξανά: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός εύρεσης εργασίας στη σύγχρονη εποχή

αρχικη
Συμβουλες για τα πρωτα βηματα στη νεα σας καριερα
SCROLL DOWN

Το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο digital οδηγό εύρεσης εργασίας στη σύγχρονη αγορά εργασίας, μέσα από 4 webinars.

Καθώς η εποχή μας αλλάζει και η τεχνολογία γίνεται το επίκεντρο της καθημερινότητάς μας, αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους να εξελιχθούμε, να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και να αναδείξουμε αυτές που ήδη έχουμε.

Η αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες και με τον ερχομό της πανδημία του Covid-19, άλλαξε. Και θα συνεχίσει να αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Τώρα, είναι μια ιδανική στιγμή να επιλέξουμε τα σωστά εργαλεία για να μπορέσουμε να επιτύχουμε σε έναν κόσμο που απαιτεί μια νέα προσέγγιση - και τα εργαλεία αυτά έρχονται μέσα από το internet και την τεχνολογία.

Είτε βρίσκεστε ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν χωρίς εργασία τους τελευταίους μήνες, είτε επιθυμείτε να κάνετε μια νέα αρχή στην επαγγελματική σας καριέρα, είτε να εξελίξετε ακόμα περισσότερο τις ικανότητές σας, μπορείτε να αρχίσετε ξανά. Η χρονική περίοδος που διανύουμε δεν είναι εύκολη - αλλά η digital εποχή είναι εδώ και μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι είχαμε φανταστεί.

Με αφορμή τα παραπάνω, το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο digital οδηγό εύρεσης εργασίας, μέσα από 4 webinars και άρθρα τα οποία έχουν σκοπό να δώσουν το έναυσμα σε όσους το επιθυμούν, να αρχίσουν ξανά. Άλλωστε, η συνεργασία μεταξύ τεχνολογίας και κοινωνίας είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Μέσα από τα 4 webinars που θα παρακολουθήσετε στο LIFO.gr, θα λάβετε καθοδήγηση βήμα-βήμα για το πώς να χτίσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, μέσα από την εμπειρία της ομάδας της εταιρείας Καριέρα και με σύγχρονες πρακτικές καθοδήγησης υποψηφίων. Οι έμπειροι recruiters του kariera.gr θα προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και συμβουλευτική που τους συνδέουν με τη σύγχρονη αγορά εργασίας, δωρεάν και προσβάσιμες σε όλους.

Η ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμη μέρος της πρωτοβουλίας της Vodafone, Jobseekers.Connected, η οποία έχει σκοπό να προσφέρει σε όλους πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία. Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να παρέχει σε κάθε πολίτη, που θέλει να κάνει μια νέα επαγγελματική αρχή σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και τις δυνατότητες, ώστε να τους βοηθήσει να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο.

Φέτος, μπορείς να αρχίσεις ξανά. Stay tuned.

Webinars

Φωτεινή Γαϊτανλή: Συμβουλές για όσους κάνουν τα πρώτα βήματα στη νέα τους καριέρα

Η Marketing Director του kariera.gr μιλά για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι υποψήφιοι που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας τη σύγχρονη εποχή.

Ενας ολοκληρωμενος οδηγος ευρεσης εργασιας
Ενας ολοκληρωμενος οδηγος ευρεσης εργασιας
SCROLL DOWN

Το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο digital οδηγό εύρεσης εργασίας στη σύγχρονη αγορά εργασίας, μέσα από 4 webinars.

Η digital εποχή είναι εδώ. Οι ρυθμοί αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται και η αγορά εργασίας βιώνει μια ψηφιακή αναγέννηση που μας καλωσορίζει σε μια νέα εποχή.

Εμείς, οφείλουμε όχι μόνο να την ακολουθήσουμε, αλλά και να εξελιχθούμε μαζί της, να αναδείξουμε τις δεξιότητές μας, να επιτύχουμε στους στόχους μας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται, φυσικά, να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και τη σωστή καθοδήγηση από τους ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς πώς λειτουργεί.

Έτσι, το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο digital οδηγό εύρεσης εργασίας, μέσα από 4 webinars και άρθρα τα οποία έχουν σκοπό να δώσουν το έναυσμα σε όσους το επιθυμούν, να αρχίσουν ξανά.

Με αφορμή τα παραπάνω, μιλήσαμε με την Φωτεινή Γαϊτανλή, την Marketing Director του kariera.gr – μια επαγγελματία που μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις της, μας δίνει ένα σημαντικό insight σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε τόσο για την αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή, όσο και για τις δεξιότητες που μπορεί να αναπτύξει κανείς στα πρώτα του βήματα για τη νέα του καριέρα.

- Το kariera.gr αποτελεί το μεγαλύτερο hub για την εργασία στην Ελλάδα. Πώς θα περιγράφατε την πορεία του μέχρι σήμερα;

Η ιστορία μας ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, από δύο «ανήσυχους» φοιτητές του ΟΠΑ, που θέλανε να φέρουν κοντά υποψήφιους εργαζόμενους και εργοδότες. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε στον οργανισμό, στις υπηρεσίες μας, στην εργασία και τους όρους της αλλά ακόμα και σήμερα η «ψυχή» όλων των προσπαθειών μας έχει τον ίδιο σκοπό. Να συμβάλλουμε καθοριστικά ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

- Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Είναι αυτή που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο kariera.gr και μεταφράζεται στις αξίες μέσα από τις οποίες συν-δημιουργούμε. Κάθε μέρα σε ό,τι κάνουμε θέλουμε να καινοτομούμε και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός υγιούς οικοσυστήματος για την εργασία. Και για εμάς επιτυχία είναι να τα καταφέρνουμε, να αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο για τις μελλοντικές γενιές.

- Γνωρίζουμε πλέον πως η αγορά εργασίας στην Ελλάδα αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Πώς θα την περιγράφατε αυτή τη στιγμή;

Υπάρχουν πολλές αλλαγές, κυρίως στα εργασιακά μοντέλα. Επιπλέον, βλέπουμε μια ραγδαία υιοθέτηση τεχνολογικών εργαλείων και μεθόδων για την διεκπεραίωση της εργασίας. Αναδεικνύονται νέες δεξιότητες που επιβάλει κατά κάποιο τρόπο το remote working. Επιπρόσθετα, η αγορά εργασίας γίνεται παγκόσμια και έτσι βλέπουμε ήδη digital nomads οι οποίοι εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη που διαθέτει κατάλληλες υποδομές.

- Πόσο και με ποιον τρόπο άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19;

Οι όροι της εργασίας άλλαξαν άμεσα με την πανδημία, από το πρώτο καθολικό lockdown, καθώς η πλειοψηφία των εργαζόμενων δεν είχε φυσική παρουσία στα γραφεία των εργοδοτών τους. Βιώσαμε μια, αρχικά αναγκαστική, fast track προσαρμογή που όμως, με όσα καλά και κακά είχε ήδη τη συνηθίσαμε. Είναι μια νέα πραγματικότητα η εργασία π.χ. από το σπίτι. Υπάρχουν επίσης πιο ευέλικτα ωράρια που θα δούμε να προσφέρονται. Τέλος, είδαμε να αλλάζει δραστικά η σχέση εργαζόμενου και εργοδότη. Οι εταιρείες πλέον αναζητούν εξειδικευμένους ανθρώπους που μελλοντικά θα αμείβονται, τολμώ να πω, με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και όχι βάσει του χρόνου στον οποίο απασχολούνται.

- Τι χρειάζεται να γνωρίζει ένας/μια υποψήφιος/α που αναζητά εργασία αυτή τη χρονική περίοδο; Ποια είναι η βασική σας συμβουλή;

Αυτή την περίοδο, σε θέσεις που δεν απαιτούν φυσική παρουσία για τη διεκπεραίωση της δουλειάς, πολλές εταιρείες, πέρα από τις συνεντεύξεις που διεξάγουν ψηφιακά, κάνουν και προσλήψεις με ανάλογο τρόπο. Οπότε η βασική μου συμβουλή, για αντικείμενα που το επιτρέπει η φύση τους, είναι να σκεφτούν οι υποψήφιοι out of the box. Να μη σκεφτούν τους περιορισμούς της εποχής αλλά τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Η τεχνολογία και το remote working, για παράδειγμα, μας έκανε ένα ακόμη πιο παγκόσμιο «χωριό» και αυτό δημιουργεί επιπλέον ευκαιρίες για εργασία, με έδρα τη χώρα μας, για εταιρείες εκτός συνόρων.

- Ποια πιστεύετε πως είναι τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να κάνει;

Να καταλάβει κάποιος τι του αρέσει. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Πρακτικά σημαίνει να μπει νωρίς στον εργασιακό «στίβο» αναπληρώνοντας το κενό που υπάρχει στη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Η γρήγορη εργασιακή ένταξη θα δώσει πολλή διαφορετική ώθηση στην εξέλιξή του. Έτσι θα πάρει δεξιότητες και εμπειρία από διαφορετικά μέτωπα. Και θα «χτίσει» τον εαυτό του μέσα στην αγορά εργασίας, έχοντας πολλές προσλαμβάνουσες. Και εν τέλει, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συνειδητοποιήσει και ο ίδιος ο άνθρωπος τι θέλει στην καριέρα του, τι προτεραιότητες θα θέσει και ποια όνειρα αξίζει να κυνηγήσει.

- Πώς αλλάζει τα δεδομένα ο ψηφιακός μετασχηματισμός τον οποίο βιώνουμε αυτή τη στιγμή;

Οι ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργούν νέες αγορές και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις οι οποίες, αναπτύσσοντας τις εργασίες τους, δημιουργούν και νέες θέσεις απασχόλησης. Το στοίχημα είναι να αυξηθεί η ψηφιακή παιδεία των εργαζομένων καθώς διαπιστώνεται ένα κενό στις δεξιότητες που απαιτεί αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Υπάρχουν προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Συντελείται μια μεγάλη ψηφιακή μεταστροφή που, για παράδειγμα, έχει εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τη ζήτηση για IT επαγγέλματα, Data Analysts, Developers κ.ά. Υπάρχουν εξελίξεις στο IoT, blockchain, στο ΑΙ και όλα αυτά βρίσκουν εφαρμογή πλέον σχεδόν σε όλους τους κλάδους, από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι τη Βιομηχανία. Πρέπει, λοιπόν, άμεσα να βρεθούν τρόποι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που επιφέρει η αλλαγή αυτή. Δηλαδή το γεγονός πως η ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι πιο υψηλή από την ταχύτητα με την οποία μπορούν να αναδυθούν ταλέντα με τις ανάλογες δεξιότητες.

- Ποιες πιστεύετε πως είναι οι απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζεται να έχει πλέον κανείς που είτε θέλει να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα ή να εξελίξει τις ήδη υπάρχουσες ικανότητές του;

Αρχικά, να μη σκέφτεται στερεοτυπικά. Να καταλάβει ποια είναι τα ταλέντα του και να τα εξελίσσει διαρκώς. Να μη φοβάται επίσης τις αλλαγές αλλά να τις επιζητά. Η πιο πολύτιμη δεξιότητα αυτή τη στιγμή είναι το Learnability. Είναι η ευελιξία και η ταχύτητα με την οποία καλείται κάποιος να μαθαίνει, να ξεμαθαίνει, να μένει updated στο αντικείμενό του και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα με διαρκή εκπαίδευση. Και όταν λέμε εκπαίδευση δεν εννοούμε, απαραίτητα, ακαδημαϊκή αλλά και κυρίως on the job.

- Ποιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι ενός βιογραφικού σημειώματος;

Οι δεξιότητές μας είναι, για εμένα προσωπικά, το πιο σημαντικό κομμάτι ενός βιογραφικού. Ένα βιογραφικό μη ξεχνάμε πως αποτελεί το προσωπικό μας branding πέρα από μια χρονολογική αποτύπωση σπουδών και προϋπηρεσίας. Πολλές φορές δίνουμε τεράστια έμφαση στη δομή που θα έχει και στα τυπικά προσόντα και αμελούμε αυτό που όλοι οι recruiters θέλουν να δουν, τα skills μας. Σε εκείνο το κομμάτι βρίσκεται μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε γιατί είμαστε όντως ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση.

- Ποιο πιστεύετε πως είναι το μέλλον της αγοράς εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αυτή η απάντηση όμως θα τολμήσω να πω ότι σε μια δεκαετία από τώρα ένας μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας θα είναι δουλειές που σήμερα δεν υπάρχουν στην αγορά. Όπως για παράδειγμα είδαμε το major disruption των social media που οδήγησε στη δημιουργία θέσεων εργασίας που παραδοσιακά δεν υπήρχαν σε αυτό το κομμάτι έτσι πιστεύω θα δούμε ανάλογες αλλαγές και σε άλλα πεδία. Πιστεύω επίσης πως με την υποστήριξη της τεχνολογίας θα δούμε ακόμη πιο δραστικές αλλαγές στους όρους και τα μοντέλα εργασίας σε όλο τον κόσμο. Αυτό που, τώρα λόγω covid, ονομάσαμε πειραματικό ή hybrid μοντέλο απομακρυσμένης ή global εργασίας θεωρώ πως στο άμεσο μέλλον θα έχει αφομοιωθεί πλήρως ως εργασιακή κανονικότητα.

Φωτεινή Γαϊτανλή, Marketing Director του kariera.gr

Φέτος, μπορείς να αρχίσεις ξανά. Stay tuned.

Webinars
 
 
 
 
Πρακτικές συμβουλές για να ξεκινήσεις το search journey σου ως υποψήφιος
30/6/2021 | 17:30 μμ
Πως χτίζω το προφίλ μου ως επαγγελματίας στην αγορά εργασίας
1/7/2021 | 17:30 μμ
Πώς να συντάξω ένα αποτελεσματικό CV
7/7/2021 | 17:30 μμ
Πρακτικές συμβουλές για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στον ψηφιακό κόσμο
8/7/2021 | 17:30 μμ
αρχικη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ