Πρωτοβουλίες για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Αττική

Πρωτοβουλίες για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Αττική

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, η Novartis Hellas προχώρησε με τη συνεργασία της ΜΚΟ Οργάνωση Γη στην αποκατάσταση περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής στην Αττική, που είχαν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

 

Η Novartis Hellas προχώρησε με τη συνεργασία της ΜΚΟ Οργάνωση Γη στην αποκατάσταση περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής.

 

Αποσκοπώντας στην Οικοδόμηση ενός Υγιούς Πλανήτη

Βασική αποστολή της Novartis είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Με γνώμονα την υγεία του πλανήτη που συνδέεται άμεσα με την υγεία των ανθρώπων, η Novartis προχωράει στην υλοποίηση διεθνώς ολοκληρωμένων προγραμμάτων μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και εστιάζει στους εξής βασικούς τομείς: ενέργεια/κλίμα, νερό και απόβλητα. Πιστή στη δέσμευσή της για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, νερού και πλαστικού μέχρι το 2030, η Novartis στην Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της και έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση του εταιρικού της στόλου με αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

 

Έργα Πρασίνου στην Αττική

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, η Novartis Hellas προχώρησε με τη συνεργασία της ΜΚΟ Οργάνωση Γη στην αποκατάσταση περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής στην Αττική, που είχαν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021. Η συνεργασία αφορά σε έργα ανάπλασης και αποκατάστασης, δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων και εθελοντισμού των εργαζομένων της εταιρίας.

 

 

Συγκεκριμένα, οι Novartis Hellas και Οργάνωση Γη προχώρησαν στην αποκατάσταση της πετρόχτιστης βρύσης και του περιβάλλοντα χώρου στη Δροσοπηγή καθώς και συγκεκριμένης περιοχής στο Κρυονέρι με ανάλογη μελέτη, υδροδότηση και φύτευση περισσοτέρων από 1300 δέντρων, θάμνων και ποών συνολικά. Επιπλέον, πάνω από 60 εργαζόμενοι της Novartis Hellas προσέφεραν εθελοντική εργασία για την αποκατάσταση πρανούς στο Κρυονέρι με στόχο την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, τη φυσική αναγέννηση του δάσους και την προστασία της παρακείμενης παιδικής χαράς στο Κρυονέρι. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεων που θέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο για τηνκαθώς και στους στόχους της σε τοπικό επίπεδο σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) για το 2025-2030.

 

Η Επικεφαλής του Ομίλου Novartis στην Ελλάδα, κα Susanne Kohout, αναφερόμενη στη σημαντική δράση δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις κυριότερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η Novartis θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Για το λόγο αυτό λάβαμε την πρωτοβουλία να αναβιώσουμε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής, που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις μας στην Αττική με την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων μας και την πολύτιμη συνεισφορά της Οργάνωσης Γη. «Στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν ενεργό και υπεύθυνο εταιρικό πολίτη, ώστε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον», τόνισε η κα Kohout.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, Αλέξης Γαληνός από την πλευρά του αναφέρθηκε στην έκβαση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών: «Εκ μέρους όλων των μελών της Οργάνωσης Γη, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη Novartis Hellas και τους εργαζόμενους της. Μέσα από την πολύτιμη συνεισφορά τους καταφέραμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό, άριστη συνεργασία και έντονο αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης να συμβάλουμε στην αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες έναν πνεύμονα πρασίνου».

 

Προσφορά στην Κοινωνία από τους Εργαζόμενους

O εθελοντισμός των εργαζομένων αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής υπευθυνότητας της Novartis. Η εταιρία προσεγγίζει δυναμικά τον συγκεκριμένο τομέα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να προσφέρουν σε δράσεις σε όλον τον κόσμο μέσα από εσωτερική διαδικτυακή πλατφόρμα καθόλη την διάρκεια του έτους. Η απελευθέρωση της δύναμής τους και η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες επιτυγχάνονται μέσα από τη θετική τους προσφορά σε κοινωνικό έργο.

 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ