ADVERTORIAL
Η φετινή τουριστική περίοδος δεν ξεκινά αισιόδοξα. Οι ελλείψεις προσωπικού στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την έλλειψη καταρτισμένων εργαζομένων, έχουν εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου. Παρότι η ζήτηση για τουριστικές υπηρεσίες αυξάνεται, πολλές επιχειρήσεις – ιδίως στον τομέα εστίασης και φιλοξενίας (HoReCa) – αδυνατούν να βρουν το κατάλληλο προσωπικό, όχι μόνο λόγω ποσότητας, αλλά και ποιότητας δεξιοτήτων.
Ας δούμε τους αριθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι προκλήσεις για τον τουρισμό και την εστίαση στη χώρα μας είναι σημαντικές. Οι προσλήψεις καταγράφουν πτώση 10% σε σχέση με πέρσι, ενώ παραμένουν κενές περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας.
Εδώ έρχεται για μία ακόμα χρονιά το HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή εδώ, επιλέγοντας το masterclass στο οποίο επιθυμείτε να συμμετάσχετε με φυσική παρουσία.
Προκειμένου να στηρίξει την ανάγκη των επιχειρήσεων για εξειδικευμένο προσωπικό, φέτος, το HoReCa Empowered, ένα από τα μεγαλύτερα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα του κλάδου που προσφέρει σε νέους επαγγελματίες ολοκληρωμένη γνώση πάνω σε τεχνικές και τάσεις πίσω από καφέ και τα Premium Spirits, υλοποιεί και έναν διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων σε πέντε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Από τις 5 έως τις 20 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν Masterclasses σε αναγνωρισμένες επιχειρήσεις καφεστίασης που γίνονται κέντρα εκπαίδευσης, καινοτομίας και δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Κορυφαίοι επαγγελματίες του HoReCa, συνεργάτες της Coca-Cola Τρία Έψιλον, θα εκπαιδεύσουν νέους επαγγελματίες στις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές mixology, spirits και καφέ, βοηθώντας τους να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να δικτυωθούν και να χαράξουν τη δική τους επιτυχημένη διαδρομή.
Τα σεμινάρια θα αποτελούνται από δύο μέρη. Στο πρώτο, με τίτλο «Coffee: Brew-Feel-Repeat», οι Coffee Experts της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Στάθης Κορέμτας και Σάββας Πετρούτσος, θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και τεχνικές παρασκευής καφέ, με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.
Το δεύτερο μέρος των Masteclasses θα επικεντρωθεί στα cocktails. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις σύγχρονες τεχνικές ανάμιξης και το κατάλληλο σερβίρισμα, θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα αποστάγματα, τις βασικές αρχές κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας στον χώρο του bar, καθώς και το ζήτημα της φιλοξενίας και τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τον πελάτη.
Οι θεματικές ενότητες του δεύτερου μέρους είναι οι εξής:
- Hospitality & Mixability, με τους Βασίλη Κυρίτση, Schweppes Lead Activation Strategist, Μαίρη Ταλαιπώρου, Schweppes Head Brand Ambassador για Ελλάδα & Κύπρο, Γιάννη Οικονόμου & Πέτρο Μυτιληναίο, Schweppes Brand Activators
- The Art of Simple Perfection: Why Ingredients Matter με τους Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου & Δημήτρη Καϊταλίδη, Three Cents Brand Activators
- Bartending in the Modern Age, με τον Θοδωρή Αναγνώστου, Edrington Brand Ambassador
- Exploring Spirits Basics, με διακεκριμένους και έμπειρoυς εισηγητές της WSPC
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.
Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν παγκοσμίως αναγνωρισμένες υποτροφίες στον καφέ από τον Specialty Coffee Association και τα premium spirits από τoν Οργανισμό WSPC, ενισχύοντας σημαντικά τις επαγγελματικές τους προοπτικές και την παρουσία τους στον κλάδο της καφεστίασης.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή εδώ, επιλέγοντας το masterclass στο οποίο επιθυμείτε να συμμετάσχετε με φυσική παρουσία.