[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 

Το CTRLZAK Art & Design Studio είναι μια πολυδιάστατη δημιουργική ομάδα η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του design και της σύγχρονης τέχνης.

Οι ιδρυτές του, Θάνος Ζακόπουλος και Katia Meneghini, έχουν πολύχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό χώρων και αντικειμένων, καθώς και πολλά projects και εκθέσεις τέχνης στο ενεργητικό τους.

Με κύρια βάση τους το Μιλάνο, η ομάδα του CTRLZAK Art & Design Studio αναλαμβάνει projects σε Ιταλία και Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, χάρη σε ένα δίκτυο συνεργατών οι οποίοι επιλέγονται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε αντικειμένου.

 

Την χρονιά που μας πέρασε το δημιουργικό δίδυμο σχεδίασε την εντυπωσιακή πολυθρόνα QUARTZ, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Μέκκα του design Salone del Mobile, και σήμερα παράγεται από την Ιταλική εταιρία D3CO.

 

Ο Θάνος Ζακόπουλος μοιράζεται με το LIFO.gr δυο λόγια για την κυριότερη πηγή έμπνευσης της δουλειάς τους, την φύση.

 

"Η φύση με τα εκπληκτικά παραδείγματα γεωμετρίας της αποτελεί την βασική πηγή έμπνευσης για την πληθώρα των σχεδίων των δημιουργικών projects.

Το QUARTZ είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ένα πλαίσιο δυσδιάστατων και τρισδιάστατων πενταγώνων και εξαγώνων τα οποία εξελίσσονται σε αντίστοιχους τρισδιάστατους όγκους.

Οι όγκοι αυτοί παραπέμπουν στις κρυσταλλοειδείς μορφές που βρίσκει κανείς σε τέτοιου είδους πετρώματα στη φύση.

Αυτοί οι γεωμετρικοί όγκοι με την σειρά τους είναι επικαλυμμένοι με οικολογικά υφάσματα σε κοντινές μεταξύ τους χρωματικές αποχρώσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο ένα μικροκλίμα παρά μια πολυθρόνα σαλονιού."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Θάνος Ζακόπουλος

*Katia Meneghini