20 αγαπημένα άλμπουμ για το 2013. Από τον M.Hulot

20 αγαπημένα άλμπουμ για το 2013. Από τον M.Hulot Facebook Twitter
5

20 αγαπημένα άλμπουμ για το 2013. Από τον M.Hulot Facebook Twitter

[Aπό τον Μ.Hulot/ Από το σάιτ του νέου περιοδικού ΓΚΡΕΚΑ]

Το Υears Not Living του Larry Gus στην DFA είναι ο δικός μου δίσκος της χρονιάς, για πολλούς λόγους. Επειδή το έχω συνδυάσει με τις πιο όμορφες στιγμές της χρονιάς, επειδή ο ίδιος πέρασε ένα συναρπαστικό καλοκαίρι με αναφορές και καταπληκτικά mixtape παντού, επειδή φαίνεται χαρούμενος σε κάθε λάιβ του δίπλα σε ονόματα που πάντα συμπαθούσε και αυτή τη χαρά του στη μεταδίδει, επειδή έφτιαξε έναν εξαιρετικό δίσκο με τρελή δουλειά που θα αργήσει να δείξει πόσα αξίζει, επειδή κρύβει πολύ περισσότερα από όσα προσέχεις με τις πρώτες ακροάσεις, επειδή τον έχω ακούσει τόσες πολλές φορές που τον ακούω ακόμα και σε όνειρα, επειδή τα κατάφερε τελικά να κάνει αυτό που γούσταρε και ονειρευόταν.

Η συλλογή Holy Athens της εταιρίας Disco Tocopilla συγκεντρώνει ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική electronica (ένα μεγάλο μέρος από αυτά) και αξίζει να την μελετήσει κανείς για να δει πού έχει φτάσει το επίπεδο των νέων παιδιών. Ήταν από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές του 2013. Το 2013 είχε πολύ δυνατά ελληνικά άλμπουμ: ΚUThe BoyDozen Draft, το άλμπουμ του Σταύρου Γασπαράτου στην Ad Noiseam, των Keep Shelly in Athens στην Cascine…

 

Κατά τ’ άλλα, η μόνη έκπληξη για μένα ήταν το άλμπουμ των Darkside (επειδή δεν ήμουν φαν του Nicolas Jaar) και η υπέροχη Kelela Mizanekristos που φτιάχνει R&B για όσους σιχαίνονται το R&B και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθείς την πορεία της. Αν εξαιρέσεις την σταθερή αξία Laurel Halo και μία πολύ καλή Jessy Lanza που της άξιζε περισσότερη προσοχή για το υπέροχο Pull My Hair Back, δεν μπορώ να θυμηθώ γυναικεία άλμπουμ που να με ενθουσίασαν.

 

01. larry gus-years not living

02. darkside-psychic

03. forest swords-engravings

04. disco tocopilla-holy athens

05. ku-feathers

06. dj rashad-double cup

07. dean blunt-the redeemer

08. kelela-cut 4 me

09. zomby-with love

10. slackk-golden era grime tape

11. james blake-overgrown

12. machinedrum-vapor city

13. laurel halo-chance of rain

14. young echo-nexus

15. rp boo-legacy!

16. four tet-beautiful rewind

17. danny brown-old

18. dozen draft-hands

19. oneohtrix point never-r plus seven

20. el mahdy jr.-the spirit of fucked-up places

 

M.Hulot

 

Αρχείο
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Τα album που μου άρεσαν περισσότερο για το 2013: Deafheaven - SunbatherKylesa - UltraviolentTim Hecker - VirginsDeath Grips - Governement PlatesForest Swords - Engravings Carcass - Surgical SteelBoards of Canada - Tomorrow's Harvest Gorguts - Colored SandsDarkside - PsychicUncle Acid and the Deadbeats - Mind ControlKvelertak - MeirEI-P & Killer Mike - Run the JewelsRussian Circles - MemorialQOTSA - ...Like ClockworkMelt Banana - FetchBurial - Rival Dealer (ναι, βγήκε πριν λίγες μέρες αλλά δεν έχω σταματήσει να το ακούω...)Το Sunbather των Deafheaven ήταν για μένα ο καλύτερος δίσκος για το 2013. Οι υπόλοιποι είναι σε εντελώς τυχαία σειρά.
Yes indeed. Και αυτός είναι ο λόγος που ίσως δεν καταφέρει να μπει στις λίστες με τα καλύτερα album άλλων site αλλά από την άλλη είναι ένα πολύ όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο! ;)