Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Μεγάλες Εικόνες

El-Merg, Cairo, Μάιος 2012

Φωτογραφίες απο το κινητό του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar Nandja 23.5.2012 | 15:13
Απίστευτες! Πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία να είσαι και αυτόπτης μάρτυρας..!
avatar
Ανώνυμος/η 23.5.2012 | 15:13
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μερικές περιοχές της Αθήνας (χωρίς τις καμήλες), δεν απέχουν και πολύ να δείχνουν την ίδια εικόνα.
avatar
Ανώνυμος/η 23.5.2012 | 16:12
Εικόνες από το κοντινό μέλλον (μας).
avatar
Ανώνυμος/η 24.5.2012 | 16:19
Εικόνες από το κινήτο μέλλον (μας).
avatar
Ανώνυμος/η 23.5.2012 | 18:54
kai ημερολόγιο και φωτογραφίες κι άλλες φωτογραφίες!
ένα όνειρο είχα κι εγώ-να πάω στην Αίγυπτο να βρω το καμήλι με το άσπρο κεφάλι και τον καμηλιέρη και μου το κατέστρεψες!
τώρα πρέπει να πάω στην Αστραλία να βρω γαμπρό!
avatar
Ανώνυμος/η 25.5.2012 | 12:17
Έτσι ακριβώς είναι σε πάρα πολλές φτωχογειτονιές του Καϊρου.
Το ιστορικό κέντρο & τα πρώτα οργανωμένα προάστια για την ελίτ & τη μεσαία τάξη φτιάχτηκαν βάσει πολεοδομικών σχεδίων με τις στοιχειώδεις υποδομές ανάλογα με την εποχή & είναι σε καλύτερη κατάσταση από το El Marg που βλέπουμε στις φωτό.
Όμως με την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού, πλαισιώθηκαν από συνοικίες-μανιτάρια που χτίστηκαν & χτίζονται ερήμην του κράτους, χωρίς σχέδιο & πρόνοια για την ασφάλεια των κατοίκων τους. Συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή του Καϊρου ζουν σήμερα περίπου 17 εκατομμύρια κάτοικοι.

Μια από αυτούς είμαι κι εγώ!

Σας καλημερίζω :-D
Ευαγγελία

avatar
Ανώνυμος/η 27.5.2012 | 04:15
Ζείτε στο Κέντρο ή σε συνοικία;
Πώς ειναι;
avatar
Ανώνυμος/η 28.5.2012 | 21:28
Μένω στην περιοχή Γκίζα, κοντά στις Πυραμίδες, 22 χλμ έξω από το κέντρο (Ταχρίρ), σε ιδιωτικό οικισμό (compound), που δεν έχει καμία σχέση με τις φωτό από το El Marg. Το διάλεξα κυριώς για να είμαι κοντά στη δουλειά μου (10 χλμ από το σπίτι μου,στην "εθνική οδό" Cairo-Alexandria Desert Road) & να μην χρειάζεται να περνάω 2-3 ώρες κάθε μέρα στην κίνηση. Επίσης γιατί είναι μέσα στην έρημο (την λατρέυω)! & έχει ησυχία, πολύ λιγότερη ηχητική & ατμοσφαιρική μόλυνση & είναι καθαρά.

Βασικά, αυτά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης. Πριν 3 χρόνια που ζούσα στο κέντρο (Ζαμάλεκ), μου δημιουργούσαν πολύ άγχος, εκνευρισμό, αλλεργίες...δεν μου έβγαιναν & οι ώρες της μέρας... Ζύγισα τα υπέρ (πολλά) & τα κατά (μου λείπει η βόλτα κατά μήκος του Νείλου...) & ήρθα στην έρημο, με θέα στις υπέροχες πυραμίδες από το μπαλκόνι μου!

Γενικά η ζωή στο Κάιρο είναι έντονη, οι ρυθμοί δεν πέφτουν ούτε τη νύχτα (όλα τα μαγαζιά κλείνουν τα μεσάνυχτα, κάποια στις 2πμ), μπορεί να δεχτείς τηλεφώνημα στις 2-3 τα ξημερώματα από φίλους. Ο τρόπος που οδηγούν είναι τραγικός, εντελώς άναρχος & οι δρόμοι κακοί, δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά ατυχήματα στη ζωή μου (μικρά με υλικές ζημιές & μεγάλα, θανατηφόρα). Οι άνθρωποι ζεστοί, χαβαλέδες, με χιούμορ, σε νοιάζονται, κι αν μιλάς & τη γλώσσα, ε τότε σε κάνουν θεό! Αλλά & κουτσομπόληδες & με "κοινή λογική" εντελώς διαφορετική από τη δική μας.

Προσωπικά, πάντα αγαπούσα την Αίγυπτο λόγω καταγωγής (3 γενιές Αιγυπτιώτες-Αλεξανδρινοί από τη μητέρα μου), αλλά η τωρινή μου διαβίωση είναι διαφορετική από τουριστική επίσκεψη & τις οικογενειακές αναμνήσεις περασμένων αλεξανδρινών μεγαλείων. Η ζωή εδώ σε σχέση με την παλία, καλή Ελλάδα, έχει μεγάλα ζόρια για εμάς για τους παραπάνω λόγους. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα λόγω θρησκείας γιατί στην πλειοψηφία τους είναι πολύ μετριοπαθείς. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει μετά τις προεδρικές εκλογές (16-17 Ιουνίου κι εδώ ο β' γύρος), πάντως δεν θα γίνει άμεσα. Εγώ ευτυχώς έχω την δυνατότητα να μπορώ να βρω την ισορροπία που χρειάζομαι, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το 40% του πληθυσμού ζει στα πάμπολλα El Marg στη φτώχεια.

Κλείνοντας, ελπίζω να μην σας κούρασα!
Χαιρετώ
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ