ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

 

 

O κιθαρίστας των Acid Death Ντένης Κωστόπουλος κυκλοφόρησε μέσα στην χρονιά ένα άλμπουμ δημιουργώντας το πρότζεκτ North Selas. Το άλμπουμ περιέχει ambient και ethnic στοιχεία αρκετά μακριά από τον ήχο των Acid Death.  Το LIFO.gr του ζήτησε να περιγράψει ο ίδιος τον ήχο της  νέας του δουλειάς και το πώς οδηγήθηκε σε αυτή.

 

 

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να περιγράψει με ευστοχία την δουλειά του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτό που θα σου πει θα βγαίνει από μέσα του.

Το album North Selas προέκυψε ως μια ανάγκη εξωτερίκευσης συναισθημάτων και ιδεών που κατά ένα μέρος ήταν χωμένα σε ένα συρτάρι για αρκετό διάστημα.

Με κάποιο τρόπο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αυτές οι ιδέες να πάρουν σάρκα και οστά. Σαν μην άντεχαν άλλο κλεισμένες στο σκοτάδι του συρταριού και ήθελαν να βγουν έξω να μιλήσουν, και να τις ακούσουν όσοι το ήθελαν ή έτυχε να πέσουν πάνω τους.

Τραγούδια βαθιά συναισθηματικά και ατμοσφαιρικά άλλοτε πιο ροκ, άλλοτε πιο ambient, που φλερτάρουν έντονα με τις παραδόσεις του Πόντου και της Ανατολής, καθώς κυρίαρχο ρόλο παίζει η ποντιακή λύρα το yayli tanbur και το kaval χωρίς να σε παραπέμπουν απαραίτητα και εκεί.

Κιθάρες μελαγχολικές με έντονο το στοιχείο της μελωδίας στηρίζουν την βάση των τραγουδιών και δίνουν ένα καλό πάτημα στις φωνές που με την σειρά τους σε ταξιδεύουν με αυθορμητισμό και συναίσθημα.

Στίχοι απλοί έως σπαρτιάτικοι που με λίγα λόγια σε βάζουν στο παιχνίδι και σου δίνουν την σκυτάλη να φανταστείς την συνέχεια.

Tο album των North Selas είναι μουσική που πρέπει να μπεις μέσα στην ατμόσφαιρα για να την νιώσεις.  Μουσική που την ακούς με ένα ποτήρι κρασί, ή σε ένα περίπατο στο βουνό, ή όπου νιώθεις εσύ πιο άνετα για να ονειρευτείς και να ταξιδεύσεις.

 

 

 ________________

 

album credits:

guitars-synth-kemence-percasion-baglama

bass-vocals by Denis Kostopolos (ACID DEATH / INFIDEL)

Female vocals by Manit (Anna-Maria)

yayli tanbur-kaval by George Diamadopoulos (CHAOSTAR)

Lyrics by denis & manit

Composer- Denis Kostopoulos

Mixed by Denis Kostopoulos

Programming by Denis Kostopoulos

Mastered by Savas Betinis (ACID DEATH)

Artwork designed by Ra.design

 

 Ακούστε το άλμπουμ στο Bandcamp και μάθετε περισσότερα για αυτούς στην σελίδα τους στο Facebook