Σκίτσο; Άρης Ακριτίδης
Σκίτσο; Άρης Ακριτίδης

 

Λίγο πριν την εμφάνιση τους στο Μαιευτήριο Comedy Club στην Θεσσαλονίκη για το πρώτο "ανοιχτό μικρόφωνο" της σεζόν, πέντε νέοι, ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι stand-up comedians σατιρίζουν ένα θέμα που έκανε τα μέσα και τα social media να βουίξουν. Το piggate, που έγινε μέχρι και λήμμα στην Wikipedia. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λόρδος Ashcroft, στην βιογραφία του για τον Βρετανό πρωθυπουργό, αποκάλυψε ότι στα φοιτητικά του χρόνια ο James Cameron είχε βάλει απόκρυφα σημεία του σώματός του στο στόμα ενός νεκρού γουρουνιού στο πλαίσιο της τελετής μύησης σε μία λέσχη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τι θα γινόταν αν το piggate γινόταν στην Ελλάδα κι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ασελγήσει σε κεφάλι νεκρού γουρουνιού;

 

Φωτό: Άρης Ακριτίδης
Φωτό: Άρης Ακριτίδης

 

Giuseppe Vieri

Νομίζω το αυτονόητο. Αρχικά, η Real News θα έβγαινε την Κυριακή με δώρο dvd "Η Ξεπέτα το γουρουνάκι" και θα ξεπουλούσε τα φύλλα της. Κατά τ' άλλα, όμως, δεν νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία θα το δεχόταν εύκολα. Παραδοσιακά, δεν είμαστε πολύ του γουρουνιού και αυτό αποδεικνύεται και από το γνωστό "το μη χοίρον βέλτιστον". Η αντίδραση του Έλληνα πιστεύω θα εξαρτιόταν από το αν ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ή όχι προφυλάξεις, πράγμα που δίνει άλλο νόημα στη φράση "μπαλόνι γύρου". Τέλος, κάθε ψηφοφόρος θα εκτιμούσε και θα χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό ως νοικοκύρη και οργανωτικό, εάν κατά τη διάρκεια της πράξης, φόρτιζε το σμάρτφοουν του χρησιμοποιώντας τις εσοχές της μύτης του γουρουνιού, σαν πρίζα.

 

Φωτό: Άρης Ακριτίδης
Φωτό: Άρης Ακριτίδης

 

Βασίλης Κατέρης
Σιγά. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα κάθε Πάσχα. «Το μυαλό είναι το καλύτερο, γιόκα μου». Και για να απαντήσω στο ερώτημα, τίποτα. Απλώς θα το σχολιάζαμε στο twitter. 

 

Φωτό: Άρης Ακριτίδης
Φωτό: Άρης Ακριτίδης

 

Γιώργος Βαβούρας

Θα θεωρούνταν συμβολική κίνηση κατά της δεξιάς και του παλαιοκομματισμού. 
Την επόμενη μέρα, ο Μεϊμαράκης θα ασελγούσε σε κεφάλι νεκρού μοσχαριού για αντίποινα. 
Η Φώφη θα έκανε συναντήσεις με νέους και νέες κρεοπώλες.
Ο Θεοδωράκης θα δήλωνε πρόθυμος να συνεργαστεί και με το γουρούνι για το καλό της χώρας. 
Η Χρυσή Αυγή θα μιλούσε για προβοκάτσια, αναλαμβάνοντας παράλληλα την πολιτική ευθύνη για την ύπαρξη του γουρουνιού.
Το ΚΚΕ θα οργάνωνε συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα "Εμπρός γουρούνι, μη σκύβεις το κεφάλι ".
Ο Λεβέντης θα έλεγε πως κάποια ζώα δεν τον πιστεύανε. 
Ο Καμμένος θα ζητούσε κατάργηση του νόμου περί ευθύνης χοιρινών.
Η Ζωή θα έλεγε πως το γουρούνι είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο.

 

Φωτό: Άρης Ακριτίδης
Φωτό: Άρης Ακριτίδης

 

Στέλιος Ανατολίτης

Εθνικός διχασμός. 
Για τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς το γουρούνι εργάζεται σκληρά προς δημιουργία μυϊκής μάζας, μόνο και μόνο για να το σφάξουνε και να το φάνε. Κοινώς, το γουρούνι είναι σαν τον ηττημένο προλετάριο: έξυπνο, εργατικό και το τρώνε οι καπιταλιστές. Καλά έκανε ο πρωθυπουργός.
Για τους αυτοαποκαλούμενους δεξιούς το γουρούνι αναδύεται από τη λάσπη ως ο νέος Σκρουτζ Μακ Ντακ και παρέχει τροφή και σαπούνι στην οικογένεια, στέκεται ξεκάθαρο σύμβολο του εντερπρένουρα και η ασέλγεια είναι συμβολική αντικαπιταλιστική πράξη. 
Για την εκκλησία, ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρα ομοφυλόφιλος καθώς η ομοφυλοφιλία είναι το ίδιο πράγμα με την κτηνοβασία και δεν μπορούμε να αγαπάμε αλλήλους
αφού ο δικός μου παράδεισος είναι καλύτερος από τον δικό σου.
Τα πρωινάδικα θα προσφέρουν tips ομορφιάς σε περίπτωση που είσαι γουρούνι. 
Τα μεσημεριανά θα αναρωτηθούν για το τι πραγματικά είναι ένα γουρούνι.
Αρκετοί απλά θα κάνουν κλικ σε άλλη είδηση ψιθυρίζοντας: "Ε, όλοι κάναμε μαλακίες στις καταλήψεις".

 

Φωτό: Άρης Ακριτίδης
Φωτό: Άρης Ακριτίδης

 

Γιάννης Γάμπας
Θα ξεκινούσαν επεισόδια οι φιλοζωικές από τα βλάχικα στη Βάρη.

 

Φωτό: Άρης Ακριτίδης
Φωτό: Άρης Ακριτίδης

 

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 11 κωμικοί θα παρουσιάσουν τα νέα πεντάλεπτά τους, στο OPENkwMiC στο Μαιευτήριο Comedy Club, Βαλαωρίτου 19, Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.