κήποι για "περισυλλογή"

 

Το τραπέζι του Πάπα έχει καθημερινά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελαφρά παστεριωμένο γάλα, φρέσκα αβγά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, μέλι, ροδάκινα και βερίκοκα – όλα από την φάρμα γύρω από την παπική βίλα στο Castel Gandolfo. Μια φάρμα που ίσως δεν διαφέρει πολύ από άλλες, αλλά προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του ιδιοκτήτη του, ο οποίος επιτρέπει πρόσβαση σε πολύ λίγους. Η περιέργεια του κοινού αυξάνεται λόγω του γεγονότος ότι για χρόνια, οι δημοσιογράφοι στους οποίους επιτρέπεται πρόσβαση είναι όσοι δουλεύουν για την εφημερίδα του Βατικανό.

 

 

εξωτερική άποψη του κάστρου

 

Η φάρμα έχει έκταση 50 στρέμματα και συμπεριλαμβάνει έναν ελαιώνα, οπωροφόρα, θερμοκήπια για καλλωπιστικά φυτά που διακοσμούν τα διαμερίσματα και τις αίθουσες συνεδριάσεων.

 

Το Castel Gandolfo είναι η εξοχική κατοικία του Πάπα και είναι σπάνιο να επιτραπεί σε κάποιον η είσοδος. Οι 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν στα ζώα και στους κήπους, είναι πολύ προσεκτικοί στο να μην αποκαλύψουν τίποτα για το Μεγάλο Αφεντικό. Πέρα από τον εξοχικό χαρακτήρα όμως η φάρμα έχει μεγάλη παραγωγή και φέρνει 250 χιλιάδες ευρώ έσοδα κάθε χρόνο από τις πωλήσεις (μόνο για υπάλληλους του Πάπα) συμμετέχοντας γενναία στα έξοδα της βίλας.

 

η είσοδος της βίλας

 

64 βοοειδή εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής φέρνουν 450-600 λίτρα γάλα καθημερινά. Οι αγελάδες τρέφονται με ντόπιο σανό, ορισμένα είδη γρασιδιού, όλα αγνά και με προδιαγραφές σύμφωνα με τους κανονισμούς παραγωγής παρμεζάνας που ισχύουν στη βόρεια Ιταλία.

 

τα κοτέτσια της φάρμας


 

Πέρα από τα λαχανικά που φυτρώνουν και τα ζώα που ζουν εκεί (60 κότες για κρέας, 300 για αβγά, πολλές φορές δέχονται και δωρεές, όπως η περυσινή με 500 χιλιάδες μέλισσες. Κάποια εποχή ζούσαν δύο αγριογούρουνα και πιο παλιά ακόμα, ένα κοπάδι γαζέλες, δώρο από την Αίγυπτο.

 

Στο βίντεο, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κάνει διακοπές (από τι;) στη βίλλα του κάστρου Gandolfo.

 

 

Ευχαρίστως θα πήγαινα για διακοπές στα κοτέτσια.