Ο κήπος του Πάπα

Facebook Twitter
0

 


κήποι για "περισυλλογή"

Το τραπέζι του Πάπα έχει καθημερινά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελαφρά παστεριωμένο γάλα, φρέσκα αβγά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, μέλι, ροδάκινα και βερίκοκα – όλα από την φάρμα γύρω από την παπική βίλα στο Castel Gandolfo. Μια φάρμα που ίσως δεν διαφέρει πολύ από άλλες, αλλά προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του ιδιοκτήτη του, ο οποίος επιτρέπει πρόσβαση σε πολύ λίγους. Η περιέργεια του κοινού αυξάνεται λόγω του γεγονότος ότι για χρόνια, οι δημοσιογράφοι στους οποίους επιτρέπεται πρόσβαση είναι όσοι δουλεύουν για την εφημερίδα του Βατικανό.

εξωτερική άποψη του κάστρου

Η φάρμα έχει έκταση 50 στρέμματα και συμπεριλαμβάνει έναν ελαιώνα, οπωροφόρα, θερμοκήπια για καλλωπιστικά φυτά που διακοσμούν τα διαμερίσματα και τις αίθουσες συνεδριάσεων.

Το Castel Gandolfo είναι η εξοχική κατοικία του Πάπα και είναι σπάνιο να επιτραπεί σε κάποιον η είσοδος. Οι 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν στα ζώα και στους κήπους, είναι πολύ προσεκτικοί στο να μην αποκαλύψουν τίποτα για το Μεγάλο Αφεντικό. Πέρα από τον εξοχικό χαρακτήρα όμως η φάρμα έχει μεγάλη παραγωγή και φέρνει 250 χιλιάδες ευρώ έσοδα κάθε χρόνο από τις πωλήσεις (μόνο για υπάλληλους του Πάπα) συμμετέχοντας γενναία στα έξοδα της βίλας.

η είσοδος της βίλας

64 βοοειδή εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής φέρνουν 450-600 λίτρα γάλα καθημερινά. Οι αγελάδες τρέφονται με ντόπιο σανό, ορισμένα είδη γρασιδιού, όλα αγνά και με προδιαγραφές σύμφωνα με τους κανονισμούς παραγωγής παρμεζάνας που ισχύουν στη βόρεια Ιταλία.

τα κοτέτσια της φάρμας


Πέρα από τα λαχανικά που φυτρώνουν και τα ζώα που ζουν εκεί (60 κότες για κρέας, 300 για αβγά, πολλές φορές δέχονται και δωρεές, όπως η περυσινή με 500 χιλιάδες μέλισσες. Κάποια εποχή ζούσαν δύο αγριογούρουνα και πιο παλιά ακόμα, ένα κοπάδι γαζέλες, δώρο από την Αίγυπτο.

Στο βίντεο, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κάνει διακοπές (από τι;) στη βίλλα του κάστρου Gandolfo.

Ευχαρίστως θα πήγαινα για διακοπές στα κοτέτσια.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ