LIVE!

Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι Facebook Twitter
Ένα κίνημα «Δεν πληρώνω» (DON’T PAY UK) γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ήδη 130.000 συμμετοχές, εξαιτίας των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας. Τον Οκτώβριο, οι μέσοι λογαριασμοί θα αυξηθούν κατά 80% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, δηλαδή θα τριπλασιαστούν μέσα σε ένα χρόνο.
0

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
Αφού υπέστη ένα αρχικό σοκ από τις δυτικές κυρώσεις, ο ρωσικός γίγαντας εξόρυξης Alrosa ξαναπουλάει διαμάντια αξίας άνω των 250 εκατ. δολαρίων τον μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ρωσία κατείχε περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς ακατέργαστων διαμαντιών, αλλά οι κυρώσεις τον Απρίλιο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πάγωσαν τις πωλήσεις.

Τώρα, οι εξαγωγές αναζωογονούνται, καθώς οι τράπεζες και οι έμποροι εγκαταλείπουν τα αμερικανικά δολάρια για να αποφύγουν τις κυρώσεις στις συναλλαγές. Η εταιρεία πουλάει διαμάντια σε αγοραστές στην Ινδία και την Ευρώπη, οι οποίοι πληρώνουν κυρίως με ρουπίες. Οι πωλήσεις της Alrosa είναι 50 έως 100 εκατ. δολάρια κάτω από τα προπολεμικά επίπεδα.

Τα περισσότερα από τα διαμάντια προορίζονται για την Ινδία, όπου οι πέτρες διανέμονται σε μικρές επιχειρήσεις που τις επεξεργάζονται, ενώ οι τράπεζες αισθάνονται πιο άνετα χρησιμοποιώντας εναλλακτικά νομίσματα εκτός του αμερικανικού δολαρίου.

Οι πωλήσεις των ρωσικών διαμαντιών δεν έχουν παραβιάσει καμία κύρωση. Ωστόσο, οι συμφωνίες παραμένουν μυστικές, διότι η Alrosa δεν επιθυμεί να αποκαλύψει καμία οικονομική πληροφορία, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα με τη Ρωσία προσελκύει ανεπιθύμητη προσοχή, αναφέρει το Bloomberg.

Το γεγονός αυτό έχει ευρύτερη σημασία.

Η Ρωσία και η Ινδία δεν χρειάζονται το δολάριο στις συναλλαγές τους, έχοντας στραφεί στα εθνικά νομίσματα για τη διενέργεια αμοιβαίων διακανονισμών, δήλωσε η Ινδή πρόεδρος των BRICS, Πουρνίμα Ανάντ, στους δημοσιογράφους την Πέμπτη 25 Αυγούστου. «Έχουμε εφαρμόσει τον μηχανισμό αμοιβαίων διακανονισμών σε ρούβλια και ρουπίες, και οι χώρες μας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν το δολάριο στους αμοιβαίους διακανονισμούς. Και σήμερα ένας παρόμοιος μηχανισμός αμοιβαίων διακανονισμών σε ρούβλια και γουάν αναπτύσσεται από την Κίνα».

«Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες BRICS ανοίγονται προς τη Ρωσία, προσφέροντας τη δυνατότητα στη χώρα να ξεπεράσει τις συνέπειες των κυρώσεων», πρόσθεσε η Ανάντ.

Πηγή: Bloomberg, Global Times

Μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι Facebook Twitter
Αδαμαντωρυχείο στη Σιβηρία. (Φωτο: Τζέρεμι Νίκολ)

• • •

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ» ΠΕΘΑΝΕ
Ένας ιθαγενής, γνωστός ως «Ο άνθρωπος της τρύπας» (indio do buraco), πέθανε στη Βραζιλία από φυσικά αίτια σε ηλικία περίπου 60 ετών. Ήταν το τελευταίο μέλος της φυλής του και ο μοναδικός κάτοικος της αυτόχθονης περιοχής Τανάρου στον δυτικό Αμαζόνιο της Βραζιλίας. Ο υπόλοιπος λαός του είχε σφαγιαστεί σε σειρά επιθέσεων από τη δεκαετία του 1970 και μετά.

Ένα μικρό δάσος μέσα σε απέραντες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, η περιοχή Τανάρου βρίσκεται σε μια από τις πιο βίαιες περιοχές της Βραζιλίας.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον λαό του, καθώς ο ίδιος απέφευγε συστηματικά κάθε προσπάθεια επικοινωνίας ξένων μαζί του. Γνωστός στους ξένους ως «ο άνθρωπος της τρύπας» λόγω της συνήθειάς του να κατασκευάζει βαθιές τρύπες, μερικές από τις οποίες είχαν μέσα ακονισμένους πασσάλους, κινηματογραφήθηκε από κυβερνητική ομάδα το 2018 σε μια τυχαία συνάντηση.

Η Διευθύντρια Έρευνας και Προάσπισης του Survival International, Φιόνα Γουότσον, που επισκέφτηκε την περιοχή το 2004, δήλωσε χθες: «Κανένας ξένος δεν γνώριζε το όνομα αυτού του ανθρώπου, ούτε καν πολλά πράγματα για τη φυλή του, και με το θάνατό του η γενοκτονία του λαού του ολοκληρώθηκε. Διότι επρόκειτο πράγματι για γενοκτονία — η σκόπιμη εξόντωση ενός ολόκληρου λαού από κτηνοτρόφους που διψούσαν για γη και πλούτο.

«Συμβόλιζε τόσο την τρομακτική βία και σκληρότητα που ασκείται στους αυτόχθονες λαούς παγκοσμίως στο όνομα του αποικισμού και του κέρδους, αλλά και την αντίστασή τους. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι φρικαλεότητες είχε δει στη ζωή του και τη μοναξιά της ύπαρξής του μετά τη δολοφονία των υπόλοιπων μελών της φυλής του, αλλά αντιστάθηκε αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια επαφής και κατέστησε σαφές ότι ήθελε απλώς να μείνει μόνος του».

Σε όσους επιχειρούσαν να τον πλησιάσουν εκτόξευε βέλη και απέρριπτε δώρα (εργαλεία, σπόρους, τρόφιμα) που άφηναν σε συγκεκριμένα σημεία εργαζόμενοι στο Εθνικό Ίδρυμα Ιθαγενών της Βραζιλίας.

Λέγεται ότι στη δεκαετία του 1980, παράνομοι κτηνοτρόφοι, αφού άφησαν τις αρχικές προσφορές ζάχαρης, έδωσαν στη φυλή ποντικοφάρμακο που εξολόθρευσε όλους εκτός από τον «άνθρωπο της τρύπας».

Η ανεξαρτησία του και η μοναξιά του τον ανέδειξαν σε παγκόσμιο σύμβολο της αντίστασης κατά του αποικισμού και της εξολόθρευσης των ιθαγενών πληθυσμών· και ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλη πικρία για την απώλεια μιας άλλης γλώσσας και κουλτούρας.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος, Ζαΐρ Μπολσονάρου, δεν είχε κρύψει την περιφρόνησή του για τους αυτόχθονες πληθυσμούς. Κάποτε είπε ότι η Βραζιλία έκανε λάθος που δεν αποδεκάτισε τους ιθαγενείς όπως έκανε το ιππικό των ΗΠΑ· και πριν αναλάβει την προεδρία το 2018, ορκίστηκε να μην παραχωρήσει στους ιθαγενείς ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό γης, δίνοντας το πράσινο φως για εισβολές σε γη ιθαγενών που αυξήθηκαν από 109 το 2018 σε 305 πέρυσι.

Πηγή: Survival International, The Guardian

• • •

ΜΟΝΟΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι διαφημίσεις της χώρας θα πρέπει στο μέλλον να βασίζονται αποκλειστικά σε ντόπια μοντέλα και καλλιτέχνες φωνητικής.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την «ανάπτυξη των τοπικών ταλέντων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης» και της στήριξης του τοπικού διαφημιστικού κλάδου, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Νιγηρία εξαρτιόταν προηγουμένως σε μεγάλο βαθμό από ξένα μοντέλα και ειδικούς στη φωνητική υποστήριξη στις διαφημίσεις της, συμπεριλαμβανομένων λευκών μοντέλων και φωνητικών με βρετανική προφορά, σύμφωνα με τους Times.

Η απόφαση δεν αποκλείει λευκό με νιγηριανή υπηκοότητα να συμμετάσχει στις διαφημίσεις. Δεδομένου, όμως, ότι το 99% των 200 εκατ. Νιγηριανών είναι μαύροι, πρακτικά ισοδυναμεί με «αποκλεισμό» των λευκών.

Εξάλλου, ένα από τα κριτήρια αυτής της κίνησης αφορά τον ανταγωνισμό μεταξύ των αφρικανικών εθνών, καθώς πολλές διαφημίσεις που προβάλλονται σε όλη την Αφρική γυρίζονται στην Κένυα και τη Νότια Αφρική.

Πηγή: The Sunday Times

Μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι Facebook Twitter
Η διαφημιστική καμπάνια της Guinness’s «Το μαύρο λάμπει πιο έντονα» κινηματογραφήθηκε στο Λάγκος με ντόπιους ηθοποιούς.

• • •

ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΝΤΙ

Το πρωί της Παρασκευής 19 Αυγούστου, μια δεκάδα συγγραφείς (Paul Auster, Jeffrey Eugenides, Siri Hustvedt, Colum McCann, Reginald Dwayne Betts κ.ά.) συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Ύστερα από πρόσκληση της PEN America, μια ένωση συγγραφέων για τη στήριξη της ελευθερίας της έκφρασης, οι διάσημοι αυτοί βορειοαμερικανοί συγγραφείς προσήρθαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από πολλές μαχαιριές που δέχτηκε σε επίθεση στις 12 Αυγούστου. Περίπου 100 άτομα με πλακάτ παρακολούθησαν τις αναγνώσεις.

Η συγκέντρωση ήταν μικρή. «Πού είναι η αλληλεγγύη που ένιωσα το 1989;» αναρωτήθηκε ο εκδότης του Harper's Magazine, Τζον Μακάρθουρ, αγανακτισμένος που οι New York Times δεν δημοσίευσαν ούτε ένα κύριο άρθρο μετά την επίθεση. «Πού είναι το λαϊκό μέτωπο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου;» Η τότε πρόεδρος της Λέσχης PEN, Σούζαν Σόνταγκ, είχε καλέσει για «πολιτικό θάρρος», «αρνούμενη να εκφοβιστεί», πείθοντας σημαντικούς συγγραφείς να συμμετάσχουν σε μια δημόσια ανάγνωση των «Σατανικών Στίχων» με πολλούς συμμετέχοντες.

Πιθανόν, ένας λόγος της μικρής παρουσίας συγγραφέων είναι ότι πολλοί απουσίαζαν στα μέσα του Αυγούστου. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα ανακλαστικά έχουν αμβλυθεί και οι αντιδράσεις έχουν αποδυναμωθεί.

Πηγή: Le Monde, AP

Μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι Facebook Twitter
Στα σκαλοπάτια της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης στις 19 Αυγούστου, στη διαδήλωση υπέρ του Σαλμάν Ρούσντι συμμετείχαν μόνο περίπου 100 άτομα.

• • •

ΔΩΣ’ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΛΕΟΝΕ

Ο κινηματογραφιστής Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον και ο Κουεντίν Ταραντίνο, που αγαπούσαν πολύ τον Σέρτζιο Λέονε, χρησιμοποιούσαν μια κωδική φράση μεταξύ τους.

Ο Ταραντίνο έλεγε, «Δώσ’ μου έναν Λεόνε», και ο Ρίτσαρντσον γνώριζε επακριβώς τι ήθελε.

Ο Έλιοτ είπε κάποτε: «Οι καλοί συγγραφείς δανείζονται, οι μεγάλοι συγγραφείς κλέβουν».

Ο Ταραντίνο κλέβει απροκάλυπτα, αλλά αυτό που παράγει είναι Ταραντίνο, επειδή είναι σπουδαίος σκηνοθέτης.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Μη μιλάτε, εκτός αν μπορείτε να βελτιώσετε τη σιωπή».

— Χόρχε Λουίς Μπόρχες (1899 – 1986)

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραντίνο: «Κανείς δεν επηρέασε το σύγχρονο σινεμά όσο ο Σέρτζιο Λεόνε»

Οθόνες / Ταραντίνο: «Κανείς δεν επηρέασε το σύγχρονο σινεμά όσο ο Σέρτζιο Λεόνε»

«Για μένα, είναι ο μεγαλύτερος από όλους τους Ιταλούς σκηνοθέτες» γράφει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενό του για τον μεγάλο μαέστρο και δημιουργό του «Κάποτε στη Δύση», ο σκηνοθέτης του πολυαναμενόμενου «Κάποτε στο Χόλιγουντ»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ