Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

RHUANDA Facebook Twitter
Η φτωχή και πολυβασανισμένη Ρουάντα θα είναι η μόνη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που θα έχει πάνω από 6% ανάπτυξη το 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
0

ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δεσμεύτηκε την Πέμπτη στο κοινοβούλιο να στηρίξει την υψηλότερη παραγωγή στα ανθρακωρυχεία της χώρας, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές θέρμανσης και ενέργειας, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη της σύγκρουσης στη γειτονική Ουκρανία και την ανακοίνωση των προσπαθειών της ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές πηγές ενέργειας. 

Ωστόσο, η δέσμευση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Πολωνίας όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και τα προοδευτικά βήματα που είχε λάβει για τη μείωση της παραγωγής και της χρήσης άνθρακα προκειμένου να καταπολεμήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το 1936, ο Αμερικανός κοινωνιολόγος, Ρόμπερτ Μέρτον, είχε προειδοποιήσει για τις ακούσιες συνέπειες των αποφάσεων. Ο Πούτιν προσδοκούσε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα αποδυνάμωνε το ΝΑΤΟ, αλλά το είδε να διευρύνεται με δύο πρόσθετες χώρες. Η Δύση περίμενε να μειωθούν τα έσοδα της Ρωσίας από το εμπάργκο στο πετρέλαιο, τα οποία όμως αυξήθηκαν λόγω των υψηλότερων τιμών. Για μια προσέτι φορά, η ζωή αποδεικνύεται πιο πολύπλοκη από τους ανθρώπινους σχεδιασμούς.   

Πηγή: Le Monde

• • •

ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
Ο βουλευτής της Λουιζιάνα και ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκαλίς, πρόβαλε το επιχείρημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ότι δεν πρέπει να απαγορευτούν τα επιθετικά όπλα, επειδή «τα αεροπλάνα χρησιμοποιήθηκαν» στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 ως «το όπλο» για να «σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι», αλλά δεν υπήρξε «συζήτηση για την απαγόρευση των αεροπλάνων».

Τα σχόλια του Σκαλίς έγιναν ενώ η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων πραγματοποιεί ακρόαση για την οπλοκατοχή.

Ο Σκαλίς δεν πρωτοτύπησε. Τον περασμένο μήνα, η Ρεπουμπλικανή εκπρόσωπος του Κολοράντο, Λόρεν Μπόιμπερτ, σε εκπομπή του Fox News, απέρριψε τις εκκλήσεις για μεταρρύθμιση της οπλοκατοχής, λέγοντας ότι «όταν συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα, αλλά ασφαλίσαμε το πιλοτήριο».

Προκειμένου να υπερασπίσουν την οπλοκατοχή, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν προσπαθούν καν να διατυπώσουν κακά επιχειρήματα, αλλά καταφεύγουν σε γελοιότητες.

Πηγή: Newsweek, MSNBS

STEVE SCALISE Facebook Twitter
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Σκαλίς δήλωσε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για την απαγόρευση των αεροπλάνων μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όπως τώρα που ορισμένοι ζήτησαν μεταρρύθμιση για την οπλοκατοχή μετά από τις πρόσφατες πολύνεκρες μαζικές εκτελέσεις.

• • •

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πέρυσι τον Ιούνιο, 10.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της ουγγρικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει περίπου 1,8 δισ. δολάρια χρήματα των φορολογουμένων για την κατασκευή μιας δορυφορικής πανεπιστημιούπολης του διάσημου Πανεπιστημίου Fudan της Σαγκάης.

Στον απόηχο των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε δημοψήφισμα — κάτι που ήταν αίτημα των διαδηλωτών. Όμως, το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε στις 18 Μαΐου ότι το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό, επειδή αφορά διεθνή συμφωνία μεταξύ της Ουγγαρίας και της Κίνας.

Η συμφωνία θα καταστήσει το Fudan το πρώτο κινεζικό πανεπιστήμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη θριαμβευτική νίκη του κόμματος Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να υλοποιήσει το έργο.

Ωστόσο, η χρηματοδότηση με κινεζικό δάνειο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων προκαλεί αντιδράσεις εν μέσω της ζοφερής παγκόσμιας οικονομικής προοπτικής. Επιπλέον, αναμένονται αντιδράσεις από την ΕΕ, επειδή αφενός έχει γίνει πιο αυστηρή όσον αφορά τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη και, αφετέρου, εξαιτίας της φιλορωσικής στάσης της Βουδαπέστης σε ό,τι σχετίζεται με την Ουκρανία.

Από την άλλη, η ενίσχυση των δεσμών με το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού από τον Όρμπαν στην ΕΕ.

Δεδομένου ότι υπήρξε προϊόν της συμφωνίας μεταξύ του Όρμπαν και του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, το έργο δύσκολα μάλλον θα ακυρωθεί.

Πηγή: RFE/RL

Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη Facebook Twitter
Διαδήλωση κατά της κατασκευής πανεπιστημιούπολης παραρτήματος κινεζικού πανεπιστημίου στη Βουδαπέστη στις 5 Ιουνίου 2021. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

• • •

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ 
Η επισιτιστική κρίση έχει επιδεινωθεί, με αναμενόμενη συνέπεια το 2022 τη σημαντική αύξηση της δαπάνης των χωρών εισαγωγής, λόγω της εκτίναξης των τιμών των δημητριακών και των λιπασμάτων, προειδοποιεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) στη εξαμηνιαία του έκθεση Food Outlook που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.

Οι παγκόσμιες δαπάνες για εισαγωγές τροφίμων αναμένεται να αυξηθούν κατά 51 δισ. δολάρια (48 δισ. ευρώ) σε σύγκριση με το 2021, εκ των οποίων τα 49 δισ. δολάρια οφείλονται μόνο στις υψηλότερες τιμές. Αυτή η αναμενόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες τιμές και το κόστος μεταφοράς και όχι στις αυξημένες ποσότητες. Το 2022, η παγκόσμια παραγωγή των κυριότερων ειδών δημητριακών αναμένεται να μειωθεί για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, όπως και η παγκόσμια χρήση τους, η οποία θα μειωθεί για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Δεδομένου ότι πολλές ευάλωτες χώρες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα χωρίς να λαμβάνουν περισσότερα τρόφιμα, αυτές είναι ανησυχητικές προειδοποιήσεις όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια. Οι εισαγωγείς πασχίζουν να χρηματοδοτήσουν τα συνεχώς αυξανόμενα διεθνή κόστη, γεγονός που μπορεί να εξαντλήσει την ανθεκτικότητά τους στην άνοδο των τιμών.

Πηγή: FAO - Food Outlook

• • •

ΕΝΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ
Ο Naason Joaquin Garcia, ηγέτης της ευαγγελικής αίρεσης «Το Φως του Κόσμου» που ιδρύθηκε στο Μεξικό, καταδικάστηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου σε 16 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανήλικων κοριτσιών στην Καλιφόρνια. 

Ο ηγέτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι ομολόγησαν επίσης την ενοχή τους για την κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, κατηγορήθηκαν ότι εξανάγκαζαν τα θύματα σε σεξουαλικές πράξεις, λέγοντάς τους ότι «αν πήγαιναν ενάντια στις επιθυμίες ή τις επιθυμίες του 'Αποστόλου'», όπως ήταν ο τίτλος που δόθηκε στον Garcia, «αντιτάσσονταν στον ίδιο τον Θεό».

Αυτό το «σεξουαλικό αρπακτικό», όπως τον χαρακτήρισε ο δικαστής, ήταν ο ηγέτης πέντε εκατομμυρίων οπαδών παγκοσμίως. Παρά τις καταδικαστικές μαρτυρίες και το γεγονός ότι ο Garcia ομολόγησε την ενοχή του, το «Φως του Κόσμου» ανανέωσε δημοσίως την υποστήριξή του στον άνθρωπο που θεωρεί «Απόστολο του Ιησού Χριστού». Όπως σε όλες τις δουλειές, οι διάδοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν μια προσοδοφόρο επιχείρηση.

Πηγή: Le Figaro

Naason Joaquin Garcia Facebook Twitter
Ο ηγέτης της ευαγγελικής αίρεσης «Το Φως του Κόσμου», Naason Joaquin Garcia, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανήλικων κοριτσιών. Φωτ.: ΕΡΑ

• • •

ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΧΟΝΤΡΟΦΟΒΙΑ
Γνωρίζουμε ότι κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι και να τους στιγματίζουμε δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Παρότι έχουν γίνει κάποια βήματα τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση της χοντροφοβίας πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να ξεπεραστούν τα στερεότυπα, οι διακρίσεις και η χλεύη.

Σχολιάζοντας πρόσφατη έρευνα, η πρόεδρος της γαλλικής Ένωσης Ανωνύμων Υπέρβαρων παρατήρησε ότι ορισμένοι χοντροακτιβιστές επιτίθενται σε παχύσαρκους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος, κατηγορώντας τους ότι δεν αποδέχονται τον εαυτό τους και ότι υποτάσσονται στις απαιτήσεις του επικρατούντος συστήματος. 

Ο εξτρεμισμός εμφανίζεται αναπόφευκτα σε κάθε νέο κίνημα. Αλλά όσο βέβαιο είναι αυτό, άλλο τόσο εσφαλμένο και επιζήμιο είναι.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη Facebook Twitter
Ο Μεγάλος Πέτρος (1672 – 1725) κρατάει στην αγκαλιά του τον Λουδοβίκο 15ο σε νεαρή ηλικία στις 10 Μαΐου 1717 στο Παρίσι (πίνακας του Louis Hersent, 1838).

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ