«PFIZERGATE»;

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αγνόησε τις καταγγελίες της Μπρουκ Τζάκσον ότι υπήρξε πλημμελής διαχείριση στις κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ του εμβολίου της Pfizer-BioNtech. 

 

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου στο British Medical Journal (BMJ), το οποίο υπογράφει ο «investigative journalist», Paul Thacker.

 

Η ιστορία ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2020. Η Τζάκσον, προσελήφθη από τη Ventavia, μια εταιρεία ειδικευμένη στην πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών, η οποία είχε αναλάβει ως υπεργολάβος της Pfizer τις δοκιμές της φάσης ΙΙΙ σε 1.000 άτομα. Σημειωτέον, οι κλινικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 46.331 άτομα σε 153 σημεία σε διάφορες χώρες.

 

Με 15ετη πείρα στις κλινικές δοκιμές, η Τζάκσον προειδοποίησε επανειλημμένως τη Ventavia ότι η εργαστηριακή διαχείριση ήταν ανεπαρκής, η ασφάλεια των ασθενών προβληματική και υπήρχαν ζητήματα ακεραιότητας των δεδομένων. Απελπισμένη από την αδιαφορία της Ventavia, συνέλεξε πειστήρια και ενημέρωσε τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Την επομένη, απελύθη από τη δουλειά της στη Ventavia, στην οποία έμεινε συνολικά δύο βδομάδες. Ο Οργανισμός ουδέποτε έλεγξε τις καταγγελίες.

 

Δύο πρώην εργαζόμενοι της Ventavia επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της Τζάκσον. Μία εξ αυτών δήλωσε στη BMJ ότι δούλεψε σε 40 κλινικές δοκιμές στην καριέρα της, αλλά ουδέποτε σε τόσο «χαοτικό» εργασιακό περιβάλλον, όπως αυτό της Ventavia για τις δοκιμές της Pfizer.

 

Μετά από αυτά, η Pfizer ανέθεσε στη Ventavia τις κλινικές δοκιμές για τα παιδιά, τους εφήβους, τις εγκύους και την «αναμνηστική δόση».

 

Πηγή: The British Medical Journal, Le Monde, Sciences The Wire

 

PFIZER
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αγνόησε τις καταγγελίες ότι υπήρξε πλημμελής διαχείριση στις κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ του εμβολίου της Pfizer-BioNtech.

 

• • •

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

Επιδεινώνεται η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας, όπου εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Πολωνία από την Λευκορωσία.

 

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχουν 3.000 – 4.000 πρόσφυγες κοντά στα σύνορα, και περισσότεροι από 10.000 έτοιμοι να τα διασχίσουν.

 

Στο μεταξύ, η Γερμανία κάλεσε, με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, τα κράτη-μέλη της ΕΕ «να δράσουν», διότι «η Πολωνία ή η Γερμανία δεν μπορούν να χειριστούν την κρίση μόνες τους».  

 

Το επόμενο βίντεο δείχνει μια μεγάλη ομάδα προσφύγων, καθώς κατευθύνεται προς τα σύνορα.

 

 

• • •

 

ΘΕΣΜΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η έκθεση Σοβέ, που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, έδειξε ότι περίπου 330.000 παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας τα τελευταία 70 χρόνια, εκ των οποίων 216.000 από ιερείς και κληρικούς.

 

Η Καθολική Εκκλησία δεν μπορούσε να υποβαθμίσει τη σημασία του εξωφρενικού αυτού γεγονότος. Οι αριθμοί ήταν πολύ μεγάλοι, η καλά τεκμηριωμένη έκθεση Σοβέ καταπέλτης, και οι Γάλλοι πιστοί εξοργισμένοι και πικραμένοι.

 

Την περασμένη Παρασκευή, η σύνοδος των 120 επισκόπων από όλη τη χώρα αναγνώρισε τη «θεσμική ευθύνη» της Εκκλησίας για τις κακοποιήσεις των παιδιών και τον «συστημικό χαρακτήρα» τους, υιοθετώντας τις αξιολογήσεις της επιτροπής Σοβέ. Αυτή «η ευθύνη συνεπάγεται το καθήκον να παράσχουμε δικαιοσύνη και αποκατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της συνόδου, Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ.  

 

Χθες Δευτέρα, η σύνοδος αποφάσισε να οριστεί ένας μηχανισμός αναγνώρισης και αποζημίωσης των θυμάτων της κακοποίησης, ανεξάρτητος από την ατομική ευθύνη των δραστών της κακοποίησης. Επειδή το συνολικό ποσό εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ (περίπου 1,5 φορά ο ετήσιος προϋπολογισμός της Εκκλησίας), οι αποζημιώσεις θα χρηματοδοτηθούν από εκποίηση ακινήτων και ενδεχομένως από δάνειο. 

 

Η απόφαση είναι ιστορική. «Για πρώτη φορά, οι επίσκοποι αναγνωρίζουν ότι ο ίδιος ο θεσμός ευθύνεται», σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας των Καθολικών La Croix, Ιζαμπέλ ντε Γκωλμίν. Μέχρι τώρα, έλεγαν ότι επρόκειτο για εγκληματίες ιερείς και για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ τώρα ότι αναγνωρίζεται η συλλογική ευθύνη.

 

Πηγή: Le Monde, Franceinfo, DW 

 

Catholic Church
H σύνοδος των Γάλλων επισκόπων αναγνώρισε τη «θεσμική ευθύνη» της Εκκλησίας για τις κακοποιήσεις των παιδιών και τον «συστημικό χαρακτήρα» τους.

 

• • •

 

ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ

Μια αγνοούμενη έφηβη σώθηκε στις ΗΠΑ, όταν σκέφτηκε να κάνει τη χειρονομία - σύμβολο της κακοποίησης για να τραβήξει την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή. 

 

Πέρυσι τον Μάρτιο, είχα γράψει ότι το Καναδικό Ίδρυμα Γυναικών δημιούργησε ένα διεθνές σήμα, συνδυάζοντας τον αντίχειρα, την παλάμη και το κλείσμο των δακτύλων, το οποίο σημαίνει «Help Me». 

 

Είχα προσθέσει το βίντεο που έκανε το ίδρυμα για να προωθήσει το σήμα της βοήθειας.  

 

Αξίζει να διαδώσουμε το βίντεο. Μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους, όπως την έφηβη στις ΗΠΑ.

 

• • •

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ

Μεταξύ 2006 και 2007, πάνω από 1.200 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στον πλανήτη. Μέχρι σήμερα το 2021, δολοφονήθηκαν 35 δημοσιογράφοι και 348 είναι φυλακισμένοι, σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF).

 

Σχεδόν στις 9 από τις 10 περιπτώσεις παραμένουν δικαστικά ανεπίλυτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Δολοφονημένων Δημοσιογράφων της UNESCO.

 

Η ατιμωρησία οδηγεί σε νέους φόνους, και καταστρέφει κοινωνίες καλύπτοντας σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διαφθορά, και εγκλήματα.

 

Ο ΟΗΕ όρισε τη 2α Νοεμβρίου ως τη «Διεθνή Ημέρα για να τον Τερματισμό των Εγκλημάτων κατά των Δημοσιογράφων». Δεν φαίνεται ότι σύντομα θα έρθει η μέρα του τερματισμού, διότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν τον πρώτο στόχο των αυταρχικών καθεστώτων και των εγκληματικών συμμοριών.

 

JAMES FOLEY
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Τζέιμς Φόλεϊ, ήταν ο πρώτος όμηρος των ΗΠΑ που εκτελέστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.