O εσωτερικευμένος μισογυνισμός της Ανδρούλλας Βασιλείου

RICCARDO BOFILL Facebook Twitter
Πέθανε ο Ισπανός αρχιτέκτονας, Ρικάρντο Μποφίλ (5 Δεκεμβρίου 1939 – 14 Ιανουαρίου 2022), μια από τις δεσπόζουσες προσωπικότητες της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως τον τελευταίο μισό αιώνα.
0

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ

Δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τους βιασμούς. Το οξύμωρο (εξωφρενικό;) είναι ότι στους διάφορους λόγους πρέπει να προστεθούν και τα σύνδρομα πολλών γυναικών.

Η Ελληνοκύπρια, πρώην Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας στην ΕΕ και νυν αντιπρόεδρος του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Ανδρούλλα Βασιλείου, έγραψε σε τουίτ: 

«Και πως βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου η 24χρονη; Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει όλα τα γεγονότα προτού βγάλει συμπέρασμα».

Αυτό ήταν το πρώτο τουίτ που ανάρτησε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε. Θα μπορούσε να σιωπήσει. Όχι, θεώρησε υποχρέωσή της να κάνει την κυρά-δασκάλα στην κοινωνία.

Μετά το μαζικό «φτύσιμο», προσπάθησε βεβαίως να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Άκουσα πως υπάρχει ο όρος εσωτερικευμένος μισογυνισμός για τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς, φαίνεται ότι πολλές γυναίκες διακατέχονται από αυτό το σύνδρομο.

• • •

ΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΡΟΖ ΜΑΣΚΕΣ;

Οι Ιταλοί αστυνομικοί τα πήραν στο κρανίο που λέει η νεολαία.

Το υπουργείο έστειλε ροζ μάσκες να φορούν εν υπηρεσία.

Η Ένωσή τους διαμαρτυρήθηκε έντονα στον υπουργό, λέγοντας ότι βλάπτεται η υπόληψη και η φήμη τους. 

Ο υπουργός δεν απάντησε. Σαν να τον βλέπω, όμως, να ωρύεται στο βάθος του διαδρόμου «Ποιος ηλίθιος έφερε τις ροζ μάσκες;».

Πάντως, μου μετέφεραν ότι και στην Ολλανδία υπάρχουν διαμαρτυρίες και χλευασμοί.

Μια εύλογη εξήγηση είναι ότι τις βρήκαν σε τιμή ευκαιρίας, και δεν ήθελαν να ζημιώσουν το δημόσιο... 

Πηγή: New York Times, Reuters

POLIZIA Facebook Twitter
Οι Ιταλοί αστυνομικοί αντέδρασαν έντονα για τις ροζ μάσκες που έστειλε το υπουργείο να φορούν εν υπηρεσία.

• • •

ΤΟ ΠΑΡΤΙΓΚΕΙΤ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ

Στενεύουν συνεχώς τα περιθώρια παραμονής του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

Οι περισσότεροι βουλευτές των Συντηρητικών περιμένουν μεν την εσωτερική έκθεση για το «πάρτιγκειτ» προκειμένου να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους, αλλά αφενός ένας μικρός αριθμός τους ήδη ζήτησε δημοσίως την παραίτησή του και, αφετέρου, ένας μεγαλύτερος φημολογείται ότι έχει συντάξει τη σχετική επιστολή για τη μομφή εναντίον του.

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάμερ, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς την έκθεση, διότι «ο Τζόνσον παραβίασε τον νόμο και κατόπιν είπε ψέματα για το τι συνέβη».

Το χειρότερο, όμως, όλων για του Συντηρητικούς βουλευτές είναι η αλλαγή στη στάση των ψηφοφόρων τους.

Δημοσκόπηση του Observer έδειξε ότι οι Εργατικοί προηγούνται κατά 10% και η δημοτικότητα του Τζόνσον κινείται στα χειρότερα επίπεδα δημοτικότητας της Τερέζα Μέι. Έδειξε επίσης ότι το 46% από όσους ψήφισαν υπέρ του Brexit ζητούν να παραιτηθεί ο Τζόνσον, γεγογός που, κατά τον καθηγητή Ρόμπερτ Φορντ, σημαίνει ότι η συμμαχία που συνέβαλε στον θρίαμβο των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές έχει διαρραγεί.

Επιπλέον, βουλευτής των Συντηρητικών μετέφερε στην Telegraph ότι, σε δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του κόμματος στην εκλογική του περιφέρεια, το 53,4% τάχθηκε υπέρ της παραίτησής του, έναντι 42,8% που ψήφισε υπέρ της παραμονής του. Το 93% των ίδιων ακριβώς μελών είχαν ψηφίσει υπέρ του Τζόνσον μετά τις γενικές εκλογές.

Παράλληλα με την εσωτερική έκθεση, οι συντηρητικοί βουλευτές περιμένουν και τη λαϊκιστική αντιπίθεση, ονόματι «Operation Save Big Dog» (!), του Τζόνσον με σκοπό να αντιστρέψει το εναντίον του βαρύ κλίμα. Θα πρέπει, πάντως, να είναι πολύ πετυχημένη για να καταλαγιάσουν οι φόβοι τους ότι μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες επανεκλογής τους.

Πηγή: Guardian, Express

• • •

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Εκτιμώ ότι εφεξής θα το ακούμε όλο και συχνότερα, και δεν αποκλείεται να το δούμε να υλοποιείται ταχύτερα από όσο πιστεύουμε.

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Νταρίας, θέλει να ανοίξουν οι συζητήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να οριστεί καινούργια στρατηγική απέναντι στην covid-19.

«Αντάλλαξα και συζητώ πολύ με τους ευρωπαίους συναδέλφους μου, οι οποίοι επίσης βλέπουν την αναγκαιότητα να ανοίξουμε νέους ορίζοντες. Πρέπει να περάσουμε από μια επαγρύπνηση έκτακτης ανάγκης σε επαγρύπνηση καλύτερης ποιότητας, συγκρινόμενη με τα άλλα αναπνευστικά φαινόμενα», εξήγησε την προηγούμενη Τετάρτη. Με δυο λόγια, να περάσουμε από τη διαχείριση πανδημίας στη διαχείριση ενδημίας. 

Ορισμένες περιφέρειες της Ισπανίας κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, το δε Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας ετοίμασε ένα πρόγραμμα-πιλότο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος των συστηματικών τεστ. Η ιδέα είναι απλή: Εφαρμογή και στην covid-19 του συστήματος επαγρύπνησης της γρίπης, μέσω ενός δικτύου γιατρών-παρατηρητών που ενημερώνουν το σύστημα κεντρικά και το οποίο εκτιμά τη διάδοση του ιού στατιστικά. 

Δύο μέρες μετά, την Παρασκευή, μία από τρεις μεγάλες ενώσεις γιατρών της Ισπανίας δημοσίευσε άρθρο που ζητάει «το τέλος της εξαιρετικότητας», προτείνοντας να προγραμματιστεί το τέλος της μάσκας, των συγκεντρώσεων και της καραντίνας, τα παιδιά να εμβολιάζονται μόνο σε περίπτωση συννοσηρότητας, και να γίνει αποδεκτός ως «αναπόφευκτος» ένας αριθμός θανάτων από την covid-19, «όπως συμβαίνει με τη γρίπη, το κάπνισμα, τις αυτοκτονίες και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα».

Πολλοί γιατροί και επιδημιολόγοι είναι επιφυλακτικοί στα σχέδια αυτά, που τα κρίνουν πρόωρα, ιδίως αυτές τις μέρες που η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση των κρουσμάτων. Ωστόσο, φαίνεται πως η απόφαση της Μαδρίτης, πιθανόν και άλλων κυβερνήσεων, είναι ότι αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο που το διαχειρίζεται με τον τρόπο αυτό.

Παρεμπιπτόντως, η Νταρίας ανακοίνωσε επίσης ότι η τιμή πλαφόν για το τεστ αντιγόνου (rapid) ορίζεται στα 2,94 ευρώ, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην τιμή άλλων ευρωπαϊκών χωρών — πάντως, όχι της χώρας μας των 10 ευρώ το τεστ.

Πηγή: Les Echos, Le Figaro

CAROLINA DARIAS Facebook Twitter
Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Νταρίας, θέλει να οριστεί στρατηγική απέναντι στην covid-19 παρόμοια με της γρίπης.

• • •

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Το πρωινό της 16ης Ιανουαρίου 1605, ο εκδότης Francisco de Robles ανακοινώνει ότι από αυτή τη μέρα θα πωλείται στο βιβλιοπωλείο του στη Μαδρίτη το Πρώτο Βιβλίο τού «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Οι αναγνώστες σύντομα θα διάβαζαν κάπου στις σελίδες του: «Το να αλλάξεις τον κόσμο, φίλε Σάντσο, δεν είναι παραφροσύνη ή ουτοπία, αλλά δικαιοσύνη».

Κατόπιν, ήταν εύκολα τα πράγματα για το μυθιστόρημα. Ο «Δον Κιχώτης» είχε ανοίξει τη λεωφόρο.

DON QUIXOTE Facebook Twitter
Aντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Δον Κιχώτη» που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη στη Μαδρίτη.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Και όσο γερνούσα, έτεινα περισσότερο να ψάχνω ανθρώπους που ζουν με καλοσύνη, ανεκτικότητα, συμπόνια, με έναν ηπιότερο τρόπο να βλέπουν τα πράγματα.

— Μάρτιν Σκορσέζε

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ