Αυτό δεν είναι η Κάλλας

Λόρα Ρεϊνμπόλντ Facebook Twitter
Η ρεπουμπλικανή γερουσιαστής της πολιτείας της Αλάσκας, Λόρα Ρεϊνμπόλντ, που της απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε αεροπλάνο τον Απρίλιο, επειδή δεν φορούσε μάσκα, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Τώρα αποφάσισε να ακολουθήσει δική της θεραπεία με ιβερμεκτίνη και εισπνοή Vicks.
0

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες, το πολωνικό κοινοβούλιο ψήφισε χθες Πέμπτη νόμο, ο οποίος νομιμοποιεί τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι ο νόμος δεν διασφαλίζει την προστασία ατόμων που έχουν νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο. 

Η Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία είχαν μεγάλη αύξηση μεταναστών από το Αφγανιστάν και το Ιράκ που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με τη Λευκορωσία. Πολωνία και Βρυξέλλες θεωρούν ότι πρόκειται για υβριδικό πόλεμο προκειμένου η ΕΕ να άρει τις κυρώσεις που επέβαλε στο καθεστώς του Λουκασένκο.

Για να τεθεί σε ισχύ, ο νόμος πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα, το οποίο αναμένεται να γίνει δεδομένου ότι στενός σύμμαχος του κυβερνώντος κόμματος. 

Πηγή: Reuters

Nowosady Facebook Twitter
«Στην περιοχή ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης» γράφει η πινακίδα στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας κοντά στο Nowosady της Πολωνίας.

• • •

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ένα ζευγάρι από τη Σόφια πλήρωσε 600 λέβα (354 δολάρια) για να αποκτήσει ψεύτικο πιστοποιητικό εμβολιασμού που έδειχνε ότι είχαν δεχθεί δύο δόσεις του Pfizer, όπως εκμυστηρεύτηκε στη βουλγαρική υπηρεσία του RFE/RL.

Τους πήρε 24 ώρες για να το προμηθευτούν. Μέσω γνωστού τους, πήγαν σε νοσοκομείο της Σόφιας μετά τη δουλειά τους. Αρχικά τους είπαν ότι η τιμή ήταν 400 λέβα (236 δολάρια), αλλά επειδή ήταν παντρεμένοι τους έκαναν έκπτωση, πλήρωσαν 600 λέβα, και την επομένη ήταν στα χέρια τους. Σημειωτέον, στα βουλγαρικά κοινωνικά μέσα υπάρχουν «διαφημίσεις» για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού ακόμη και με 200 λέβα.  

Όπως είπαν, χρειάζονταν τα πιστοποιητικά για να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πηγή: RFE/RL

• • •

ΣΥΛΛΗΨΗ ΡΩΣΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Από τις 12 Οκτωβρίου που μαθεύτηκε ότι ο Σεργκέι Ζούγιεφ, πρύτανης του Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας ― γνωστό ως Shaninka ― κρατείται, η σύλληψή του συνδέθηκε από αντιπάλους του Πούτιν με τις προσπάθειες καταστολής των διαφωνούντων.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνησε ότι η κράτηση συνδέεται με την σε εξέλιξη ανάκριση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Μαρίνα Ρακόβα, για υπεξαίρεση.    

Καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον 67χρονο πρύτανη, ο οποίος είναι υπερτασικός και βρισκόταν στο νοσοκομείο όταν τον συνέλαβαν.

Η εμπλοκή του πρύτανη στην υπεξαίρεση αποτελεί «συντονισμένη εκστρατεία άσκησης πίεσης στο Shaninka», δήλωσε μια βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Το Shaninka είναι ένα από τα τέσσερα ρωσικά πανεπιστήμια με φιλελεύθερο πρόγραμμα σπουδών σε αντίθεση με τα κρατικά πανεπιστήμια. Ιδρύθηκε το 1995 με χρηματοδότηση από το ίδρυμα του Τζωρτζ Σόρος, Open Society Institute, οι δε απόφοιτοί του καταλαμβανουν υψηλές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Ένας καθηγητής του Shaninka συνόψισε την κατάσταση. «Όλοι στον ακαδημαϊκό χώρο πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει προστασία. Δεν αρκεί να είναι κανείς υπάκουος — πρέπει να είναι απόλυτα πιστός».  

Πηγή: The Moscow Times

 Σεργκέι Ζούγιεφ Facebook Twitter
Ο Σεργκέι Ζούγιεφ, πρύτανης του Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας, γνωστό και ως Shaninka.

• • •

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΑΣ

Ελάχιστοι υπερασπίστηκαν το γλυπτό της Μαρίας Κάλλας. Απεναντίας, πολλοί το σάρκασαν και μερικοί  χρησιμοποίησαν βαριές κουβέντες.

Έχουν γραφεί εξαιρετικά σχόλια από το ότι δεν «δένει» με την περιοχή όπου το τοποθέτησαν, το μίζερο αισθητικό αποτέλεσμα μέχρι την πλήρη αδυναμία του να συλλάβει τον πλούτο της Κάλλας.

Πιστεύω ότι η αναγκαία (αλλά όχι και ικανή), ελάχιστη προϋπόθεση αποδοχής ενός δημόσιου γλυπτού είναι ο περιπατητής να αναγνωρίζει το πρόσωπο του αγάλματος. Δίχως εξηγήσεις, δίχως επιγραφές. Τα υπόλοιπα έπονται στις συζητήσεις. Αν ο καλλιτέχνης έχει αποτύχει σε αυτό, το γλυπτό θα μπορούσε να βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή, αλλά όχι σε δημόσιο χώρο.

Δεν πρόκειται για συνηγορία υπέρ της αναπαράστασης. Τα αφαιρετικά στοιχεία μπορούν να υπάρχουν, αλλά πριν από όλα πρέπει να ξέρουμε ποιον βλέπουμε δίχως καμιά διαμεσολάβηση. Διότι αν κάποιος αντιτείνει ότι είναι πλέον πασίγνωστο το «ceci n'est pas une pipe», η απάντηση θα είναι «αυτό δεν είναι η Κάλλας».

CALLAS STATUE Facebook Twitter
Πιστεύω ότι η αναγκαία (αλλά όχι και ικανή), ελάχιστη προϋπόθεση αποδοχής ενός δημόσιου γλυπτού είναι ο περιπατητής να αναγνωρίζει το πρόσωπο του αγάλματος. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

• • •

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Το έργο του Banksy, «Love is in the Bin», που αυτο-τεμαχίστηκε, σε δημοπρασία πριν από τρία χρόνια, πουλήθηκε έναντι 25,4 εκατομμυρίων δολαρίων ― ποσό ρεκόρ για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, τριπλάσιο από την αρχική εκτίμηση των 5,5 – 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων, και σχεδόν 20πλάσιο σε σύγκριση με τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια που είχε αγοραστεί ατόφιο. 

Ο αυτο-τεμαχισμός έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη, που θέλησε να καταγγείλει την «εμπορευματοποίηση» της τέχνης, ο δε οίκος Sotheby’s τον ενέταξε στην «κληρονομιά της αντι-συστημικής τέχνης που ξεκίνησε με τον ντανταϊσμό και τον Μαρσέλ Ντισάν».

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πρόκειται για ένα λίαν αποδοτικό σχέδιο του καλλιτέχνη, του οίκου δημοπρασιών και των συλλεκτών.

Υπάρχει και μια άλλη εξήγηση που δεν χρειάζεται να καταφύγει σε θεωρίες συνωμοσίας. Πρόκειται για μια παρακμιακή αγορά, στην οποία συλλέκτες και μουσεία δαπανούν εκατομμύρια για τον «διακοσμητικό ακτιβισμό» (Τζων Μακντόναλντ), όπως στη βικτωριανή εποχή οι πλούσιοι αρέσκονταν στη «διακοσμητική φτώχεια» ― πίνακες που απεικόνιζαν φτωχά παιδιά. Μια ακόρεστη αγορά, που δύσκολα πλέον ξεχωρίζει από τις χρηματοπιστωτικές φούσκες.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το Φόρος τιμής στη Νέα Υόρκη του Jean Tinguely είναι ίσως το διασημότερο αυτοκαταστρεφόμενο έργο.

Jean Tinguely, Φόρος τιμής στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Jean Tinguely, Φόρος τιμής στη Νέα Υόρκη, Κήπος Γλυπτών, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Νέα Υόρκη, 1960.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pushbacks

Ρεπορτάζ: Βασιλική Σιούτη / Τι συμβαίνει λοιπόν με τα παράνομα pushbacks στην Ελλάδα;

Την ώρα που ο σκληρός πυρήνας της Ε.Ε. απαιτεί, χωρίς να το φωνάζει πολύ δυνατά, από το Λιμενικό και τη FRONTEX να κλείσουν τον δρόμο στα προσφυγικά κύματα που αγωνίζονται να φτάσουν στην Ευρώπη, συνεχίζονται οι καταγγελίες από ΜΚΟ, οργανισμούς, ευρωβουλευτές και επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες ατόμων που ισχυρίζονται ότι εμποδίστηκαν να καταθέσουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ