Το 2020 παρήχθησαν τόσα δεδομένα, όσα από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας

Το 2020 παρήχθησαν τόσα δεδομένα, όσα από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας Facebook Twitter
Παρά τη βροχή, δύο κάτοικοι μιας μικρής πόλης της βορειοανατολικής Γαλλίας απολαμβάνουν τον πρώτο καφέ τους μετά το λοκντάουν.
0

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν μπορείς να προσπεράσεις απόψεις δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη συνεπιμέλεια.

Είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής: «Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Είναι απίστευτο ότι δεν περνάει από το μυαλό του κ. Λοβέρδου ότι ένας βάναυσος άνθρωπος που κακοποιεί με σκληρότητα τη γυναίκα του δεν μπορεί γυρίζοντας ένα «κουμπάκι» να μετατρέπεται από προβληματικό άτομο σε καλό γονιό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, έκανε την ανήκουστη δήλωση ότι η άποψη της βουλευτού και πρώην υπουργού, Μαριέττας Γιαννάκου, καθορίζεται από τα «προσωπικά της βιώματα».

Παρότι επιχείρησε να τα μπαλώσει εκ των υστέρων, είναι επίσης απίστευτη η ευκολία με την οποία ο υπουργός ερμηνεύει την άποψη ενός ατόμου με ψυχολογικούς όρους· και απαράδεκτος ισχυρισμός, όταν αυτός αφορά την κα Γιαννάκου, η οποία πλειστάκις έχει αποδείξει στην πολιτική της διαδρομή ότι διαθέτει και συγκροτημένη σκέψη και πνευματική εντιμότητα.

• • •

ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ»

Χθες δημοσίευσα τη φωτογραφία του Παλαιστίνιου Taisir να κρατάει μια πινακίδα με τα ονόματα των 21 μελών της οικογένειάς του που έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. 

Η αντίδραση ορισμένων ήταν λίαν αρνητική, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για προπαγάνδα των Παλαιστινίων, ακριβέστερα της Χαμάς, ή ακόμη χειρότερα των εχθρών του Ισραήλ.

Δεν άργησε να επαληθευτεί το γεγονός από τουίτ τής Haaretz, στο οποίο επισυνάπτεται σχετικό άρθρο της Amira Hass, ανταποκρίτριας της εφημερίδας στα Κατεχόμενα.

Αυτές τις μέρες,  αποκαλύφθηκε φαρδιά-πλατιά η δυσανεξία πολλών «φιλελεύθερων» να υποστηρίξουν συγχρόνως αφενός το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τη χώρα και, αφετέρου, τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αυτή η μανιχαϊστική δυσανεξία, όταν βλέπεις Ισραηλινούς στο Ισραήλ να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, όπως τον Hagai El-Ad, εκτελεστικό διευθυντή του B'Tselem (The Israeli Information Center for Human Rights in the Occupied Territories) μιλώντας για το πώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους: 

«Δεν είναι πολύπλοκο. Να πιστεύετε τα μάτια σας. Να ακολουθείτε τη συνείδησή σας. Ο λόγος για τον οποίο φαίνεται σαν απαρχάιντ είναι απλώς επειδή είναι απαρχάιντ». 

Κάποιοι κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν στοιχειώδη πράγματα. Υποστηρίζουμε το Ισραήλ, όχι μόνο για τα δεινά που υπέστησαν οι Εβραίοι, αλλά και επειδή ανέκαθεν αναδείχθηκαν από τους κόλπους τους θαρραλέοι και σημαντικοί άνθρωποι που δεν έκαναν παραχωρήσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.   

• • •

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα επόμενα είναι ορισμένα στοιχεία, που θα πρέπει να διαβαστούν ως τάξεις μεγέθους, σχετικά με την παραγωγή δεδομένων και τη σημασία της διαχείρισης τους με τις τεχνικές των «μαζικών δεδομένων» (Big Data). 

Η ποσότητα των παραγόμενων δεδομένων διπλασιάζεται κάθε έτος. Με άλλα λόγια, το 2020 παρήχθησαν τόσα δεδομένα, όσα από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι και το 2019. Εκτιμάται ότι στην τρέχουσα δεκαετία θα υπάρχουν 150 δισεκατομμύρια διαδικτυωμένοι αισθητήρες, ήτοι 20 φορές περισσότεροι από τον παγκόσμιο πληθυσμό, οπότε τα παραγόμενα δεδομένα θα διπλασιάζονται κάθε 12 ώρες.

Κάθε μέρα παράγονται 500 εκατομμύρια τουίτ, 294 δισεκατομμύρια emails και 4 εκατομμύρια gigabytes δεδομένων στο Facebook.

To 2020, η ποσότητα των δεδομένων που δημιουργήθηκαν, αντιγράφηκαν και καταναλώθηκαν ήταν 59ZB ή 59 τρισεκατομμύρια gigabytes.

Όλα αυτά παράγονται, με το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτός του Ίντερνετ. 

Όλα αυτά, επίσης, καθιστούν σαφές ότι η οργάνωση των οικονομιών και των κοινωνιών θα αλλάξει θεμελιακά. Όσοι θα ελέγχουν τους αλγορίθμους επεξεργασίας των δεδομένων θα αποκτήσουν μεγάλη ισχύ. Αν ληφθούν εσφαλμένες αποφάσεις, ενδέχεται να υπονομευτούν ιστορικές κατακτήσεις. 

Πηγή: World Economic Forum, Scientific American

• • •

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ

Ο Τζωρτζ Πόλυα (1887 – 1985) ήταν ένας σπουδαίος μαθηματικός, καθηγητής μαθηματικών πρώτα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης και μετά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ο Πόλυα είναι ευρύτερα γνωστός από το σύντομο βιβλίο του και παγκόσμιο μπεστ σέλερ, «How To Solve It», στο οποίο αφηγείται την εξής ιστορία:  

«Υπήρξε ένα σεμινάριο για προχωρημένους φοιτητές στη Ζυρίχη στο οποίο δίδασκα και το οποίο παρακολουθούσε ο φον Νόιμαν. Κάποτε έφθασα σε ένα κάποιο θεώρημα, και είπα ότι δεν έχει αποδειχτεί και μπορεί να είναι δύσκολο. Ο φον Νόιμαν δεν είπε τίποτα, αλλά ύστερα από πέντε λεπτά σήκωσε το χέρι του. Τον κάλεσα να πάει στον πίνακα, και έγραψε την απόδειξη. Μετά από αυτό φοβόμουν τον φον Νόιμαν».

Δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτή την ιστορία. Δεν με εντυπωσιάζει, όμως. Οι ικανότητες του Τζων φον Νόιμαν (1903 – 1957) ήταν «υπερφυσικές». Από την ηλικία των έξι ετών, που μπορούσε να διαιρέσει δύο οκταψήφιους αριθμούς και μιλούσε αρχαία ελληνικά, μέχρι τον θάνατό του, τα επιτεύγματά του ήταν πέρα από κάθε ανθρώπινο μέτρο.

  

Τι διαβάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Ο Τζων φον Νόιμαν (1903 – 1957).

• • •

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Της έδωσαν διάφορα ονόματα, όταν ανακάλυψαν το μωσαϊκό — «Το κορίτσι του Ζεύγματος», «Το κορίτσι μας» — και μερικοί υποστήριξαν ότι απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο ή τη θεά Γαία. Το όνομα που επικράτησε ήταν «Η γυφτοπούλα», και όλες οι διαμάχες για το φύλο ή την ηλικία ξεχάστηκαν. 

Το μωσαϊκό βρέθηκε στην αρχαία ελληνιστική πόλη και μετέπειτα ρωμαϊκή, Σελεύκεια η επί του Ζεύγματος ή απλώς Ζεύγμα, κατά τις ανασκαφές τον χειμώνα του 1998-1999, κοντά στη σημερινή τουρκική πόλη Γκαζίαντεπ στα σύνορα με τη Συρία.

Τι διαβάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Η «γυφτοπούλα», το μωσαϊκό που ανακαλύφθηκε στο Ζεύγμα.


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Γιάννης Λοβέρδος ευλόγησε την ενδο-οικογενειακή βία και με τα δυο του χέρια

Πολιτική / Όταν ο Γιάννης Λοβέρδος ευλόγησε την ενδο-οικογενειακή βία και με τα δυο του χέρια

Τα όσα ακούστηκαν σήμερα από βήματος Βουλής για τους σατράπηδες συζύγους, αλλά τέλειους πατεράδες είναι απλώς η κανονικοποίηση της ενδο-οικογενειακής βίας και μία τεράστια απαξίωση για όσες γυναίκες πάλεψαν με το «τέρας» και νίκησαν
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πώς φτάσαμε στο σημείο να είναι ύποπτη ακόμα και η πιο μετριοπαθής κριτική κατά του Ισραήλ;

Δημήτρης Πολιτάκης / Πώς φτάσαμε στο σημείο να είναι ύποπτη ακόμα και η πιο μετριοπαθής κριτική κατά του Ισραήλ;

Μέχρι και πολύ πρόσφατα, φαινόταν να υπάρχει μια κοινή αίσθηση του μέτρου που εμπόδιζε ακόμα και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των δικαιωμάτων του Ισραήλ στην περιοχή να ταυτιστούν απολύτως με τις πολιτικές του, χωρίς να κινδυνεύουν να εγκληθούν για «αντισημιτισμό»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Σάλος με τις δηλώσεις Λοβέρδου περί συνεπιμέλειας: Μπορεί ένας σύζυγος να δέρνει και να απατά, αλλά να είναι καλός γονιός

Πολιτική / Σάλος με τις δηλώσεις Λοβέρδου περί συνεπιμέλειας: Μπορεί ένας σύζυγος να δέρνει και να απατά, το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με διατάξεις για τη συνεπιμέλεια.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ