Υπέρ Κεραμέως, αναγκαστικά

Υπέρ Κεραμέως, αναγκαστικά Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

EXEI ΔΕΧΤΕΙ τόσες άγριες και κάτω από τη ζώνη επιθέσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες η Νίκη Κεραμέως που, ασχέτως του τι άποψη μπορεί να έχει κάποιος/α για την αμφιλεγόμενη και διχαστική πολιτεία της στο υπουργείο Παιδείας, καταλήγει να παίρνει το μέρος της – ακόμα κι αν δεν συμμερίζεται καθόλου τις αντιλήψεις της περί «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί και μόνο να θυμηθεί κανείς, ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας αντανακλαστικής και συμβολικού τύπου δυσανεξίας προς το πρόσωπό της, τις φοβερές και εκτός κάθε πολιτικού πλαισίου αναφορές στη «δυστοπική» εμφάνισή της (και στο ότι φορούσε μαύρα ενώ βρισκόταν σε κηδεία!) που είχε εκτοξεύσει εναντίον της το προφίλ της κ. Ακρίτα στο πρόσφατο παρελθόν.

Κακώς ασχολούμαστε, θα μου πεις, με τα viral σπαράγματα του τοξικού βασιλείου των social media. Σε ένα τέτοιο μέσο όμως εμφανίστηκε και η απίστευτη αναλογία που χρησιμοποίησε χθες ο κ. Βερναρδάκης για να την εμφανίσει περίπου ως παιδοκτόνο τέρας, υπερβαίνοντας κάθε ηθικό όριο και κάθε κακό γούστο (αν αυτό που είπε μείνει ατιμώρητο κι αν δεν τον στοιχειώσει εφ’ όρου ζωής, τότε… anything goes, που λένε κι οι Αμερικάνοι). Και βρήκε μάλιστα να το κάνει σε μια «νεανική» και υβριδική πλατφόρμα, τα βασικά εργαλεία της οποίας έμοιαζε να αγνοεί, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Το TikTok τον μάρανε.

Υπέρ Κεραμέως, αναγκαστικά Facebook Twitter
Αν αυτό που είπε μείνει ατιμώρητο κι αν δεν τον στοιχειώσει εφ’ όρου ζωής, τότε… anything goes, που λένε κι οι Αμερικάνοι.

Όταν μια (αριστερή) αξιωματική αντιπολίτευση ξεπέφτει τόσο  χαμηλά, κάτι σάπιο τρώει τον οργανισμό της, χλευάζοντας κάθε ιδέα περί ηθικού πλεονεκτήματος.

Δεν στερείται βάσης η εντύπωση μιας βαθιά συντηρητικής περίπτωσης (ταγμένης με τον τρόπο της στα απαράμιλλα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη) που έχει δημιουργηθεί για την ίδια. Από την άλλη, δικαιούται να ισχυριστεί (και το έχει κάνει) ότι ήταν ανάμεσα στους 14 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν το 2015 υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και μία από τις 4 μόλις εκπροσώπους (γυναίκες όλες) του νυν κυβερνώντος κόμματος που ψήφισαν τρία χρόνια αργότερα υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ως υπουργός Παιδείας πέρασε την τροποποίηση για τη μη αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών.

Είναι σαν ν’ ακούω ήδη την αντίρρηση: «Τοκενισμός και τακτικές αποπροσανατολισμού… Στηρίζουμε κάποια "δικαιωματικά" για τα μάτια του κόσμου, ενώ συγχρόνως προωθούμε επίσης, φανερά ή υπογείως, τις πιο αντιδραστικές μεθοδεύσεις». Ίσως. Αν γκουγκλάρεις το ονοματεπώνυμό της πάντως, θα δεις να εμφανίζεται ανάμεσα στις πρώτες αναζητήσεις το «Νίκη Κεραμέως Εβραία», αποτέλεσμα των δεκάδων άρθρων ακροδεξιάς (και όχι μόνο) ρητορικής που τη συγκαταλέγουν στους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους που συχνάζουν σε παντοδύναμες Στοές και Λέσχες. Όταν μια (αριστερή) αξιωματική αντιπολίτευση ξεπέφτει τόσο πιο χαμηλά ακόμα κι από τέτοια επίπεδα, κάτι σάπιο τρώει τον οργανισμό της, χλευάζοντας κάθε ιδέα περί ηθικού πλεονεκτήματος.

Οπτική Γωνία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντι ράμα μητσοτάκης

Πολιτικό επταήμερο / Η δύσκολη φιλία του πρωθυπουργού με τον Έντι Ράμα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στα Τίρανα για να κάνει «επίθεση φιλίας» στον Αλβανό ομόλογό του κι εκείνος την ίδια μέρα δήλωσε ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε. εξαπατώντας, ενώ η Αλβανία θα μπει με την αξία της. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
φλωρος

Βασιλική Σιούτη / Έχει αντίπαλους ο στρατηγός Φλώρος;

Αυτό αποκάλυψε ένα μυστηριώδες άρθρο εναντίον του που ανέβηκε για λίγες ώρες στο διαδίκτυο και μετά αποσύρθηκε, αφού πρόλαβε να αναπαραχθεί και να ταράξει την ήδη αναστατωμένη πολιτική ζωή της χώρας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ