Η λεβέντικη εξαθλίωση του ΕΛΤΑ Courier Χανίων

Η λεβέντικη εξαθλίωση του ΕΛΤΑ Courier Χανίων Facebook Twitter
0ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ
κάτι βιβλία από Αθήνα, να έρθουν σε ένα προάστιο, 10 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, όπου παραθερίζω. Για λόγους αψυχολόγητους, ο αποστολέας (το εξαιρετικό online βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, που διαθέτει ένα θησαυρό από εκδόσεις που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού― οργανισμών, συλλόγων και Ιδρυμάτων), το έστειλε με τα ΕΛΤΑ Courier.

Νιώθω δυσπιστία (αν όχι αποστροφή) για οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία. Το Ελληνικό Δημόσιο είναι υπερφορτωμένο με οκνούς, κακότροπους και ανίκανους ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους, σα να σού κάνουν χάρη και συνηθέστατα έχουν προσληφθεί με ρουσφέτια και αδιαφανή κριτήρια. Είναι ένας εφιάλτης, να περιμένεις σε μια κρατική ουρά. Ειδικά στα νοσοκομεία, η κατάσταση αγγίζει τα όρια ενός κοινωνικού εγκλήματος, ανεπίλυτου και ατιμώρητου από γενέσεως ελληνικού κράτους, για το οποίο όλοι αδιαφορούν και όλοι σφυρίζουν κλέφτικα. Συναντάς, ορισμένα σπάνια πρόσωπα που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους σε αυτό το βομβαρδισμένο τοπίο, και σού έρχεται να τούς φιλήσεις τα χέρια.

Τι να περιμένεις λοιπόν για «πολυτελείς» κρατικές υπηρεσίες όπως ένα δέμα στα Χανιά! Ποιός δίνει δεκάρα!

Έχει όμως πλάκα να ψάχνεις πού και πού ψύλλους στ'  άχερα. Ιδίως στ΄ άχερα μιας λεβεντογέννας (γέλια πολλά).

Επειδή τα ψωριάρικα ΕΛΤΑ θέλουν και φούντα με μαργαριτάρι, συνοδεύουν πλέον κάθε αποστολή με λεπτομερή ονλάιν ενημέρωση. Έτσι γνωρίζω ότι το δέμα κατέφτασε στο ΚΤΕΠ Χανίων πέντε μέρες πριν. Έκτοτε, ακινησία γαϊδάρου που πεισμάτωσε.

«Μιλήστε μας» έγραφε ένα pop up κάθε που έμπαινα να τσεκάρω αν ο γάιδαρος εδέησε να ξεκινήσει. Άντε, να στείλω ένα ευγενικό σημείωμα. Δεν απαντήθηκε ποτέ.

Άρχισα να τηλεφωνώ. Πήρα 5 φορές, σε ανάκατες ώρες. Το άφησα έως και 10 λεπτά. Δεν απαντήθηκε ποτέ.

Μπήκα τότε να δω στα google maps τη διεύθυνση, να πάω εγώ να το πάρω- κι εκεί έπεσα στα σχόλια των ομοιοπαθούντων. Κόλαση. Εκεί κατάλαβα ότι το έγκλημα δεν είναι στιγμιαίο, αλλά διαρκές.

Η λεβέντικη εξαθλίωση του ΕΛΤΑ Courier Χανίων Facebook Twitter
Ζζζζζ... Το ΕΛΤΑ Courier Χανίων

Παραθέτω μερικά:

Η χειρότερη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. Δεν απαντούν ποτέ στο τηλέφωνο και απλώς σας ενημερώνουν ότι η παράδοση δεν είναι δυνατή επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί σας και πρέπει να πάτε να το παραλάβετε! ― Μπαμπης Λάμπης

Έλαβαν το δέμα από το Ηνωμένο Βασίλειο. ΔΕΝ με ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ γι' αυτό. Μετά από 3 εβδομάδες έστειλαν το δέμα πίσω, χωρίς καν να προσπαθήσουν να το παραδώσουν. Δεν παίρνουν τηλέφωνο. Τους είπε κανείς ότι είναι 21ος αιώνας;;; ― Ζ Νοrge

► Ακόμα αναμονή - 12 ημέρες αφότου πήραν το δέμα ― Þórður Birgisson

► Ένα ταχυδρομικό περιστέρι  θα είναι πιο αξιόπιστο. Μακρυά! ― Γιάννης Τσοκάνης

Αναμφισβήτητα η χειρότερη εταιρεία ταχυμεταφορων στη χώρα! Δυο παραγγελίες από διαφορετικά καταστήματα έχουν φθάσει στην πόλη εδώ και δέκα μέρες, σύμφωνα με το σύστημά τους και δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια επικοινωνίας. Έχω καλέσει δεκάδες φορές χωρίς να απαντήσει φυσικά κάποιος! Μίλησα με τα καταστήματα από τα οποία παρήγγειλα, οι ίδιοι παραδέχτηκαν πως η εν λόγω "εταιρία" αποτελεί έναν από τους χειρότερους συνεργάτες τους και ούτε στους ίδιους σήκωναν τηλέφωνα! Όταν αναγκάστηκα μετά από δυο εβδομάδες να παραλάβω ο ίδιος τα αντικείμενά μου, οι υπάλληλοι ήταν αγενεστατοι και ειρωνικοί. Δυστυχώς ενώ θα έπρεπε ο κάθε ένας ξεχωριστά εκεί μέσα να ντρέπεται για την απαράδεκτη εξυπηρέτηση. Αντ' αυτού συνεχίζουν την αναίδειά τους και με έκριναν γιατί τόσο καιρό δεν πήγα ο ίδιος να το παραλάβω αφού ήξερα πως είναι στο κατάστημα. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την ύπαρξη αυτής της "εταιρείας" , ειδικά όταν υπάρχουν τόσο άξιοι ανταγωνιστές.― Nick Aronis

Εάν κάποιος από τους αρμόδιους δεν έχει καταλάβει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ για τον ΕΛΤΑ και τα άλλα καταστήματα του στην Ελλάδα...τότε λυπάμαι... Ειλικρινά...έχουν τόσο μέσον αυτές οι δύο αδιάφορες κι αναιδεις κυρίες που βρίσκονται πίσω από τον γκισέ και όλο μιλούν, τρώνε ή μασούν τσίχλα αδιαφορώντας για τα τηλέφωνα που κτυπούν; Ποια πολιτική τοπική οργάνωση τους έχει τοποθετήσει και το έχουν σιγουράκι την θέση ώστε να μην ιδρώνει το αυτί τους για τα πολλές εκατοντάδες παράπονα ; Κι εσείς οι προϊστάμενοι ; Δεν ντρέπεστε; Σε ποια τοπική κι εσείς ανήκετε ; ― Aπόστολος Αντωνάκης
 

Ο,τι χειρότερο. Το δέμα μου έχει φτάσει σχεδόν μια βδομάδα ακόμα δεν έχει παραδοθεί και αποφασίζω να πάω να το πάρω από μόνη μου . Μπαίνω στο Google λέει ότι είναι ανοιχτά μέχρι τις 14.00 Παω 1 παρα και είναι κλειστά. Έλεος ― Ευτυχία Αλυφαντή
 

► Θα ντρεπόμουν να πω ότι δουλεύω στα ΕΛΤΑ. Τα πακέτα φτάνουν, μένουν εκεί 5-6 μέρες, δεν ειδοποιούν κανέναν και μετά τα στέλνουν πίσω. Τηλέφωνα δεν τα σηκώνουν ή στο κλείνουν στη μούρη. Πως γίνεται να υπάρχει ακόμα αυτή η εταιρία.Το δημοσιουπαλληλικι πάει συνεφο, κηφηνες. ― Νικος Δ.
 

46 τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Δήθεν απασχολειμενο το τηλέφωνο. Όποτε καλούσε δεν απαντούσε κανείς. Αισχος. ― Εμμανουήλ Σπανουδάκης
 

► Δεν ξέρω αν υπάρχει χειρότερη εταιρεία. Στέλνουν μήνυμα στο Viber ότι πέρασαν από το σπίτι και ζητούν να τους πάρεις τηλέφωνο σε ένα νούμερο το οποίο δεν είναι ποτέ διαθέσιμο.... Δεν σηκώνουν ποτέ το τηλέφωνο αυτό, ούτε το άλλο το οποίο φέρονται ότι έχουν. Το δε μήνυμα στο Viber δεν μπορεί να απαντηθεί..... Πριν λίγο και μετά από τέσσερις ημέρες από την ημέρα που έπρεπε να παραληφθεί το δέμα, τηλεφώνησε ο διανομέας και είπε ότι ήταν..... έξω από το σπίτι μου! Όταν τον ρώτησα γιατί δεν πήρε τηλέφωνο πριν ώστε να βεβαιωθεί ότι είμαι εκεί...... έλεγε κάτι ασυναρτησίες και προσπάθησε με ύφος επιτημητικό να δικαιολογήσει το ότι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο... Αυτή η εταιρεία πρέπει να ελεγχθεί από τους αρμόδιους αμέσως και να της επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις..... ―Αντώνιος Βανδουλάκης


Σταματώ να αντιγράφω άλλους μύδρους, βλαστήμιες και κατάρες― είναι 641 εν συνόλω, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Ομολογώ διάβασα τα πρώτα με κάποια ανακούφιση, γιατί διαπίστωσα ότι δεν είμαι κάνας ψυχάκιας που αρπάζεται με το παραμικρό. Ακόμη και τώρα δεν είμαι οργισμένος. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, από αυτό το κράτος – αν και έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο κατάστημα, σέρνει τα πρωτεία της αθλιότητας.

Δύο πραγματα θέλω μονο να ρωτήσω:

Αφού οι καταγγελίες είναι βροχή τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο, γιατί κανένας αρμόδιος δεν φρόντισε να το λύσει;  Αυτή δεν είναι η θεάρεστη εργασία του; Ή μήπως και ο αρμόδιος αμολάει καλούμπα;

Γιατί το έξοχο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ δεν στέλνει τα βιβλία του με μια άλλη υπηρεσία; Από όλο τον κόσμο έρχονται πια και τα ογκωδέστερα πακέτα μέσα σε 2-3 μέρες; Γιατί συνδέει τη μοίρα του με μια ψωραλέα υπηρεσία;

Ξέρω ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να λύσουμε, επαναλαμβάνω, με πρώτιστο την Υγεία. Αλλά καλό θα ήταν τους αποθρασυμένους, αγενείς, ανίκανους δημόσιους υπαλλήλους να τούς καταδείχνουμε όπου και όπως μπορούμε. 

Οι παθογένειες  του κράτους πρέπει να εκτίθενται στο φως, από τις μεγαλύτερες έως τις μικρότερες. Και μέχρι να λυθούν οι μεγάλες, να λύνουμε τις μικρές.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράμμα ενός μαρξιστή κρατούμενου στις ρωσικές φυλακές

Οπτική Γωνία / Γράμμα ενός μαρξιστή κρατούμενου στις ρωσικές φυλακές

«Συνέθεσα σταδιακά ένα είδος εγκυκλοπαίδειας ανθρώπινων τύπων και ιστοριών ζωής, με βάση την οποία θα μπορούσα, κάποια στιγμή, να γράψω ένα αρκετά καλό βιβλίο». Ο Ρώσος κοινωνιολόγος και ακτιβιστής Μπόρις Καγκαρλίτσκι έστειλε από το κελί του μια επιστολή στο αμερικανικό αριστερό περιοδικό Jacobin, περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησης από φυλακή σε φυλακή.
THE LIFO TEAM
Η αβάσταχτη κοινοτοπία του ελληνικού «συντηρητισμού»

Λοξή Ματιά / Η αβάσταχτη κοινοτοπία του ελληνικού «συντηρητισμού»

Βλέπουμε ότι η πορεία προς τις ευρωεκλογές δεν επιτρέπει άλλους διαλόγους. Όσοι συζητούν πολιτικά είναι μειοψηφικοί ή εκτός κύριου ρεύματος, ενώ οι πολλοί στέκουν αδιάφορα στο πλάι, περιμένοντας το χάζι της μάχης των αρχηγών στο TikTok.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
«Πάντα μπορεί να οξυνθεί η κρίση, ειδικά από δύο ακροδεξιές κυβερνήσεις όπως του Ιράν και του Ισραήλ»

Διεθνή / «Πάντα μπορεί να οξυνθεί η κρίση, ειδικά από δύο ακροδεξιές κυβερνήσεις όπως του Ιράν και του Ισραήλ»

Μια διεξοδική συζήτηση για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις πολλές της προεκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς με τον 38χρονο Ιρανό δημοσιογράφο, ακτιβιστή και πολιτικό πρόσφυγα Σιαβάς Σαχαμπί, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οι «λαμπεροί» υποψήφιοι που δεν λάμπουν στην Ευρωβουλή

Βασιλική Σιούτη / Οι «λαμπεροί» υποψήφιοι που δεν λάμπουν στην Ευρωβουλή

Οι «λαμπεροί» υποψήφιοι που έχασαν το φως τους στην Ευρωβουλή και τα παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα. Υπάρχει ωστόσο ακόμα χρόνος για ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, που θα διαχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Το Κοσσυφοπέδιο, η Ντόρα, η Ευρώπη και οι αντιδράσεις

Βασιλική Σιούτη / Το Κοσσυφοπέδιο, η Ντόρα, η Ευρώπη και οι αντιδράσεις

Τι σημαίνει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κοσσυφοπέδιο; Τι εισηγήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί την επαίνεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ποιες αντιδράσεις υπάρχουν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο διευθυντής των «Financial Times» στη LiFO: «Οι επιστροφές είναι δύσκολες στην πολιτική, ιδίως για τους πρώην πρωθυπουργούς»

Οπτική Γωνία / Ο διευθυντής των «Financial Times» στη LiFO: «Οι επιστροφές είναι δύσκολες στην πολιτική, ιδίως για τους πρώην πρωθυπουργούς»

Ο Πίτερ Σπίγκελ, επικεφαλής των «Financial Times» στις ΗΠΑ και ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους στον κόσμο, μιλά για την τραγωδία στα Τέμπη και τον Κ. Μητσοτάκη, σχολιάζει το rebranding του Τσίπρα, την εκλογή Κασσελάκη αλλά και τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι δραματικές;

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι συνέπειες μπορεί να είναι δραματικές

Τρεις ακαδημαϊκοί αναλύουν τις επιπτώσεις μιας γενικευμένης σύγκρουσης για τον κόσμο και την Ελλάδα και επιχειρούν μια ιστορική αναδρομή, όταν οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ, το Ιράν και την Υεμένη ήταν ασυνήθιστα θετικές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πλατείες

Ρεπορτάζ / Τέσσερις ιστορικές πλατείες της Αθήνας αλλάζουν πρόσωπο

Στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου τέσσερις ιστορικές πλατείες αναμορφώνονται και πρασινίζουν. Ποια θα είναι η νέα τους εικόνα και πότε θα τη δούμε; Μια πρόγευση για το τι θα συμβεί, μέσα από φωτορεαλιστικές αποτυπώσεις.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ