Ελλάδα: Δάση, αυθαίρετα και ενεργειακές κοινότητες στο νέο πολυνομοσχέδιο

Περιβάλλον: Πολυνομοσχέδιο για δάση, αυθαίρετα, ενεργειακές κοινότητες Facebook Twitter
Το πολυνομοσχέδιο έχει εξαγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό και κατά το υπουργείο οι αλλαγές, που αφορούν όλες τα προαναφερθέντα πεδία, συμπυκνώνονται σε δέκα μεταρρυθμίσεις. Φωτ.: SOOC
0


ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που τέθηκε στη δημόσια διαβούλευση. Τι προβλέπει για τη διαχείριση των νερών της Θεσσαλίας, για την προστασία των δασών, για τις Ενεργειακές Κοινότητες που θα φτιάξουν οι δήμοι, για τα αυθαίρετα και την ανθεκτικότητα των πόλεων έναντι της κλιματικής αλλαγής;

Μικρές και μεγάλες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο, κατά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα αντιμετωπίσει τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε τέσσερις τομείς: τη διαχείριση των υδάτων, τη διαχείριση των δασών, την αστική ανθεκτικότητα στις νέες κλιματικές συνθήκες που δημιουργούνται, την αυθαίρετη δόμηση και την ενέργεια. Στο νομοθέτημα περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις για τις ρευματοκλοπές και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Το πολυνομοσχέδιο έχει εξαγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό και κατά το υπουργείο οι αλλαγές, που αφορούν όλες τα προαναφερθέντα πεδία, συμπυκνώνονται σε δέκα μεταρρυθμίσεις.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τη δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων από τους δήμους σε κάθε περιφέρεια της χώρας μέσα από το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Απόλλων». Οι ενεργειακές κοινότητες που θα δημιουργηθούν θα υποστηρίξουν τις ενεργειακές ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών.

Τι θα γίνει με τη διαχείριση υδάτων της Θεσσαλίας

Δημιουργείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε. που θα αναλάβει να επιλύσει το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία. Στον νέο οργανισμό θα μεταβιβαστούν οι πολυδιασπασμένες αρμοδιότητες που υπήρχαν για τα νερά της Θεσσαλίας, οι οποίες ανήκαν σε πολλούς και διαφορετικούς φορείς, δηλαδή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την περιφέρεια και σε δεκάδες οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, πολλοί εκ οποίων είχαν, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, προβληματική λειτουργία.

Περιβάλλον: Πολυνομοσχέδιο για δάση, αυθαίρετα, ενεργειακές κοινότητες Facebook Twitter
Δημιουργείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε. που θα αναλάβει να επιλύσει το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία. Φωτ.: Νίκος Παλαιολόγος/ SOOC

Ο νέος οργανισμός θα αναλάβει την εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας, όπως επίσης και την εκπόνηση  master plan για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπό την ευθύνη του θα έχει επίσης τον σχεδιασμό, την  κατασκευή και τη συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων, πλην των στρατηγικών έργων που εκτελούνται από το υπουργείο Υποδομών, όπως επίσης και την κατασκευή, τον έλεγχο, τη συντήρηση και τη διοίκηση εγγειοβελτιωτικών έργων και δικτύου άρδευσης, με καθολική διαδοχή των αντίστοιχων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Φεύγει από τους δήμους η αρμοδιότητα των καθαρισμών και της συντήρησης των φρεατίων

Στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ περνάνε οι καθαρισμοί φρεατίων. Ειδικότερα, η ευθύνη για τα όμβρια ύδατα, δηλαδή για τα φρεάτια και τους αγωγούς, περνάει κεντρικά στις δύο εταιρείες. Δηλαδή οι επιδιορθώσεις, οι καθαρισμοί συντήρησης και λειτουργίας των φρεατίων και αγωγών, που σήμερα βρίσκονται υπό τη διαχείριση των δήμων, περνάνε στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, στις αντίστοιχες περιοχές ευθύνης της καθεμίας. Η ρύθμιση γίνεται γιατί υποστηρίζεται ότι έτσι θα λειτουργούν ως ένα ενιαίο δίκτυο με υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας και με δυνατότητα σχεδιασμού στο μέλλον ενεργητικής διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων στα δύο μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα της χώρας.

Οι αλλαγές για τον έλεγχο και τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται και οι αλλαγές που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Ενέργειας για την αυθαίρετη δόμηση. Η παρακολούθηση του δομημένου περιβάλλοντος, του εντοπισμού και της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών περνάει σε μια κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αυτή η υπηρεσία δεν θα έχει μόνο τις παραπάνω αρμοδιότητες, αλλά θα εξοπλιστεί με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας για να μπορεί να εντοπίσει τα αυθαίρετα. Θα διαθέτει δηλαδή drones, δορυφορικές λήψεις και αεροφωτογραφίες. Θα συνδέεται επίσης με την εφαρμογή e-adeies αλλά και με ένα σύστημα αυτόματου εντοπισμού κάθε νέου αυθαίρετου κτίσματος, ούτως ώστε να είναι εφικτή η ταχύτατη καταγραφή, ο έλεγχος και η κατεδάφιση κάθε νέου αυθαιρέτου κτίσματος. Προβλέπεται επίσης η προτεραιοποίηση των κατεδαφίσεων. Θα προτάσσονται όλα τα νέα αυθαίρετα κτίσματα, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός παλαιότερων αυθαιρέτων τα οποία θα επιλέγονται με πολεοδομικά, χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.  

Το σχέδιο για τη διαχείριση των δασών

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται και οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία και τη διαχείριση των δασών. Στόχος είναι να ξεκινήσει η ενεργητική διαχείριση των ελληνικών δασών και προπαντός εκείνων των δασικών οικοσυστημάτων στη νότια Ελλάδα, περιοχή περισσότερο ευάλωτη στην κλιματική κρίση, που είναι εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς καμία διαχείριση. Και αυτό, ώστε να αρχίσουν να απομακρύνονται οι τεράστιες ποσότητες εύφλεκτης υπερβάλλουσας βιομάζας που έχουν συσσωρευτεί σε αυτά, με ταυτόχρονη ανάπτυξη της οικονομίας του δάσους.

Για τον σκοπό αυτό καθιερώνεται η επιδότηση της απομάκρυνσης της βιομάζας, με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση Υβριδικών Σχημάτων Συνεργασίας δασικών συνεταιρισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων που μεταποιούν βιομάζα (για παραγωγή προϊόντων ξύλου, πέλετ, ενέργειας κ.λπ.), που υπό την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας θα αναλάβουν να εφαρμόσουν σύγχρονες διαχειριστικές μελέτες οι οποίες καθιστούν τα δάση παραγωγικά, προφυλάσσοντάς τα ταυτόχρονα –κατά το δυνατό– από τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ποια θα είναι η συμβολή των δασεργατών

Η δυνατότητα άμεσης μαζικής κινητοποίησης δασεργατών και των μηχανημάτων τους, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, με τη δημιουργία συστήματος ενεργοποίησης των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας σε περίπτωση μεγάλων δασικών πυρκαγιών (megafires), για τη δημιουργία μεγάλων αντιπυρικών ζωνών που ενισχύουν καταλυτικά το έργο της Πυροσβεστικής, όταν οι πυρκαγιές αποκτούν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχουν μεγάλα μέτωπα και πολυήμερη διάρκεια.

Περιβάλλον: Πολυνομοσχέδιο για δάση, αυθαίρετα, ενεργειακές κοινότητες Facebook Twitter
Kαθιερώνεται η επιδότηση της απομάκρυνσης της βιομάζας, με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση Υβριδικών Σχημάτων Συνεργασίας δασικών συνεταιρισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Φωτ.: Αλέξανδρος Γριμάνης/ SOOC

Κλιματική κρίση και πόλεις

Λόγω των νέων δεδομένων που δημιουργεί στα αστικά περιβάλλοντα η κλιματική αλλαγή, με μια σειρά ρυθμίσεων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δίνονται νέες ευθύνες στους δήμους. Καταρχάς θεσμοθετείται Εθνική Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας, η οποία θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα Στρατηγικά Σχέδια και Σχέδια Δράσης που θα πρέπει να εκπονήσουν οι δήμοι. Μέσα από αυτά τα σχέδια θα γίνεται η διερεύνηση και η διάγνωση του βαθμού ανθεκτικότητας μιας πόλης. Θα περιγράφονται οι προτεραιότητες πολιτικής και οι διατομεακές συνεργασίες για την ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθοριστεί ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο χωρικών παρεμβάσεων, δράσεων και συνεργασιών για την πόλη, με στόχο την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων καθώς και των προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον, όπως είναι, για παράδειγμα, οι προβληματικές υποδομές και το γερασμένο κτιριακό απόθεμα. Στο σχέδιο αυτό θα περιγράφεται το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και αναπροσαρμογής.

Οι ενεργειακές κοινότητες των δήμων

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τη δημιουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων από τους δήμους σε κάθε περιφέρεια της χώρας μέσα από το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Απόλλων». Οι Ενεργειακές Κοινότητες που θα δημιουργηθούν θα υποστηρίξουν τις ενεργειακές ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών. Το πρόγραμμα προβλέπει την αξιοποίηση μεγάλων επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που θα τροφοδοτούν με φθηνή ηλεκτρική ενέργεια την κατανάλωση μεγάλων Ενεργειακών Κοινοτήτων, οι οποίες θα συσταθούν για την εφαρμογή του.

Αυστηρά μέτρα κατά των ρευματοκλοπών

Καθιερώνονται αυστηρά μέτρα κατά των ρευματοκλοπών και των στρατηγικών κακοπληρωτών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, με στόχο τη μείωση των επιβαρύνσεων που υφίσταται ο μέσος καταναλωτής ηλεκτρικού ρεύματος από τα φαινόμενα αυτά. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η υποχρέωση προσκόμισης νέας υπεύθυνης δήλωσης του αδειούχου ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη αν αλλάξει ο φορέας επιχείρησης, αλλά και η αφαίρεση επαγγελματικής άδειας ηλεκτρολόγου σε περίπτωση συμμετοχής σε ρευματοκλοπή. Θεσμοθετείται επίσης η δυνατότητα του ΔΕΔΔΗΕ να λαμβάνει πληροφορίες από την ΑΑΔΕ για φορολογικά στοιχεία απαραίτητα για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών και τίθεται ρητός χρόνος παραμονής στην καθολική υπηρεσία (τέσσερις μήνες), για μη ευάλωτους καταναλωτές ρεύματος που δεν πληρώνουν τον λογαριασμό τους.

Αύξηση ηλεκτρικού χώρου για έργα ΑΠΕ

Αυξάνεται ο ηλεκτρικός χώρος για έργα ΑΠΕ αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης. Θεσπίζονται μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου ηλεκτρικού χώρου, με στόχο την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται –μεταξύ άλλων– η δυνατότητα περιορισμών στην έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο από έργα ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο), ενώ ενθαρρύνεται η αυτοπαραγωγή και αυτοκατανάλωση που στηρίζεται σε έργα ΑΠΕ και καθιερώνεται η τηλεποπτεία και τηλεδιαχείριση μεγάλου αριθμού σταθμών ΑΠΕ από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Περιβάλλον: Πολυνομοσχέδιο για δάση, αυθαίρετα, ενεργειακές κοινότητες Facebook Twitter
Στόχος είναι να ξεκινήσει η ενεργητική διαχείριση των ελληνικών δασών και προπαντός εκείνων των δασικών οικοσυστημάτων στη νότια Ελλάδα, περιοχή περισσότερο ευάλωτη στην κλιματική κρίση, που είναι εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς καμία διαχείριση. Φωτ.: Θωμάς Γιωτόπουλος/ SOOC

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Για την επιτάχυνση της προώθησης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και την ταχύτερη αξιοποίηση του εθνικού αιολικού θαλάσσιου δυναμικού παρέχεται η δυνατότητα στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων να πραγματοποιεί η ίδια ή μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού έρευνες και μετρήσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη των νέων πάρκων και ενισχύεται σημαντικά σε προσωπικό για την προώθηση των νέων αρμοδιοτήτων της.

Βροχή σχολίων

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζει ότι στο πολυνομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση «συμπεριλαμβάνονται νευραλγικές μεταρρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως αυτή για τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, αλλά και για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη». Υποστήριξε ακόμη ότι «οι ενδιαφερόμενοι για τα πολλαπλά και σημαντικά θέματα που καλύπτει το νομοσχέδιό μας έχουν πλέον όλα τα δεδομένα στη διάθεσή τους για να διατυπώσουν βάσιμα και εμπεριστατωμένα τα σχόλιά τους».

Το ενδιαφέρον επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το νομοσχέδιο είναι πολύ μεγάλο και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται βροχή σχολίων στη δημόσια διαβούλευση.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δάση: Πώς θα προστατευτούν; Η νέα μεταρρύθμιση του ΥΠΕΝ

Ρεπορτάζ / Πώς θα προστατευτούν τα δάση; Η νέα «δασική μεταρρύθμιση» και το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας

Να αλλάξει ρότα στην πολιτική διαχείρισης των δασών με μία νέα νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τι περιλαμβάνει η νέα «δασική μεταρρύθμιση» και ποιο είναι το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων για την τρέχουσα περίοδο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τι δεν κάνει καλά η Ελλάδα με τις πυρκαγιές― και τα ρεκόρ Πατούλη

Ρεπορτάζ / Τι δεν κάνει καλά η Ελλάδα με τις πυρκαγιές – και τα ρεκόρ Πατούλη

Τις τελευταίες μέρες που μαίνονται οι πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα τα μαύρα ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Τι πάει τόσο στραβά; Και πόσο πιο προκλητικός μπορεί να γίνει ο Γιώργος Πατούλης, όταν το μόνο που έκανε τις τελευταίες μέρες ήταν να αυξήσει τις δαπάνες για events και shows της περιφέρειας Αττικής στο ποσό των 9,3 εκ. ευρώ;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πισίνες: Το χειμερινό μακροβούτι της εφορείας και το θαλασσινό νερό  

Ελλάδα / Το χειμερινό μακροβούτι της εφορίας στις παράνομες πισίνες

Στο στόχαστρο της εφορίας έχουν μπει οι παράνομες πισίνες, ενώ παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού έβγαλε στη διαβούλευση ρύθμιση με την οποία επιτρέπει για πρώτη φορά τη χρήση θαλασσινού νερού στις πισίνες των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο Δικαστής Ντρεντ, ο Γουόλτερ Γουάιτ και το «σύνδρομο Τόνι Σοπράνο» ανάμεσα στους θαυμαστές του Τραμπ

Οπτική Γωνία / Ο Δικαστής Ντρεντ, ο Γουόλτερ Γουάιτ και το «σύνδρομο Τόνι Σοπράνο» ανάμεσα στους θαυμαστές του Τραμπ

Οι αφηγήσεις που προορίζονται να αναδείξουν τους κινδύνους του φασισμού, της παθολογικής σκληρότητας ή του υπερφίαλου εγωισμού καταλήγουν να παρερμηνεύονται από εκείνους που αντιμετωπίζουν τη σκληρότητα και τον εγωισμό ως αρετές.
THE LIFO TEAM
H προληπτική προσαγωγή της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου: Ένα νομικά έωλο μέτρο

Οπτική Γωνία / H προληπτική προσαγωγή της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου: Ένα νομικά έωλο μέτρο

«Πρόκειται για ξεκάθαρα αντισυνταγματική πρακτική που χρησιμοποιείται ευρέως από την ΕΛΑΣ τα τελευταία χρόνια, ακυρώνοντας στην πράξη το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ελίνα Καλιτζάκη: Η Gen Z έχει τη δική της προσωπικότητα

Social Media / «Μπορείς να επηρεάσεις πολύ την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου στο TikTok»

Η make up artist και influencer Ελίνα Καλιτζάκη μιλά για την προσοχή που απαιτείται σχετικά με όσα προβάλλoνται στους χρήστες των social media, αλλά και για το αν τελικά θυσιάζονται όλα στον βωμό των πωλήσεων και των views.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Αιολικά στα Βαρδούσια Όρη: Όταν το κράτος αναιρεί το κράτος

Ρεπορτάζ / Αιολικά στα Βαρδούσια Όρη: Όταν το κράτος αναιρεί το κράτος

Σε μια προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura έπεσαν οι υπογραφές για να κατασκευαστεί ένας αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, παρόλο που υπήρξε βροχή αρνητικών γνωμοδοτήσεων από φορείς και υπηρεσίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ποιες θα είναι οι συνέπειες από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ;

Διεθνή / Ποιες θα είναι οι συνέπειες από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ;

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρεσβευτής–σύμβουλος του ΥΠΕΞ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, εξηγεί στη LiFO τις ευρύτερες γεωπολιτικές προεκτάσεις της κρίσης στη Συρία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
The room next door και όσα αποφεύγουμε να συζητάμε

Ακροβατώντας / «The room next door» και όσα αποφεύγουμε να συζητάμε

Αξιοπρεπής θάνατος δεν είναι μόνο η δυνατότητα ενός ασθενούς σε τελικό στάδιο να επιλέξει ελεύθερα μια ένεση ή ένα χάπι που θα τον οδηγήσει στο οριστικό τέλος. Προηγούνται αρκετά στάδια. Μη αξιοπρεπής θάνατος είναι πολύ περισσότερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πόσο αρρωστημένη είναι η «αγία ελληνική οικογένεια»;

Newsroom / Πόσο αρρωστημένη είναι η «αγία ελληνική οικογένεια»;

Η υπόθεση του 45χρονου αστυνομικού της Βουλής προκαλεί αποτροπιασμό με τις καταγγελίες της 35χρονης συζύγου του για την κακοποίηση τόσο της ίδιας όσο και των ανήλικων παιδιών τους. Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον Μάκη Πολλάτο και τη Βάνα Κράβαρη τις πτυχές μιας σκοτεινής ιστορίας και για όσα κρύβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής οικογένειας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ