ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γάλα κατσικίσιο
  • 3 αυγά
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ενώνουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το σιμιγδάλι και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.
  2. Βράζουμε το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό το ρίχνουμε στη λακκούβα μαζί με τα αυγά χτυπημένα.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ρίχνουμε το αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε καλά από κάτω προς τα μέσα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και σιμιγδάλι.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και το περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών, φροντίζοντας να έχουν το ίδιο πάχος τα φύλλα.
  6. Απλώνουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 30 έως 60 λεπτά.
  7. Τα κόβουμε σε λωρίδες και τα τεμαχίζουμε ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στις χυλοπίτες.
  8. Τις απλώνουμε πάνω σε καθαρό βαμβακερό ύφασμα από 2 έως 4 ημέρες.
  9. Τις μεταφέρουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Έτσι, διατηρούνται 6 μήνες.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα