ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουταλιές σκόνη dashi*
  • 3 κουταλιές miso κίτρινο*
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 4 τεμάχια dumplings κοτόπουλο*
  • 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα
  • 100 γρ. udon noodles*
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιαντρο

 

*Προϊόντα που θα βρούμε σε καταστήματα με έθνικ φαγητά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το πράσινο κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φρέσκο κόλιαντρο και τα dumplings, και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 περίπου λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα dumplings, συνεχίζουμε το βράσιμο για 4 λεπτά, γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα