ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ. μύδια με το κέλυφος
  • 300 γρ. κυδώνια
  • 300 γρ. γυαλιστερές
  • 300 γρ. αχηβαδάκια
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και όλα τα θαλασσινά, τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει πολύ καλά με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι, έως ότου είναι al dente.
  5. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα για να απορροφήσουν τη θαλασσινή γεύση της.
  6. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με τα θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να μη σουρώσουμε τα ζυμαρικά αλλά να τα αφαιρέσουμε με τσιμπίδα και να τα προσθέσουμε αμέσως στη σάλτσα, την οποία το νερό του βρασμού τους θα χυλώσει.