ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. φιλέτο ψαριού λαβράκι κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. πάστα κίτρινου κάρι (από ασιατικό σούπερ-μάρκετ)
  • 70 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 lt γάλα καρύδας
  • 150 γρ. ζάχαρη από κοκοφοίνικα (palm sugar)
  • 50 γρ. fish sauce
  • 100 γρ. tamarind
  • 500 γρ. noodles ρυζιού
  • 4 τεμ. αυγό πίκλα
  • 100 γρ. τσίλι φρέσκο
  • 300 γρ. φασόλια Haricots
  • 1 μάτσο βασιλικός
  • 100 γρ. ξίδι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σόγια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα κόβουμε στα δύο.
  2. Σε κατσαρολάκι με νερό βράζουμε τα αυγά για 5 λεπτά και τα κρυώνουμε.
  3. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ξίδι, ζάχαρη και σόγια. Βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Σε γουόκ (wok), σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και την πάστα κάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.
  5. Προσθέτουμε την palm sugar και το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και να διαλυθεί η palm sugar.
  6. Προσθέτουμε τα φασόλια, το τσίλι, τα φύλλα βασιλικού και τα noodles ρυζιού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσουν τα noodles και να είναι al dente.
  7. Προσθέτουμε το ψάρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για 5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί.
  8. Προσθέτουμε το tamarind και τη fish sauce και κουνάμε το wok με κυκλικές κινήσεις.
  9. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ, βάζοντας από πάνω τα αυγά πίκλες κομμένα καθένα σε 4 κομμάτια.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα