Ο οργασμός των σεφ

Ο οργασμός των σεφ Facebook Twitter
Vardis
0

* Ηέκπληξη του καλοκαιριού έρχεται από ταΒόρεια Προάστια. Το γνωστό βραβευμένογαλλικό εστιατόριο Vardisτου ξενοδοχείου Πεντελικόν άλλαξε τηνφιλοσοφία της κουζίνας του. Έκανε στροφήστις ελληνικές γεύσεις. Ο καινούργιοςσεφ Αστέριος Κουστούδης εμπνέεται απότις παραδοσιακές συνταγές και συνθέτειένα γευστικό ελληνοπρεπές μενού. Τριλογίαφάβας -παντζάρι, μάραθο, κόκκινη πιπεριά-μεγαρίδες σχάρας,καραβίδεςσοτέ σταμναγκάθι με ντομάτα και ταλιατέλεςκαρότου, αλλά και λαβράκισχάρας με φινόκιο, καιμπάμιες με λιαστή ντομάτα. Τα εξαιρετικήςποιότητας υλικά και προϊόντα τηςελληνικής γης αναδεικνύονται μεδημιουργικές πινελιές. Η νόστιμη ελληνικήκουζίνα σε κερδίζει με την πρώτη μπουκιά.

*Hσεφ Νένα Ισμυρνόγλου επιστρέφει σταπαλιά της λημέρια. Θα τη βρείτε ναμαγειρεύει με κέφι στο κηφισιώτικοεστιατόριο Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης.Στο ανανεωμένο μενού δίνει στις σάλτσεςτης και στις μαρινάδες της τη γευστικήένταση από φρούτα και λαχανικά.

*Ανέχετε διάθεση για καλό φαγητό υψηλώνπροδιαγραφών, φινετσάτο περιβάλλον καιόλα αυτά σε ένα μπαλκόνι πάνω στονΑργοσαρωνικό, η Γαλάζια Hytraάνοιξε και σας περιμένει. Μετακόμισεκαι φέτος, για να καλοκαίρι, από τουΨυρρή στη Βουλιαγμένη, στο AstirPalace.OΣτέφανος Κολιμάδης μαγειρεύει στηνκουζίνα υπό τις οδηγίες του τριάστερουMartín Berasategui. Έχουν δουλέψει σε ελληνικέςγεύσεις δημιουργώντας απλά πιάτα όπουτα φυσικά αρώματα έχουν τον πρώτο λόγο.Το περιβάλλον είναι ευχάριστο με μοντέρνααλλά λιτή διακόσμηση. Μια επιλογή γιαξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές. Ανέχει και φεγγάρι, ακόμα καλύτερα.

*ΟΣτόλος ο πολεμικός -ένα πρώην οινομαγειρείογια πρόσφυγες του 1922- αναπαλαιώθηκε μεμεράκι και σε περιμένει στη Δραπετσώναμε κλασικούς ελληνικούς μεζέδες.Εντυπωσιακή είναι η συλλογή από ταχειροποίητα πλοία-κάδρα. Κανονικόςστόλος. Η κουζίνα ταξιδεύει στιςκυκλαδίτικες γεύσεις. Σαλιγκάρια γιαχνίκαι καλαμάρι στο φούρνο όπως το φτιάχνουνστην Κίμωλο, πατρίδα του ιδιοκτήτη.

*Οκτώθαλασσινά πιάτα έχει βάλει στον κατάλογότου για το καλοκαίρι το Μάνη-Μάνη, στοΚουκάκι. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βγάζειαπό την κουζίνα του μεταξύ άλλωνρεβιδοκεφτέδες με γαρίδες και σάλτσαταραμά, μύδια αχνιστά σε σάλτσα απόλεμονόχορτο, χταπόδι σε μικρή σαλάταμε ντομάτα και καπαρόφυλλα, μαρινάτογαύρο με φρέσκο κάρδαμο και ντομάτεςφουρνιστές ή σουπιές με τσιγαρολάχανοκαι φασόλια μαυρομάτικα, μπακαλιάρο μεπαντζάρια και πουρέ πατάτας αρωματισμένομε σκόρδο.

*Συνωστισμόςαστεριών στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειοτης Κρήτης. Το πεντάστερο ξενοδοχείοOutoftheBlueCapsisEliteResort,αφού ολοκλήρωσε πέρυσι την πλήρηανακαίνισή του, κάνει φέτος γαστρονομικήεπίθεση. Σε συνεργασία με τον ΑπόστολοΤραστέλη, ιδιοκτήτη της Σπονδής, έφερεμεγάλα ονόματα στις κουζίνες του. Έχουμεκαι λέμε. ΟΓάλλος ChefEricFrechon(2 αστέρια Michelin),του ξενοδοχείου Bristolστο Παρίσι σε συνεργασία με τον ArnaudBignon(2 αστέρια Michelin),executiveChefτου εστιατορίου Σπονδή, ανέλαβαν τοπολυτελές εστιατόριο του συγκροτήματος,το Precieux.Ο Arnaud Bignon επίσης ανέλαβε το εστιατόριοEl Greco Gourmet και o Ιταλός Chef Gianluca Guglielmi τοιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείουSafran Pool Restaurant. Για όσους επιδιώκουν τηναπόλυτη πολυτέλεια στις διακοπές.

WINE LIST

Ως ένα από τα τρία καλύτερα οινοποιεία της Νεμέας βραβεύτηκε το Κτήμα Νέμειον της οικογένειας Βασιλείου στην  πρόσφατη εκδήλωση Γεύσεις Νεμέας που διοργάνωσε η Vinetum. Από τα κρασιά  του Κτήματος ξεχωρίζει ως κορυφαία ετικέτα το Ηγεμών Grand Reserve. Αγιωργήτικο, τι άλλο, είναι η ποικιλία του –από βιολογικούς αμπελώνες- και η οινοποίησή του δίνει ένα κρασί με λαμπερό βαθύ ρουμπινί χρώμα και βιολετί ανταύγειες. Το μπουκέτο των αρωμάτων του είναι πολύπλοκο και θυμίζει λικέρ κεράσι με νότες αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Στη γλώσσα είναι ισορροπημένο με νότες βανίλιας, ξύλου, μόκας και καραμέλας βουτύρου. Το κρασί αυτό μπορεί να συνοδέψει ευχάριστα κόκκινα κρέατα και τυριά. Τη διάθεσή του στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Κάβα Ανθίδη ενώ πρόσφατα το Κτήμα υπέγραψε συμφωνία για τη διάθεσή του στην αμερικανική αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ