ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Aπελευθέρωσε το μυαλό σου (και ο κώλος σου θ' ακολουθήσει)

Facebook Twitter
0

Ο Ροντρίγκο έμεινε άλλες δυο εβδομάδες στο νάρθηκα γιατί ξαναέσπασε το πόδι του στο ίδιο σημείο - λόγω τηγανιού. Όταν πήγα στη Βραζιλία, τον διάλεξα γιατί ήταν κούκλος, υγιής, νέος - και σε καλή τιμή. Αλλά έβλεπα πια ότι είχε κι αυτός τα ελαττωματάκια του... Σπάει εύκολα. Όλη μέρα ξάπλα στο κρεβάτι, «θα σκούπιζα, μωρό, αν είχα το πόδι μου», «θα μαγείρευα, μωρό, αν είχα το πόδι μου», «θα έπλενα τα πιάτα αν είχα το πόδι μου», λες κι όλα αυτά τα έκανε όταν είχε το πόδι του. Κι όλο παραγγελίες. «Νερόοο!». «Χυμόοοο!». «Φαγητόοο!». «Απιστίααα!». «Χυμό δεν έχει» του είπα κάποια στιγμή όταν τέθηκε θέμα απιστίας. «Να πας με τις πατερίτσες στο ΕΒΓΑ να φέρεις». Και πήγε τελικά, φωνάζοντας ότι έπεφτε απ' τις σκάλες. Και με έπιασε η κυρία από το ΕΒΓΑ την επομένη να μου πει ότι είναι κρίμα, κουτσό παιδί να το βάζω να κάνει αυτό όλες τις δουλειές - έτσι της είπε. Τώρα έχω άδικο να πάω πίσω στη Βραζιλία να πάρω έναν άλλον, πιο γερό, πιο ειλικρινή, πιο νοικοκύρη - και πιο νέο;

Ήρθε επίσκεψη η Τρελή κι έφερε μαζί της κι ένα αυρόμετρο για να μας μετρήσει τις αύρες. Είναι μια γνωστή που ασχολείται όλη μέρα με γιόγκες, βιοενέργειες, διαλογισμούς, φενγκ σούι, τέτοια. Όμως δεν τη λέμε γι' αυτό Τρελή, αλλά γιατί παλιά είχε ερωτευτεί απ' την τηλεόραση τον Σημίτη... Tespa. Η Τρελή μού είπε το εξής φοβερό, ότι ακόμη και ο Μάνος, ή αλλιώς Γκόμενος της Τρελής, με τον οποίο τα είχε δέκα συναπτά έτη κι ετοιμάζονταν να παντρευτούν -ο Σημίτης ήταν καβατζωμένος, όπως όλοι οι καλοί- τελικά την απατούσε.

Όλα ξεκίνησαν στο Λονδίνο, όπου η Τρελή και ο Γκόμενος Τρελής έφυγαν για μεταπτυχιακά. Η Τρελή τελείωσε πιο γρήγορα, λόγω θετικής ενέργειας, ο Γκόμενος Τρελής είχε έναν ακόμη χρόνο. Η Τρελή γύρισε Αθήνα, ο Μάνος άλλαξε σπίτι και βρήκε ένα με γκέι συγκάτοικο, τον Ντόριαν. Επειδή δεν άντεχε να μαζεύονται γκέι στο σπίτι, έκανε μια συμφωνία με τον Ντόριαν, να μην κουβαλά κανείς εκεί ερωτικούς συντρόφους. Άρα η Τρελή δεν μπορούσε να έρχεται Λονδίνο να τον βλέπει, γιατί μετά θα πλάκωναν οι γκέι εραστές του Ντόριαν κι όλο και κάποιος θα του την έπεφτε. «Μα να μείνω σε ξενοδοχείο» έλεγε η καημένη. «Τα χρειαζόμαστε τα χρήματα να φτιάξουμε τη ζωή μας» έλεγε εκείνος, «κάνε υπομονή, θα έρθω εγώ τα Χριστούγεννα». Και το Πάσχα, και το καλοκαίρι. Μέχρι που η Μάνα Γκόμενου Τρελής έπιασε την Τρελή φρικαρισμένη και της είπε αν ξέρει πού στο καλό τηλεφωνεί ο γιόκας της Σουηδία όταν έρχεται διακοπές στην Αθήνα και τους φουσκώνει τόσο το λογαριασμό. Και πήρε η Τρελή το νούμερο. Κι έμαθε ότι ο Ντόριαν ήταν γυναίκα. Σουηδέζα.

Είχε ανάψει το αυρόμετρο καθώς μας τα έλεγε αυτά. «Πο-πο» είπε σε κάποια φάση του Ροντρίγκο, «έχεις μαύρες τρύπες στην αύρα σου». «Εδώ έχει σπασμένο πόδι» είπα εγώ. «Δεν καταλαβαίνεις, έχει τρύπες που αντανακλώνται από το θυμικό τσάκρα. Το ότι ξαναέσπασε το πόδι του Ροντρίγκο είναι ψυχοσωματικό. Τον καταπιέζεις». Εγώ;

Τελικά ξανασκέφτηκα πιο ψύχραιμα το θέμα. Όχι ότι ήθελα ποτέ να τον απατήσω, πόσω μάλλον να με απατήσει, αλλά είδα ξαφνικά πόσο μικροαστικό και βολεμένο στην ασφάλεια της σχέσης ζευγάρι ήμασταν. Πα-πα-πα! Αναρωτιόμουν αν σε λίγα χρόνια θα γινόμασταν ένα από εκείνα τα πακετωμένα από χρόνια ασφάλειας και καταπίεσης ζευγάρια, που τρώνε πια βουβά στα εστιατόρια. Ε, όχι. Υποτίθεται ότι οι Υδροχόοι είμαστε ανοιχτόμυαλοι κι έχουμε έρθει σε αυτό τον κόσμο με ένα και μόνο χρέος, να τον πάμε μπροστά. Έτσι τουλάχιστον μου έλεγε πάντα η μαμά μου, που υπολόγισε τους μήνες για να κάνει Υδροχόο, μην ακούτε τώρα τι γράφει ο τύπος στη διπλανή στήλη, που είναι ξεκάθαρο ότι έχει προσωπικά με το ζώδιό μας. Γιατί ο κόσμος στην πραγματικότητα δεν θέλει να πάει μπροστά, τα Υδροχοάκια σπρώχνουν, με αποτέλεσμα όλοι να τους θεωρούν τρελούς για τις ιδέες τους και σπασαρχίδες, αφού αυτό είναι πιο εύκολο απ' το να κουνήσουν τον κώλο τους. («Απελευθέρωσε το μυαλό σου, και ο κώλος σου θ' ακολουθήσει», σύνθημα στους δρόμους).

«Μήπως, μωρέ, να με απατήσεις;» του είπα τελικά. «Καλό θα σου κάνει, καλό, μωράκι, θα ανανεωθείς, άκου με που σου λέω». «Αλλά με κάποια που να αξίζει» συμπλήρωσα. Τη Μίλα Γιόβοβιτς εννοούσα. Μόνο.

(συνεχίζεται)

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ