Κορίτσι στην πόλη

Κορίτσι στην πόλη Facebook Twitter
0
Παρασκευή βράδυ, στομπαλκόνι

Χαζεύω αφηρημένη τολόφο του Αρδηττού μέσα στο σκοτάδι. Απότην Αίγλη του Ζαππείου ακούγεται ημουσική του Mamma Miaάλλη μια φορά. Την ακούω πια δυο φορέςτην ημέρα, από τις 8.50 μέχρι τη 1.00 πουτελειώνει η δεύτερη παράσταση, εδώ καιδύο εβδομάδες. Η ποπ πλύση εγκεφάλουλειτουργεί πάντως: Τα βράδια αποκοιμιέμαισιγοτραγουδώντας «Honey honey, touch me, baby,ah-hah, honey honey. Honey honey, hold me, baby, ah-hah, honey honey»σαν χαζοχαρούμενη, και το πρωί κοιτάζομαιστον καθρέφτη λίγο πριν πλύνω τα δόντιαμου και ψιθυρίζω «Baby,does your motherknow that youare out ?».

Σάββατο, 3.15, στο τρόλεϊγια το σπίτι

Λίγο μετά τις Στήλεςτου Ολυμπίου Διός το τρόλεϊ παθαίνειβλάβη. Ο οδηγός παρκάρει όπως όπως καιμετά πανικοβάλλεται μεγαλοπρεπώς: Απότην πλευρά που ανοίγουν οι πόρτες είναιη λεωφόρος κι έτσι προσπαθεί να συγκρατήσειέναν τύπο με ξυρισμένο κεφάλι πουπροσπαθεί να βγει έξω. Τον τραβάει μετο ζόρι από το γιακά: «Άσε με να φύγωρε φίλε, κάτω τα χέρια σου ρε» «Όχιείμαι υπεύθυνος για σένα , δεν θα παςπουθενά, αν φύγεις τώρα και σε πατήσειαυτοκίνητο θα μπω φυλακή» ωρύεται οοδηγός και τον τραβάει προς τα μέσα.Μετά ξαφνικά ανακτά την ψυχραιμία του:Χωρίς να πει τίποτα κλειδώνει καιανεβαίνει στην οροφή. Δεν μας παίρνειπάνω από τρία δευτερόλεπτα για νακαταλάβουμε πως έχει κλείσει και το aircondition. Δέκα λεπτά αργότεραμας έχει πιάσει ομαδική κλειστοφοβία.Μια ηλικιωμένη κυρία με φούξια χείληέχει ακουμπήσει το κεφάλι της στο τζάμι,σαν κέρινο ομοίωμα που έχει πάρει ναλιώνει.

Σάββατο 3.30, στο τρόλεϊ

Ο οδηγός κάνει το λάθοςνα ξεκλειδώσει την μπροστινή πόρτα.Εκεί τον περιμένει μια ψηλή νταρντάναμε κοντοκομμένα μαλλιά. «Που πας;»της λέει. «Άσε με να φύγω, θα φωνάξωτην Αστυνομία» του απαντά εκείνη μεβαριά ρώσικη προφορά -εκείνη τη στιγμήαποφασίζω πως το πραγματικό της όνομαείναι Ταμάρα. «Δεν έχεις να παςπουθενά» ουρλιάζει ο οδηγός κι αρχίζειπάλι την αγαπημένη του απογευματινήαπασχόληση , να τραβάει δηλαδή τουςεπιβάτες από την μπλούζα. «Βρε αντεαπό ‘κει» του λέει η Ταμάρα και τουχώνει δυο φούσκους με τις χερούκλες τηςκαι μετά εξαφανίζεται στη λεωφόροανάμεσα από αυτοκίνητα που τρέχουν σαντρελά, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες κοιτάμεπειθήνια τον οδηγό-αφέντη μας σανιδρωμένες κούκλες της Μαντάμ Τισό. «ΣτονΚαναδά που ζω εγώ αυτά δεν επιτρέπονται,να φεύγει ο οδηγός και να κλειδώνει τουςεπιβάτες μέσα» φωνάζει ένας κύριοςδεξιά μου. «Να πας στον Καναδά τότε»του απαντάει μια κυρία που αισθάνθηκεεθνικά θιγμένη λίγο πριν κατέβει στηνΑγία Φωτεινή. «Εγώ είμαι ο κύριος τουτρόλεϊ! Εγώ!» φωνάζει ο οδηγόςαπελπισμένα προς το μέρος μας ως νέοςΛουδοβίκος. «Κάνεις λάθος φίλε, είσαικύριος μόνο του εαυτού σου» του απαντάο ξυρισμένος πιτσιρικάς, γεμάτος πίκραπου δεν κατάφερε να ξεφύγει κι αυτόςσαν την Ταμάρα την νταρντάνα. «Τryonce more likeyou did before»του λέω λίγο πριν κατέβω απ' το τρόλεϊκαι προσθέτω συγκαταβατικά «Singa new songchiquitita».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Explainer / Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Ποιος είναι κατά νόμο υπεύθυνος για το ξηλωμένο μπαλκόνι; Τι συμβαίνει με τα παλιά κτίρια της Αθήνας; Γιατί ξεχνάμε ότι έχουμε ήδη θρηνήσει έναν νεκρό στο αθηναϊκό κέντρο και πόσες μελέτες έχουν γίνει μέσα σε μία δεκαετία για επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα και τον Πειραιά; Μια ιστορία αστικής τρέλας και σουρεαλισμού, τη στιγμή που για 5η μέρα ένα ετοιμόρροπο μπαλκόνι κρέμεται πάνω από κεφάλια περαστικών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Explainer: Τελικά, έγινε διαδήλωση (!) για τον Andrew Tate στην Αθήνα;

Explainer / Explainer: Τελικά, έγινε διαδήλωση (!) για τον Andrew Tate στην Αθήνα;

Ναι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό: Ο διοργανωτής, οι πεποιθήσεις του, το «κάλεσμα» για συμπαράσταση στον βιαστή Tate και η σύγχυση για το αν επρόκειτο για πραγματικό γεγονός ή τρολιά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ