Η ιστορία ξεκινά από τη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Κυψέλη, και τον πρώτο ήχο που άκουσε στη ζωή του από ένα μικρό τρανζιστοράκι που έκρυβε κάτω από το μαξιλάρι του. Και μετά, στη νομική και στη δικτατορία, στους κινηματογράφους της Πατησίων και της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην πρώτη διαδήλωση της ζωής του, στο ΚΚΕ, στον Ριζοσπάστη, στον 902 Αριστερά στα FM και στη μεγάλη αγάπη που έχει για τον κορυφαίο καλλιτέχνη όλων των εποχών, τον Bob Dylan, αλλά και τον Διονύση Σαββόπουλο, η διαδρομή του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο είναι συναρπαστική και καθηλωτική. 

 

Συναρπαστική γιατί κάθε στιγμή και κάθε κομμάτι της διαδρομής συνοδεύεται από μικρά ή μεγάλα κεφάλαια της ιστορίας της δικής μας αλλά και της δικής του. Και καθηλωτική γιατί η ικανότητά του να αφηγείται τις ιστορίες τις δικές του και των άλλων είναι μοναδική και την ανακαλύπτεις στις παύσεις της φωνής του, στο ηχόχρωμά της και στον τρόπο που οι σκέψεις του τον οδηγούν σε συμπεράσματα και εκτιμήσεις. Το πιο πολύτιμο όμως εργαλείο του Παύλου Τσίμα είναι το μυαλό του, που τρέχει με ταχύτητες μεγάλες. 

 

«Αν ναυαγούσα σε ένα νησί και έπρεπε να πάρω μαζί μου μία και μόνο ραδιοφωνική εκπομπή, τότε θα έπαιρνα το Ημερολόγιο του Παύλου Τσίμα» σημειώνει ο Γιώργος Μουχταρίδης.