«Πρώτα είναι η χώρα, όχι τα κόμματα» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο Στέφανος Τζουμάκας, πρώην υπουργός και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα υπεύθυνος Πολιτικής Στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Νότια Αθήνα. Και εξηγεί γιατί βλέπει ότι σε αυτές τις εκλογές έχουμε δυο ειδών κόμματα: «Αυτά που θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους κι εμείς που θέλουμε να πάρουμε ένα πολιτικό προβάδισμα, να ορίσουμε τις εξελίξεις για να κυβερνήσουμε τη χώρα». 

 

«Είναι σημαντική η απόφαση αν θα αλλάξουμε πολιτική και όχι απλώς να αλλάξουμε την κυβέρνηση» αναφέρει στη LiFO ο Στέφανος Τζουμάκας και όταν μιλάμε για την αρχή της κρίσης το 2010 λέει ότι «με πολιτική απόφαση οδηγήθηκε τότε η χώρα στα μνημόνια και στη φτωχοποίηση».

 

Ο ίδιος δεν στήριξε κανένα μνημόνιο από τα τρία και δεν θα το στήριζε ποτέ, όπως λέει, όμως για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον τελευταίο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι «δεν έκανε λάθος, υπηρέτησε άλλα συμφέροντα». Ο Στέφανος Τζουμάκας επισημαίνει ότι χρειάζεται να γίνουν εθνικές συζητήσεις στη χώρα για το ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας, της ΕΕ και πού θα πάμε αύριο ως κόσμος.