Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας από τους τρεις απόδημους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη επαφή του με την πολιτική έγινε στις ΗΠΑ όπου βρέθηκε σε νεαρή ηλικία για σπουδές και με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια  χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες. 

 

Δούλεψε για επτά μήνες ως εθελοντής στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, ενώ επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.  Σήμερα ζει στο Miami των ΗΠΑ αλλά αυτή την περίοδο είναι στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Πιστεύω ότι ο Μπάιντεν είναι από τους καλύτερους προέδρους των ΗΠΑ της τελευταίας 50ετίας» υποστηρίζει μιλώντας στην Lifo. 

 

Δεν του αρέσουν οι ταμπέλες, όπως λέει, και αναρωτιέται: «Αυτές οι ταμπέλες πληρώνουν τον λογαριασμό κανενός; Δεν νομίζω.Τι πληρώνει τους λογαριασμούς; η εφαρμογή πολιτικών» αναφέρει και επισημαίνει ότι για αυτόν το βασικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το ζήτημα της δικαιοσύνης. Το πώς βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να το αποκαλύψει για την ώρα, καθώς είναι μία έκπληξη όπως λέει που την φυλάει για το μέλλον.