Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Obama πρόσφατα ο πρώτος άνθρωπος θα φτάσει στον Άρη σε 30 χρόνια. Δύο επιστήμονες όμως προτείνουν ένα σχέδιο που θα μειώσει τα έξοδα του εγχειρήματος κατά 80% κάνοντάς το εφικτό συντομότερα: να στείλουν τους πρωτοπόρους με εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

 

Η ιδέα δεν ενθουσίασε τους αστροναύτες της NASA που απάντησαν λέγοντας ότι η πρόταση είναι πολύ πρώιμη. Ο εκπρόσωπος της NASA δήλωσε λακωνικά “"We want our people back". Όμως οι Schulze-Makuch και Paul Davies επιμένουν ότι το σχέδιο είναι εφικτό καθώς οι εξερευνητές της Ανταρκτικής είχαν ξεκινήσει με λιγότερες εγγυήσεις.

 

Το ταξίδι προς τον Άρη θα διαρκέσει 6 μήνες. Οι άποικοι θα φτάνουν εκεί κατά δυάδες ενώ θα τροφοδοτούνται με αποστολές ανά διαστήματα. Η επικοινωνία με τη γη θα είναι συνεχής και ο στόχος είναι σιγά σιγά να αυτονομηθούν με το πάγο που υπάρχει στον Άρη και με ορυκτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

 

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι η ζωή τους θα είναι πολύ σύντομη λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης και λόγω ακτινοβολίας. Η ακτινοβολία επηρεάζει ακόμα και τα αναπαραγωγικά όργανα οπότε η αύξηση του πληθυσμού είναι για την ώρα αδύνατη. Επίσης οι μελέτες που έχουν γίνει για τη συμπεριφορά των αστροναυτών έχουν δείξει ότι παρουσιάζουν κατάθλιψη, εχθρικότητα και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Ποιος ξέρει τι θα πάθουν αυτοί που θα πάνε εκεί μια για πάντα;

 

Αν και υπάρχουν πολλές ταινίες που έχουν προβλέψει αυτό το σενάριο ίσως καταφέρουμε να το διαπιστώσουμε και στην πράξη. Η πρόταση υποδεικνύει ως κατάλληλους εθελοντές εκκεντρικούς εκατομμυριούχους που θέλουν να πληρώσουν το εισιτήριο για να 'ξεφύγουν απ'όλα” με ηλικία άνω των 60. Κάτι σαν το Space Cowboys. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι υπάρχουν τέτοιοι;

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr