Υεμένη: Μαίνονται οι μάχες για τον έλεγχο της Μόκα- Τουλάχιστον 32 νεκροί

Υεμένη: Μαίνονται οι μάχες για τον έλεγχο της Μόκα- Τουλάχιστον 32 νεκροί Facebook Twitter
0

Οι συνεχιζόμενες σφοδρές μάχες ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες για τον έλεγχο της πόλης Μόκα -όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι- στη νοτιοδυτική Υεμένη, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους και ιατρικές πηγές.


Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, τις οποίες υποστηρίζει μια αραβική στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, προέλασαν σε πολλές συνοικίες αυτής της πόλης στρατηγικής σημασίας στην Ερυθρά Θάλασσα.


Οι σιίτες αντάρτες υποχώρησαν σήμερα προς το βόρειο και το δυτικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις κυβερνητικές δυνάμεις. Οι μάχες στοίχισαν τη ζωή σε 24 μαχητές στις τάξεις των σιιτών και σε 8 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, κατά τις ίδιες πηγές.


Η Μόκα βρίσκεται στα χέρια των Χούτι, των ανταρτών που ανήκουν στη μειονότητα των ζαϊδιτών και έχουν συμμαχήσει με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.


Με την υποστήριξη της αεροπορίας και του ναυτικού της αραβικής συμμαχίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την 7η Ιανουαρίου μια επιχείρηση για να ανακαταλάβουν περιοχές κατά μήκος των ακτών της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, συνολικής έκτασης 450 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Μόχα, Χοντάιντα και Μίντι, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. Έκτοτε, στις εχθροπραξίες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 400 άνθρωποι.


Μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών, τον Μάρτιο του 2015, πάνω από 7.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 40.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί στην Υεμένη, όπου όλες οι προσπάθειες του ΟΗΕ να μεσολαβήσει ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων αλλά και επτά συμφωνίες εκεχειρίας έχουν αποτύχει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM