Τζιχάντι Τζακ: «Μου λείπει η μαμά μου»...

0

Το 2014, ο 23χρονος Τζακ Λετς -γνωστός πλέον και ως Τζιχάντι Τζακ- εγκαταλείπει την Οξφόρδη και λίγο καιρό μετά γίνεται γνωστό ότι προσχώρησε στις τάξεις του στρατού του Ισλαμικού Κράτους. Σήμερα βρίσκεται αιχμάλωτος στη Συρία. Τα όσα λέει γεννούν ανάμεικτα συναισθήματα. 

Τώρα ακριβώς όπως και η Σαμίμα Μπέγκουμ, ζητά από τις βρετανικές αρχές να τον αφήσουν να επιστρέψει στην πατρίδα του... Ή έστω να τον βοηθήσουν να έρθει σε επαφή με τους δικούς του. 

«Μου λείπει η μαμά μου. Ξέρω ότι ακούγεται κάπως παιδικό, αλλά μου λείπει. Έχω να τη δω πέντε χρόνια και να της μιλήσω δύο. Μου λείπει η μαμά μου. Αν μπορούσα να τη δω λίγο, να της κάνω ένα τηλεφώνημα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε η Βρετανία να το κάνει αυτό για 'μένα, αλλά θα ήθελα να τηλεφωνήσω στη μαμά μου...».

Ο ίδιος σε αυτή τη συνέντευξή του εξηγεί ότι γνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να απαιτεί τίποτα, αλλά θα ήθελε να βοηθηθεί ώστε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του. Τι άλλο του λείπει; «Οι πίτες και ο Δόκτωρ Χου, το ξέρω ακούγεται ηλίθιο», λέει. Ωστόσο, δεν σταματά εκεί. 

Δηλώνει ότι νιώθει Βρετανός, αν και δεν ελπίζει ότι η Βρετανία θα τον δεχθεί ξανά πίσω, ενώ το πιο σοκαριστικό σημείο της συνέντευξής του στην Telegraph είναι η στιγμή που ο δημοσιογράφος τον ρωτά για τα πραγματικά του αισθήματα κάθε φορά που μάθαινε για κάποια από τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα του ISIS σε Παρίσι, Λονδίνο ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. 

«Θέλω να κάνω μια καινούρια αρχή στη ζωή μου και δεν θα την κάνω λέγοντας ένα ψέμα. Οπότε τη στιγμή που συνέβαινε αυτό, ναι, πίστευα ότι έκαναν καλά. Το ότι σκότωναν αθώους που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Ξέρεις, όταν βρίσκεσαι στη Ράκα και βλέπεις να βομβαρδίζουν και να καίνε μικρά παιδιά, είναι κάτι που το σκέφτεσαι, ότι γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και σε αυτούς;»..!

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ