Τσαβούσογλου: Χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος, για να αποδυναμωθεί η Ρωσία

Τσαβούσογλου: Χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος, για να αποδυναμωθεί η Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕPA
0

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε χώρες του ΝΑΤΟ ότι θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, προκειμένου να αποδυναμωθεί η Ρωσία. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε αρχικά ότι δεν περίμενε πως ο πόλεμος θα διαρκέσει τόσο πολύ, μετά τις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη. «Αλλά, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ υπήρχε μια άποψη. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος. Υπάρχουν κάποιες χώρες στο ΝΑΤΟ που θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος, προκειμένου να γίνει πιο αδύναμη η Ρωσία», συμπλήρωσε.  

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, παραμένει στο τραπέζι η πιθανότητα να συναντηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Κωνσταντινούπολη. «Επί της αρχής, αμφότεροι είναι θετικοί για τη συνάντηση, όταν προκύψουν οι συνθήκες», συμπλήρωσε. 

«Τα πιο ευαίσθητα, πιο δύσκολα θέματα είναι το καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Ίσως υπάρξει μια τάση να συζητηθούν αυτά έπειτα από μια κατάπαυση πυρός», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θέλει την ουδετερότητα της Ουκρανίας, ενώ το Κίεβο θέλει εγγυήσεις. 
 

Με πληροφορίες από Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ