Θανατηφόρα επιδρομή της Μπόκο Χαράμ σε χωριό της Νιγηρίας

Θανατηφόρα επιδρομή της Μπόκο Χαράμ σε χωριό της Νιγηρίας Facebook Twitter
0

Μέλη της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν εναντίον ενός χωριού στη βορειοανατολική Νιγηρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη περισσότεροι, δήλωσαν χθες Σάββατο μέλη μιας οργάνωσης αυτοάμυνας που έχουν συστήσει πολίτες.

Οι τζιχαντιστές, που κινούνταν με ποδήλατα, επιτέθηκαν εναντίον του χωριού Κίμπα, στην πολιτεία Μπόρνο, περί τις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή, σύμφωνα με τους πολιτοφύλακες. Άνοιξαν πυρ εναντίον χωρικών και πυρπόλησαν τα σπίτια τους. «Οι ένοπλοι σκότωσαν 14 ανθρώπους και πυρπόλησαν το χωριό πριν τραπούν σε φυγή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Καρίμπε, μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολεμάει στο πλευρό του στρατού εναντίον της Μπόκο Χαράμ. «Ούτε ένα σπίτι δεν σώθηκε από τις φλόγες», δήλωσε ένα δεύτερο μέλος της πολιτοφυλακής, ο Μούσα Σουλεϊμάν, αφού μετέβη στην κοινότητα που δέχθηκε την επίθεση.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Κίμπα εγκατέλειψαν το χωριό και μετέβησαν στην πόλη Μπίου, όπου μεταφέρθηκαν σε έναν καταυλισμό προσφύγων, ο οποίος ήδη είναι γεμάτος με ανθρώπους που εκτοπίστηκαν σε άλλες επιδρομές της Μπόκο Χαράμ.


Η νέα επίθεση σημειώθηκε μερικές ημέρες μετά τη δήλωση του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι ότι ο πόλεμος εναντίον της Μπόκο Χαράμ έχει «από τεχνική άποψη» κερδηθεί. Σημειώθηκε επίσης μία εβδομάδα πριν από την προθεσμία που είχε ορίσει ο αρχηγός του κράτους, την 31η Δεκεμβρίου, για την οριστική επικράτηση επί της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ