Ταϊλάνδη-Μαλαισία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες

Ταϊλάνδη-Μαλαισία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες Facebook Twitter
Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες σε Ταϊλάνδη και Μαλαισία / φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο απολογισμός από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες στη νότια Ταϊλάνδη και τη βόρεια Μαλαισία ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 νεκρούς, έγινε γνωστό από τις αρχές, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η συνοικία Τσάνα στην επαρχία Σονγκλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια και στις εικόνες που καταγράφονται σε βίντεο διακρίνονται πολίτες να μεταφέρονται με φορτηγά από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από χείμαρρους λάσπης. Σε ένα άλλο βίντεο σήμερα διακρίνονται διασώστες στη συνοικία Σάτενγκ Νοκ στην επαρχία Γιάλα να μεταφέρουν ένα μωρό από τη στέγη ενός πλημμυρισμένου σπιτιού.

Στη νότια Ταϊλάνδη, 534.000 νοικοκυριά έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με τον απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται σε εννέα από τέσσερις που είχαν αναφερθεί χθες και χιλιάδες ανθρώπους να έχουν σπεύσει σε 200 προσωρινά καταφύγια που στήθηκαν στις πληγείσες περιοχές, έγινε γνωστό από την υπηρεσία Πρόληψης Καταστροφών.

Στη γειτονική Μαλαισία, οι πλημμύρες έχουν πλήξει σχεδόν 139.000 ανθρώπους σε εννέα κρατίδια, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 3 νεκρούς από χθες, σύμφωνα με το Κέντρο Διοίκησης Εθνικών Καταστροφών.

Οι γειτονικές Φιλιππίνες επλήγησαν από έξι τυφώνες σε μόλις έναν μήνα τον Νοέμβριο, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ