Ταΐβάν: Αναφορές για επιδρομή από 39 αεροσκάφη της κινεζικής αεροπορίας

Ταΐβάν: Αναφορές για επιδρομή 39 αεροσκαφών της κινεζικής αεροπορίας Facebook Twitter
Pixabay/φωτογραφία Αρχείου
0

Η Ταϊβάν ανέφερε σήμερα τη μεγαλύτερη εισβολή της κινεζικής αεροπορίας στη ζώνη αεράμυνας της, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Tο υπουργείο Άμυνας του νησιού ανέφερε ότι ταϊβανέζικα μαχητικά προσπάθησαν να αναχαιτίσουν 39 αεροσκάφη.

Η Ταϊβάν, την οποία η Κίνα διεκδικεί ως δικό της έδαφος, κάνει λόγο για πάνω από έναν χρόνο για επαναλαμβανόμενες αποστολές της κινεζικής αεροπορίας κοντά στο δημοκρατικά διοικούμενο νησί, συχνά στο νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης αναγνώρισης αεράμυνας ή ADIZ, κοντά στα ελεγχόμενα από την Ταϊβάν νησιά Pratas.

Η Ταϊβάν αποκαλεί τις επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές δραστηριότητες της Κίνας ως πόλεμο «γκρίζας ζώνης». Σκοπός της Κίνας σύμφωνα με την Ταίβάν είναι ελέγξει την ανταπόκρισή της αλλά και να φθείρει τις δυνάμεις του έθνους.

Η τελευταία κινεζική αποστολή περιελάμβανε 34 μαχητικά συν τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη και ένα βομβαρδιστικό, σύμφωνα με το υπουργείο της Ταϊβάν.

Τα αεροσκάφη πέταξαν σε περιοχή στα βορειοανατολικά του Pratas, σύμφωνα με χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Η Ταϊβάν έστειλε μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσει τα κινεζικά, ενώ αναπτύχθηκαν και πυραυλικά συστήματα για την παρακολούθηση τους, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Κίνα, η οποία στο παρελθόν είπε ότι ανάλογες κινήσεις ήταν ασκήσεις με στόχο την προστασία της κυριαρχίας της χώρας.

Η Κίνα έχει εντείνει την πίεση στην Ταϊβάν, προκειμένου να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς κυριαρχίας της ωστόσο η τοπική κυβέρνηση λέει ότι θέλει ειρήνη, αν και θα αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης.

Δεν είναι σαφές τι μπορεί να ώθησε τις τελευταίες αυτές δραστηριότητες. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης περιόδου που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, εθνική γιορτή για την Κίνα η Ταϊβάν είχε αναφέρει ότι 148 αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας είχαν εμφανιστεί στο νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης αεράμυνας της.

Έκτοτε, η Ταϊβάν ανέφερε σχεδόν καθημερινές επιδρομές της κινεζικής αεροπορίας στον ίδιο εναέριο χώρο, αλλά ο αριθμός των αεροπλάνων την Κυριακή ήταν ο μεγαλύτερος που έχει αναφερθεί σε μία μόλις ημέρα από τις επιδρομές του Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ