Τα Κίτρινα Γιλέκα ανασυντάσσονται - Κάλεσμα για να παραλύσει το Παρίσι το Σάββατο

Τα Κίτρινα Γιλέκα ανασυντάσσονται - Κάλεσμα για να παραλύσει το Παρίσι το Σάββατο Facebook Twitter
0

Λίγες ώρες αφότου τα επεισόδια στο Παρίσι τελείωσαν τα Κίτρινα Γιλέκα ανασυντάσσονται και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις το Σάββατο με καλέσματα που έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο και τα socia media.

Μια από τις εκδηλώσεις  κάνει λόγο για «Πράξη 5η» των κίτρινων γιλέκων το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. «Ο Μακρόν δεν άκουσε ακόμα το μήνυμά μας. Ο στόχος του είναι να παραιτηθούμε ... Η απάντησή μας: Δεν κάνουμε πίσω#RIEN!» είναι το μήνυμα του καλέσματος.

Στη συζήτηση για το ίδιο γεγονός όπως μεταδίδουν γαλλικά Μέσα προτείνουν να «παραλύσουν το Παρίσι» ή «να κόψουν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας» το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν δέκα events τουλάχιστον για την επόμενη Κυριακή που διαμηνύουν μια ακόμη αναμέτρηση ωστόσο καμία από αυτές δεν είναι ακόμη επίσημη από το κεντρικό κίνημα.

Η δημιουργία αυτών των σελίδων έρχεται μετά την «Πράξη 4» του κινήματος διαμαρτυρίας.

Περίπου 136.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, την Κυριακή. Συνολικά συνελήφθησαν 1723.

Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό των υπηρεσιών υγείας «179 τραυματίες διακομίσθηκαν και δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες σε όλην την επικράτεια από το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων».

Δακρυγόνα στην περίμετρο των Ηλυσίων Πεδίων, σπασμένες προθήκες καταστημάτων και πυρπολημένα αυτοκίνητα στον φόντο του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πρωτεύουσας, αλλά και συγκρούσεις με την αστυνομία στο Μπορντώ, την Τουλούζη, τη Μασαλία, ακόμη και στην Νάντη, συνθέτουν την εικόνα της χθεσινής ημέρας.

Συνολικά, στους δρόμους κατέβηκαν 11.000 λιγότεροι διαδηλωτές από τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Τα πρωτοφανή «έκτακτα» αστυνομικά μέτρα προέβλεπαν την ανάπτυξη 89.000 μελών των δυνάμεων ασφαλείας σε όλην την επικράτεια—στο Παρίσι μόνο είχαν αναπτυχθεί 8.000 με τη συμβολή 14 τεθωρακισμένων οχημάτων, που για πρώτη φορά επιστρατεύθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και άλλα Μουσεία κι αξιοθέατα παρέμειναν κλειστά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM