Συρία: Τουλάχιστον 43 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις

Συρία: Τουλάχιστον 43 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις Facebook Twitter
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Χασάκα
0

Συνολικά πέντε βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις και τη Χασάκα, πόλη που ελέγχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τουλάχιστον 43 νεκρούς από τις επιθέσεις που είχαν στόχο σημεία ελέγχου του συριακού στρατού ή της κουρδικής πολιτοφυλακής. «Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σαφώς ταυτόχρονα και είχαν στόχο θέσεις των δυνάμεων ασφαλείας» υπογράμμισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η πλέον αιματηρή επίθεση, με τουλάχιστον 30 νεκρούς και 45 τραυματίες, ήταν η διπλή επίθεση στην παράκτια επαρχία Ταρτούς, προπύργιο του συριακού καθεστώτος στη δυτική Συρία.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε πάνω στη γέφυρα Αρζούνα, στην είσοδο της πόλης Ταρτούς. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και η δεύτερη σημειώθηκε όταν καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά, την ώρα που άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν αυτούς που τραυματίστηκαν στην πρώτη έκρηξη.

Ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Στη Χομς που τελεί υπό τον έλεγχο του καθεστώτος και πιο συγκεκριμένα στην είσοδο της Ζάχρα, μιας αλαουίτικης συνοικίας, η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό επτά, σύμφωνα με το SANA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χασάκα, την οποία ελέγχουν σχεδόν στο σύνολό της οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού. Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η οργάνωση ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη συνοικία Μασακίν της Χασάκα,όπως μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο της οργάνωσης.

Μια επίθεση σημειώθηκε και πάνω σε δρόμο δυτικά της Δαμασκού προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών, σύμφωνα με το SANA. To Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τρεις νεκρούς από την επίθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM