Συρία: Τουλάχιστον 43 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις

Συρία: Τουλάχιστον 43 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις Facebook Twitter
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Χασάκα
0

Συνολικά πέντε βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις και τη Χασάκα, πόλη που ελέγχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τουλάχιστον 43 νεκρούς από τις επιθέσεις που είχαν στόχο σημεία ελέγχου του συριακού στρατού ή της κουρδικής πολιτοφυλακής. «Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σαφώς ταυτόχρονα και είχαν στόχο θέσεις των δυνάμεων ασφαλείας» υπογράμμισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η πλέον αιματηρή επίθεση, με τουλάχιστον 30 νεκρούς και 45 τραυματίες, ήταν η διπλή επίθεση στην παράκτια επαρχία Ταρτούς, προπύργιο του συριακού καθεστώτος στη δυτική Συρία.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε πάνω στη γέφυρα Αρζούνα, στην είσοδο της πόλης Ταρτούς. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και η δεύτερη σημειώθηκε όταν καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά, την ώρα που άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν αυτούς που τραυματίστηκαν στην πρώτη έκρηξη.

Ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Στη Χομς που τελεί υπό τον έλεγχο του καθεστώτος και πιο συγκεκριμένα στην είσοδο της Ζάχρα, μιας αλαουίτικης συνοικίας, η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό επτά, σύμφωνα με το SANA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χασάκα, την οποία ελέγχουν σχεδόν στο σύνολό της οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού. Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η οργάνωση ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη συνοικία Μασακίν της Χασάκα,όπως μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο της οργάνωσης.

Μια επίθεση σημειώθηκε και πάνω σε δρόμο δυτικά της Δαμασκού προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών, σύμφωνα με το SANA. To Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τρεις νεκρούς από την επίθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM