Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τους πυροβολισμούς σε εκκλησία στον Βόσπορο

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τους πυροβολισμούς σε εκκλησία στον Βόσπορο Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Δύο άτομα συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές ως ύποπτοι για τους πυροβολισμούς σε καθολική εκκλησία του Βοσπόρου σήμερα.

Την είδηση της σύλληψης των δύο δραστών που πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 52χρονο άνδρα μέσα στην καθολική εκκλησία Santa Maria στον Βόσπορο το πρωί επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκα.

«Σήμερα το πρωί, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για φόνο, που προκάλεσαν τοn θάνατο του πολίτη ονόματι Tuncer Cihan κατά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία του Sarıyer, Santa Maria. Συγχαίρω την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τους ηρωικούς αστυνομικούς που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Εκφράζω για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του πολίτη μας που έχασε τη ζωή του» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί η είδηση ότι είχε συλληφθεί ένας άνδρας ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην καθολική εκκλησία ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Ισλαμικό κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Πυροβολισμοί στην καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

Σημειώνεται ότι σήμερα κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στο Sarıyer της Κωνσταντινούπολης, σήμερα δύο δράστες που φορούσαν μάσκες για σκι άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών. Στην εκκλησία επικράτησε πανικός κατά το επεισόδιο, με τους πυροβολισμούς και ένα άτομο έπεσε νεκρό από τις σφαίρες.

Οδηγήθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε. Οι δράστες έφυγαν από το σημείο με τα πόδια. Αμέσως οι αρχές της Κωνσταντινούπολης εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Στη γύρω περιοχή ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM