Στυγερή δολοφονία επιχειρηματία στη Σόφια, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του

Στυγερή δολοφονία επιχειρηματία στη Σόφια, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του Facebook Twitter
0

Ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Σόφια, όπως έγινε γνωστό από δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Ο φόνος αυτός πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες αφότου η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ και η πιο διεφθαρμένη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ανέλαβε την εξάμηνη εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, για πρώτη φορά αφότου εντάχθηκε σ' αυτήν το 2007.

Ο Πέταρ Χρίστοφ, 49 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια πολυτελή περιοχή της πρωτεύουσας Σόφια.

Ο Χρίστοφ, ένας σημαντικός επιχειρηματίας της κεντρικής Βουλγαρίας με συμφέροντα στις κατασκευές, τα ακίνητα και τον τουρισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου περίπου 30 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 49χρονος είχε επίσης σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας Ιβάιλο Ιβάνοφ. «Το πρόσωπο είναι ένας 49χρονος βούλγαρος πολίτης, ένας επιχειρηματίας, αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Ο φόνος του Χρίστοφ έρχεται ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά. Πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ανώτερος εφοριακός είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί σοβαρά μέσα στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Σόφιας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Βουλγαρία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ. Όμως μια εβδομάδα πριν από τον φόνο του Χρίστοφ, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ άσκησε βέτο σε νομοθεσία κατά της διαφθοράς, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει τα μέσα για να ερευνηθούν αποτελεσματικά δίκτυα διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM